آردوینو آموزش آردوینو

آموزش راه اندازی برد آردوینو Mega2560 Arduino و رفع مشکلات برنامه

Getting-started-with-arduino-mega2560-digispark-
نوشته شده توسط پریسا پوربلورچیان

بردهای آردوینو با توجه به ظاهر جذاب و راه اندازی ساده از میکروکنترلرهای امبدد پرطرفدار به حساب می‌آیند. هر یک از بردهای آردوینو دارای ویژگی های منحصر به فردی است که نیاز کاربر را در موارد مختلف برطرف خواهد کرد. در این بین برد آردونیو Arduino Mega2560 با در اختیار داشتن تعداد بیشتری از پایه های دیجیتال و آنالوگ بسیار پرکاربرد است. در ادامه آموزش به معرفی آردوینو Arduino Mega2560 و بررسی جزییات آن می‌پردازیم. با مرجع تخصصی آردوینو به زبان فارسی، دیجی اسپارک همراه باشید.

 


معرفی آردوینو Mega2560


برد آردوینو Arduino Mega2560 از میکروکنترلر Atmega2560 بهره می‌برد. ولتاژ ورودی مورد نیاز برای Arduino Mega2560 برابر با ۵ ولت DC است که از طریق کابل مبدل شیلد Type B تامین می‌گردد. ولتاژ ورودی پیشنهادی از طریق تغذیه جداگانه بین ۷ تا ۱۲ ولت DC است ولی با توجه به تست های انجام شده توسط تیم فنی ولتاژ بیش از ۹ ولت پیشنهاد نمی‌شود. با توجه به اطلاعات گفته شده در دیتاشیت کالا، برای ولتاژ ورودی مقدار مینیموم Min یا همان limit تعریف شده است که بین ۶ تا ۲۰ ولت DC است و نباید از این بازه خارج گردد، در غیر اینصورت به برد آسیب خواهد رسید. برد آردوینو Arduino Mega2560 به ترتیب دارای ۵۴ پایه دیجیتال و ۱۶ پایه آنالوگ است.جریان عبوری از هر یک از پایه های دیجیتال و آنالوگ در حدود ۲۰ میلی آمپر است که باید در هنگام اتصال ماژول به پایه ها به این نکته توجه کرد. همچنین جریان عبوری از پین ۳٫۳ ولت در حدود ۵۰ میلی آمپر است. حافظه فلش مموری Flash Memory برابر با ۲۵۶ کیلوبایت است که ۸ کیلو بایت آن توسط بوت لودر مصرف شده است. حافظه SRAM برابر با ۸KB و حافظه EEPROM برابر با ۴ KB می‌باشد. فرکانس پردازش در آردوینو Mega2560 برابر با ۱۶MHz است. پایه ۱۳ ال ای دی داخلی برد است که می‌توانید با کدنویسی به ال ای دی قرار گرفته شده بر روی برد فرمان دهید.

شناخت و راه اندازی برد آردوینو Arduino Mega2560 - دیجی اسپارک

 

روش پروگرام آردوینو Mega2560

همانند دیگر بردهای آردوینو، جهت پروگرام شدن Arduino Mega2560 از کامپایلر آردوینو Arduino استفاده می‌کنیم. میکروکنترلر Atmega2560 توسط بوت لودر Bootloader پیش برنامه ریزی شده و به شما امکان پروگرام کردن کد جدید بدون نیاز به پروگرامر جداگانه را می‌دهد. همچنین می‌توان بوت لودر را کنار گذاشت و از طریق پین ICSP میکروکنترلر را از طریق Arduino ISP پروگرام کرد.

هشدار

برد آردوینو دارای فیوز کنترل جریان است که از پورت USB کامپیوتر شما را در برابر اتصال کوتاه و با عبور جریان بیش از حد تعریف شده، محافظت می‌کند.

 


بررسی پایه‌های I/O آردوینو


تغذیه: تغذیه برد آردوینو Mega2560 از طریق کابل شیلد USB و تغذیه جداگانه تامین می‌گردد. منبع تغذیه به صورت اتوماتیک انتخاب می‌شود. تغذیه خارجی توسط یک آداپتور AC به DC و یا یک باتری تامین می‌گردد. یک جک ۲٫۱ میلی متری جهت اتصال آداپتور به آردوینو بر روی برد قرار داده شده است. اتصال باتری از طریق پایه های GND و VIN بر روی برد انجام می‌شود. پایه های تغذیه به ترتیب Vin، تغذیه ۵ ولت، تغذیه ۳٫۳ ولت ،تغذیه GND و IOREF می‌باشد.

پایه‌های I/O برد آردوینو مگا 2560 - دیجی اسپارک

  

Vin: تغذیه Vin به هنگام استفاده از تغذیه خارجی مورد استفاده قرار می‌گیرد و میتوانید ولتاژ ورودی را از طریق این پین تامین کنید. همچنین اگر ولتاژ از طریق پاور جک تامین شده است، از طریق Vin به ولتاژ دسترسی خواهید داشت.

 

۵ ولت: این پین خروجی ۵ ولت رگولاتور قرار گرفته شده بر روی برد است و میتوانید جهت تامین ولتاژ مورد نیاز سنسورها در رنج ۵ ولت از آن استفاده نمایید.

