گاهی این سوال مطرح میشود که چطور میشود کودکان ۴ تا ۶ ساله را با کاردستی های الکترونیکی سرگرم کرد و در عین حال ظاهر کاردستی با روحیات کودکان سازگاری داشته باشد. این آموزش برای آن دسته از افرادی که چنین موردی را می خواستند پیشنهاد میشود. معمولا کاردستی های رنگارنگ اشتیاق بیشتری در بچه ها ایجاد میکنند. به همین علت پیشنهاد میشود برای ساخت ربات خندان از کالا های بازیافتی رنگارنگ استفاده کنید. در ادامه ساخت کاردستی ربات خندان الکترونیکی با وسایل الکترونیکی ساده لیوان کاغذی و چوب بستنی، با مرجع تخصصی کاردستی رباتیک به زبان فارسی، دیجی اسپارک همراه باشید.
وسایل مورد نیاز کاردستی ربات خندان سه پایه
وسایل مورد نیاز ساخت این کاردستی به دو دسته ی بازیافتی و وسایل الکترونیکی تقسیم می شود. ابزار بازیافتی آن شامل لیوان یکبار مصرف، چوب بستنی، مقوا یا فوم است. لیست وسایل الکترونیکی مورد نیازدر ادامه قرار گرفته است. با کلیک بر روی هر گزینه به صفحه ی کالا منتقل شده و در صورت نیاز به راحتی میتوانید موارد را تهیه کنید.
دستور العمل ساخت کاردستی ربات خندان سه پایه
مطابق ویدیو قسمت بالایی بدنه لیوان یکبار مصرف پلاستیکی را به اندازه کلید راکر مشخص کنید و برش بزنید. کلید راکر را با چسب حرارتی به باتری متصل کنید. سر باتری را به باتری متصل کنید. باتری در قسمت داخلی لیوان قرار میگیرد و کلید راکر از حفره ای که ایجاد کرده اید، بیرون از بدنه ربات خندان قرار میگیرد. برای اینکه در حین حرکت کلید راکر و باتری از بدنه ربات جدا نشوند دور تا دور کلید راکر را چسب کاری کنید تا کاملا به بدنه لیوان متصل شود. به کمک میخ یا میله حرارت دیده روی سر لیوان حفره ای ایجاد کنید و سیم افشان های متصل به باتری را به سمت بیرون خارج کنید. در ادامه تکه چوب آماده شده را از یک گوشه به شافت موتور آرمیچر متصل میکنیم. این اتصال بایستی بسیار محکم و چسب کاری شده باشد. در این حالت با چرخش موتور، چوب هم حرکت میکند و باعث ایجاد لرزش خواهد شد. در اثر لرزش ایجاد شده، کاردستی شروع به حرکت میکند. سپس موتور آرمیچر را با چسب حرارتی بر روی قسمت بالایی ربات متصل کنید. دو عدد سیم سر باتری را از یک سمت به دو پایه ی موتور آرمیچر لحیم کنید و سمت دیگر را به سیم های باتری به کمک دست به یکدیگر متصل کنید. به این صورت برق رسانی به موتور آرمیچر انجام شد. سه عدد چوب بستنی را به رنگ دلخواه تان رنگ آمیزی کنید. به صورتی که نیمی از چوب بستنی که حکم پاهای ربات خندان را دارند بیرون از بدنه ربات قرار بگیرند. این مورد را با دو چوب بستنی دیگر نیز انجام دهید. حالا برویم سراغ صورت ربات! روی فوم یا مقوا صورت ربات را مطابق ویدیوی آموزشی الگو برداری کنید یا میتوانید طراح دلخواه تان را طراحی کنید و به بدنه بچسبانید.
ویدیو آموزش ساخت ربات خندان سه پایه
نحوه اتصالات کاردستی ربات خندان
برای درک بهتر روند ساخت کاردستی به صورت تصویری مراحل را پیش می رویم. مطابق تصویر به همین شکل به اندازه کلید راکر بدنه لیوان را برش دهید.
روی سر لیوان را به کمک پیچ گوشتی کوچک یا میخ حرارت دیده حفره ای ایجاد کنید و سیم های سر باتری را به سمت بیرون خارج کنید.
کلید راکر به باتری متصل شده است. باتری در قیمت داخل بدنه قرار میگیرد و کلید راکر در قسمت برش زده به وسیله چسب متصل میشود.
تکه چوب کوچکی را آماده کنید و به شافت متصل کنید و اجازه دهید چسب به خوبی خشک شود. با چرخش موتور، چوب هم حرکت میکند و باعث ایجاد لرزش خواهد شد. در اثر لرزش ایجاد شده، کاردستی شروع به حرکت میکند.
موتور آرمیچر را مطابق تصویر بر روی سر لیوان با چسب حرارتی متصل کنید. و سیم افشان لحیم شده به پایه های موتور را به سیم های سر باتری متصل کنید.
پایه های ربات را به رنگ دلخواه تان رنگ آمیزی کنید و بدین صورت به بدنه ربات متصل کنید.
در آخر شما میتوانید با توجه به تصویر صورت ربات را الگو برداری کنید یا طرح مد نظرتان را طراحی کنید. حتی میتوانید با توجه به خلاقیتان موارد دیگری نیز اضافه کنید. مثل کلاهی که روی موتور آرمیچر قرار بگیرد.
در پایان چنانچه سوالی در خصوص ساخت این کاردستی ربات خندان با موتور آرمیچر داشتید، از طریق بخش نظرات در ادامه این آموزش مطرح بفرمایید. من و همکارانم در تلاش هستیم تا پاسخ شما را در سریعترین زمان ممکن ارسال کنیم.
اتصالات کاردستی بدون نیاز به لحیم کاری بود و این برای فرزند کوچکم بسیار عالی بود. ممنون از آموزش خوبتون
با سلام. با سپاس از همراهی شما
موتوری که تو لینک بود کلیک کردم متنوع بود از کدوم تهیه کنم ۶ ولت مناسبه؟
باسلام
کاربر گرامی بله میتوانید از موتور آرمیچر ۶ ولت استفاده کنید.