در این آموزش قصد داریم روش ساخت کاردستی الکترونیکی به اسم ربات همه جا رو را به شما آموزش دهیم. این ربات در نهایت سادگی قابلیت رد شدن از موانع را دارد. در ساختار آن از دو عدد موتور گیربکس دار زرد دو شفت استفاده شده است. وقتی ربات شروع به حرکت میکند با پاهای گرد خود و شیوه ی گام برداشتنش از هر آنچه در مقابلش قرار گرفته عبور میکند. در واقع هیچ چیز به جز اتمام رسیدن باتری نمیتواند جلوی ربات همه جا روی پر جنب و جوش را بگیرد. در ادامه ساخت این کاردستی الکترونیکی با چوب بستنی و وسایل الکترونیکی ساده، با مرجع تخصصی کاردستی رباتیک به زبان فارسی، دیجی اسپارک همراه باشید.
ابزار مورد نیاز ساخت ربات همه جا رو
مشابه آموزشهای قبلی ساخت کاردستی الکترونیکی، ابزار مورد نیاز این ربات ربات همه جا رو به دو دسته ی وسایل الکترونیکی و بازیافتی تقسیم میشوند. لیست وسایل الکترونیکی به شرح زیر است که با کلیک بر روی هر کدام مستقیما به صفحه ی محصول رفته و به راحتی به آن دسترسی پیدا میکنید.
دستورالعمل ساخت ربات همه جا رو
در قدم اول برای ساخت بدنه ی ربات از چوب ابسلانگ یا چوب بستنی استفاده میکنیم. هردو موتور گیر بکس دار را مطابق ویدیو به بوسیله ی چسب به چوب متصل میکنیم. موتور های گیربکس دار دو شفت در فروشگاه دانشجوکیت نیز در دسترس هستند و به سهولت قادر به تهیه ی آن هستید. برای اتصال دو موتور به یکدیگر از سیم قلع استفاده کرده و با لحیم کردن سیم به نقاط مشخص شده روی موتور و سپس به یکدیگر این ارتباط را میسر میکنیم.در این مرحله مطابق ویدیو جاباتری تکی را بوسیلهی چسب به قسمت پشت چوب ابسلانگ میچسبانیم.
با لحیم کردن سیم خروجی از جا باتری به یکی از موتور ها امکان انتقال نیرو را فراهم میکنیم.برای خاموش روشن کردن ربات از کلید راکر استفاده میکنیم و مانند تصویر بوسیله ی سیم افشان کلید راکر را به باتری و موتور متصل میکنیم.برای پاهای ربات از درب های نوشابه استفاده میکنیم و مطابق تصویر هر چهار درب را به شفت های موتورگیربکس ها وصل میکنیم.حالا با روشن کردن دکمه ی راکر و روشن شدن موتور ها و حرکت شفت ها، پاهای ربات حرکت میکنند.با قرار دادن ربات روی سطحی صاف ربات شروع به حرکت میکند.
ویدیو ساخت ربات همه جا رو
نحوه اتصالات ربات همه جا رو
برای راه اندازی ربات همه جا رو از موتور های پرطرفدار و کاربردی گیربکس دار دو شفت استفاده می کنیم.همانطور که در تصویر مشاهده می کنید موتور ها را مقابل هم به وسیله چسب حرارتی روی چوب آسبلانگ می چسبانیم.توجه داشته باشید که هر دو موتور به فاصله ی یکسان از مرکز چوب آبسلانگ قرار گیرند.
برای ایجاد اتصال بین هر دو موتور از سیم قلع استفاده کرده می کنیم.برای این کار از لحیم استفاده کرده و سیم قلع را به قسمت مشخص شده ی موتور گیربکس دار لحیم می کنیم.در صورت نیاز میتوانید سیم قلع را به راحتی از فروشگاه دانشجو کیت تهیه کنید.
همانطور که میدانید منبع تامین نیروی ما در این ربات باتری لیتیوم یون است.پس از قرار دادن باتری در جاباتری که هردو در فروشگاه قابل دسترس هستند بوسیله ی چسب به قسمت شتی چوب ابسلانگ وصل می کنیم.توجه کنید که حتما در قسمت میانی چوب ابسلانگ قرار گیرد تا تعادل ربات حفظ شود.
در این مرحله همانطور که گفتیم از کلید راکر برای خاموش و روشن کردن ربات استفاده می کنیم.برای ایجاد این اتصال از سیم افشان استفاده می کنیم.با دقت سیم های خروجی از کلید را به باتری و موتورهای گیربکس لحیم می کنیم.
در پایان چنانچه سوالی در خصوص ساخت این ربات همه جا رو با موتور گیربکس زرد داشتید، از طریق بخش نظرات در ادامه این آموزش مطرح بفرمایید. من و همکارانم در تلاش هستیم تا پاسخ شما را در سریعترین زمان ممکن ارسال کنیم.
سلام
میشه راهنمایی کنید چه باتری بگیرم چند امپر؟
با سلام
لینک زیر را بررسی کنید. باتری ۱۸۶۵۰ به همراه جاباتری را تهیه کنید.
باتری ۱۸۶۵۰ li-ion
من موتورم ۱۲ ولته ممکنه سرعتش کم باشه؟
باسلام
کاربر گرامی مشکلی ندارد. اما بعد از اجرا مشخص میشود.
ویدیو و توضیحات خیلی خوب بود
باسلام
از توجه شما سپاسگزاریم.