گنو/لینوکس

آموزش نصب Go و LiteIDE درUbuntu

نوشته شده توسط اروند طباطبایی

احتمالا شما هم درباره زبان برنامه‌نویسی Go شنیده‌اید و یا کدنویسی با آن را تجربه کرده‌اید و یا احتمالا مقاله معرفی زبان Go را در مجله هایو مطالعه کرده‌اید که بحث‌های زیادی هم حول آن شکل گرفت. در این مقاله قصد بر این است تا ساده‌ترین روش نصب و تنظیم زبان Go در سیستم عامل Ubuntu، همراه با محیط توسعه LiteIDE که توسط همین زبان ساخته شده، عنوان شود.

برای نصب Go بر روی اوبونتو دو روش وجود دارد، روش اول نصب از طریق پکیج‌منجر لینوکس و روش دوم نصب به صورت دستی خواهد بود. در این مطلب، برای سادگی کار، نصب با استفاده از پکیج‌منجر توضیح داده خواهد شد.

از آنجا که در حال حاضر آخرین نسخه از زبان Go در مخازن رسمی موجود نیست، ما برای نصب آخرین نسخه موجود که نسخه ۱٫۴ است، از یکی از مخازن PPA استفاده خواهیم کرد. برای اضافه کردن مخزن مورد نظر از دستور زیر در ترمینال استفاده نمایید.

sudo apt-add-repository ppa:evarlast/golang1.4

 

پس از اضافه شدن مخزن، از طریق ورود دستورهای زیر در ترمینال و پس از به روز رسانی لیست مخازن، نسخه ۱٫۴ زبان Go را بر روی لینوکس خود نصب کنید.

Sudo apt-get update

sudo apt-get install golang

 

اما کار اینجا اتمام نمی‌یابد، در این مرحله، می‌بایست مسیر GOPATH را تنظیم نمایید، با استفاده از دستورهای زیر، مسیرهای لازم برای قرارگیری سورس‌ها و فایل‌های باینری مربوط به پروژه‌ها تنظیم خواهد شد.

mkdir ~/.go

echo "GOPATH=$HOME/.go" >> ~/.bashrc

echo "export GOPATH" >> ~/.bashrc
echo "PATH=$PATH:$GOPATH/bin # Add GOPATH/bin to PATH for scripting" >> ~/.bashrc
source ~/.bashrc

 

نصب و تنظیم Go به پایان رسیده و حالا می‌بایست LiteIDE را نصب کنیم. برای کامپایل و نصب LiteIDE نیاز به نصب یک سری پیش‌نیازها خواهیم داشت، برای نصب این پیش‌نیازها از دستورات زیر استفاده نمایید.

liteide-ubuntu

 

Sudo apt-get update

sudo apt-get install qt4-dev-tools libqt4-dev libqt4-core libqt4-gui

 

پس از آن، ابتدا آخرین نسخه از سورس LiteIDE را از مخزن GitHUB دریافت نمایید. برای این کار به مسیری که برای نصب آن در نظر گرفته‌ایم رفته و دستورات زیر را وارد می‌کنیم.

 

git clone https://github.com/visualfc/liteide.git

 
پس از دریافت سورس، از طریق دستورهای زیر وارد پوشه بیلد شده و سپس عملیات بیلد را آغاز نمایید.

 

cd liteide/build

./update_pkg.sh
QTDIR=/usr ./build_linux.sh

 
پس از اتمام پروسه بیلد، برای اجرای سریع‌تر و ساده‌تر از طریق لانچر یونیتی،‌ از طریق کد زیر فایل شورتکات آن را به مسیر صحیح کپی نموده و قسمت Exec را مطابق با مسیر نصب LiteIDE، در فایل مربوطه، ویرایش نمایید.

 

cp -v liteide/liteidex/liteide.desktop ~/.local/share/applications/liteide.desktop

 

درباره نویسنده

اروند طباطبایی

بنیانگذار دیجی اسپارک: اولین مرجع تخصصی امبدد سیستم به زبان فارسی / کارشناس سئو و تولید محتوا

هرچه می آموزم میبینم که خیلی کم آموختم. علاقه به رباتیک و تکنولوژی دارم. امیدوارم بتونم دانشی را که آموخته‌ام، به روش‌های مختلفی به کاربران علاقمند منتقل کنم.

تبادل نظر و رفع عیب با ثبت دیدگاه