سرگرمی

آموزش ساخت ربات سه چرخ با وسایل بازیافتی و موتور آرمیچر DC

diy-3-wheel-robot-with-bottle-cap-and-dc-motor-digispark
نوشته شده توسط نازنین نظری

یک کاردستی بسیار ساده و سرگرم کننده برای کودکان و نوجوانانی که علاقمند به ساخت ربات هستند. و تمایل دارند خودشان به تنهایی بدون کمک گرفتن از بزرگتر ها به انجام برسانند آماده کردیم. دیدن و اجرای کاردستی های مختلف باعث رشد و پرورش ذهن خلاق میشود. پس با ما همراه باشید و آموزش های دیجی اسپارک را در اختیار کودکانتان قرار دهید. در ادامه ساخت این کاردستی الکترونیکی با در بطری نوشابه و وسایل الکترونیکی ساده، با مرجع تخصصی کاردستی رباتیک به زبان فارسی، دیجی اسپارک همراه باشید.

 


وسایل ساخت ماشین سه چرخ


وسایل های مورد نیاز برای ساخت ماشین سه چرخ از دو بخش بازیافتی از جمله درب نوشابه، نی نوشابه، چوب جوجه چینی، کش پول و میخ و بخش دوم وسایل الکترونیک تشکیل شده است. شما با کلیک بر روی هر نام کالای الکترونیک مستقیما به فروشگاه متصل میشوید و میتوانید کالا را خریداری کنید. الباقی وسایل مورد استفاده در آموزش هم بازیافتی است و در هر منزلی یافت می‌شود.

 


روش ساخت ماشین سه چرخ


در ابتدا نقطه مرکزی ۳ عدد درب نوشابه که قرار است چرخ های ماشین ما باشند را به کمک میخ حرارت دیده سوراخ کنید. دقت داشته باشید میخ را با انبر دست نگه دارید تا زمانی که حرارت لازم را به میخ منتقل میکنید دستتان نسوزد. سپس چوب جوجه چینی را به اندازه ۳ سانتی متر و قطعه بعدی را به اندازه ۴ سانتی متر برش بزنید. در مرحله بعد نی نوشابه را حدودا به اندازه ۲ سانتی متر برش بزنید . شما میتوانید از قبل عرض باتری را اندازه گیری کنید و به همان اندازه نی نوشابه را برش بزنید و با چسب حرارتی یا چسب آبی آن را مطابق ویدیو به باتری بچسبانید. حالا درب نوشابه را به یک سمت چوب ۳ سانتی متری متصل کنید و آن را از داخل نی عبور دهید. سپس درب نوشابه دیگری که از قبل آماده کرده ایم را به سمت دیگر چوب متصل کنید. نکته مهم این است که برای اینکه هنگام حرکت چرخ ها از بدنه ماشین جدا نشوند بایستی انتهای چوب را با چسب به بدنه بچسبانید. در ادامه چوب ۴ سانتی متری برش زده را از نیمه به سمت کناری باتری با چسب بچسانید. سپس انتهای بدنه موتور آرمیچر را به چسب آغشته کنید و به سمت دیگر چوب که خارج از بدنه باتری است متصل کنید. حالا درب نوشابه را از شافت موتور آرمیچر عبور دهید و همانند مرحله قبل برای اینکه به هنگام حرکت چرخ از بدنه رها نشود با چسب مانع این اتفاق شوید. دقت داشته باشید با کمی فاصله از درب نوشابه چسب را بچسبانید که چرخ به راحتی حرکت کند. در ادامه کش پول ها را به دور چرخ های جلوی ماشین حلقه کنید. حالا سرباتری را به باتری متصل کنید و سیم های سرباتری را به پایه های موتور آرمیچر متصل کنید تا جریان برق مورد نیاز ماشین فراهم شود. ماشین آماده حرکت است. برای توقف حرکت ماشین کافی است سر باتری را از باتری جدا کنید.

 


ویدیو ساخت ماشین سه چرخ


 


نحوه اتصالات ماشین سه چرخ


در اینجا برای درک بهتر اتصالات مرحله به مرحله مطابق تصویر با هم پیش میرویم تا خروجی درستی از کاردستی داشته باشیم و ماشین حرکت کند. برای راه اندازی و تامین برق ماشین از باتری استفاده میکنیم که در اینجا حکم بدنه ماشین را دارد. حالا نی را در عرض باتری با چسب بچسبانید. چوب را مطابق تصویر در حفراه ای که قبلا روی درب نوشابه ایجاد کرده ایم قرار دهید. سپس آن را نیز از نی عبور دهید.

مراحل ساخت ربات سه چرخ کاردستی با در بطری نوشابه - دیجی اسپارک

 

برای اینکه به هنگام حرکت چرخ ها از بدنه جدا نشوند به این صورت قسمت بیرونی هر دو چرخ و چوب ها را به کمک چسب بچسبانید تا شکل ظاهری ماشین سالم بماند.

اتصال سیخ کباب حسینی به در بطری نوشابه - دیجی اسپارک

 

در ادامه چوب ۴سانتی متری از قبل برش زده را با چسب به باتری متصل کنید. توجه داشته باشید نیمی از چوب بایستی خارج از باتری باشد.

ربات سه چرخ کاردستی الکترونیکی - دیجی اسپارک

 

به محل اتصال چوب و موتور آرمیچر که به چسب آغشته شده است دقت کنید و به همین صورت عمل کنید. کمی صبر کنید تا چسب به خوبی خشک شود.

اتصال موتور آرمیچر DC به ربات سه چرخ با باتری کتابی - دیجی اسپارک

 

در آخرین قدم برای تکمیل بدنه ماشین سومین چرخ را به شافت های موتور آرمیچر متصل کنید.

 

در آخر سر باتری را به باتری متصل کنید و سیم های سر باتری را به پایه های موتور آرمیچر متصل کنید تا جریان برق لازم را به موتور برساند.

استفاده از کش پول برای انتقال نیرو در ربات سه چرخ - دیجی اسپارک

 

در پایان چنانچه سوالی در خصوص ساخت ماشین سه چرخ داشتید، از طریق بخش نظرات در ادامه این آموزش مطرح بفرمایید. من و همکارانم در تلاش هستیم تا پاسخ شما را در سریع‌ترین زمان ممکن ارسال کنیم.

 

درباره نویسنده

نازنین نظری

تبادل نظر و رفع عیب با ثبت دیدگاه

۵ دیدگاه