 

۳٫۳ ولت: همانند خروجی ۵ ولت، از رگولاتور قرار گرفته شده بر روی برد تنظیم شده است و حداکثر جریان عبوری از آن در حدود ۵۰ میلی آمپر است.

 

GND: پایه های زمین یا همان GND

 

IOREF: توسط این پایه ولتاژ مرجع مشخص می‌شود. به عنوان مثال به هنگام استفاده از شیلدهای آردوینو، از طریق پایه IOREF ولتاژ مناسب بین ۳٫۳ و ۵ ولت را انتخاب کرده و ولتاژ شیلد را فراهم می‌کند.

 

حافظه: اتمگا Atmega2560، دارای ۲۵۶ کیلوبایت حافظه Flash است که ۸ کیلوبایت آن توسط بوت لودر مصرف شده است. همچنین ۸ کیلوبایت حافظه SRAM و ۴ کیلوبایت حافظه EEPROM دارد.

 

ورودی و خروجی‌ها: تمام ۵۴ پایه دیجیتال آردوینو Mega2560، به عنوان ورودی و خروجی استفاده می‌شود و میتوان توسط توابع PinMode، DigitalRead و DigitalWrite فراخوانی می‌شوند. ولتاژ مورد نیاز برای هر پایه ۵ ولت DC وجریانی در حدود ۲۰ میلی آمپر است. ۱۶ پایه آنالوگ هم به ترتیب با توابع PinMode، AnalogRead و AnalogWrite فراخوانی می‌شوند و به عنوان ورودی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 

پورت سریال: آردوینو Mega2560 دارای چهار ارتباط سریال جداگانه است که از جمله مزیت های ویژه این برد است. پورت های سریال به ترتیب زیر است:

  • سریال ۰: پایه ۰ برابر با RX، پایه ۱ برابر با TX
  • سریال ۱: پایه ۱۹ برابر با RX، پایه ۱۸ برابر با TX
  • سریال ۲: پایه ۱۷ برابر با RX، پایه ۱۶ برابر با TX
  • سریال ۳: پایه ۱۵ برابر با RX، پایه ۱۴ برابرر با TX

 

اینتراپت‌های خروجی: پایه های اینتراپت به ترتیب زیر است و توسط تابع attachInterrupt فراخوانی می‌شوند:

  • پایه ۲ برابر با  ۰ interrupt
  • پایه ۳ برابر با ۱ interrupt
  • پایه ۱۸ برابر با ۵ interrupt
  • پایه ۱۹ برابر با ۴ interrupt
  • پایه ۲۰ برابر با ۳ interrupt
  • پایه ۲۱ برابر با ۲ interrupt

 

پایه‌های PWM: پایه‌های PWM به ترتیب ۲ تا ۱۳ و ۴۴ تا ۴۶ است. ۱۵ پایه PWM برابر با ۸ بیت است که توسط تابع AnalogWrite فراخوانی می‌شوند.

 

پروتکل SPI: پایه‌های ارتباط SPI در برد آردوینو Arduino Mega2560 به شرح زیر است:

  • پایه ۵۰ برابر با MISO
  • پایه ۵۱ برابر با MOSI
  • پایه ۵۲ برابر با SCK
  • پایه ۵۳ برابر با SS

 

پروتکل I2C یا همان TWI: پایه‌های ارتباط I2c در برد آردوینو Arduino Mega2560 به شرح زیر است:

  • پایه ۲۰ برابر با SDA
  • پایه ۲۱ برابر با SCL

 

پایه AREF: از این پایه به عنوان ولتاژ مرجع ADC استفاده می‌شود.

 

پایه Reset: جهت ریست میکروکنترلر از این کلید استفاده می‌شود.

 

 


راه اندازی آردوینو Mega2560


جهت راه اندازی برد، پس از اتصال به لپتاپ، از منو نرم افزار آردوینو Arduino، برد Arduino Genuino Mega or Mega2560 را انتخاب کنید. سپس دقت کنید که پروسسور Processor بر روی Atmega2560 باشد. پس از آن پورت را انتخاب و برنامه مورد نظر را بر روی برد آپلود Upload کنید. دقت کنید این برد در دو مدل CH340 و R3 ارائه شده است که در نوع CH340 باید درایور مناسب قبل از آپلود برنامه نصب و تست گردد.

 


معرفی شیلدهای Arduino Mega


 

شیلد پروتوتایپ آردوینو:

این شیلد در واقع به عنوان پروتوتایپ بوده و امکانات بیشتری در اختیار کاربر قرار می‌دهد. بر روی شیلد برد بورد قرار گرفته شده و پین های بیشتری در دسترس خواهد بود. شیلد پروتو تایپ آردوینو Arduino Mega2560 Proto Shield

 

شیلد دما و رطوبت و وای فای IOT

توسط این شیلد می‌توان پروژه های اینترنت اشیا را به راحتی بدون نیاز به سیم کشی اضافه پیاده سازی کرد. بر روی این شیلد تراشه وای فای ESP8266 به همراه سنسور دما و رطوبت DHT11 قرار گرفته شده است. شیلد دما و رطوبت و وای فای آردوینو Arduino mega 2560 مخصوص اینترنت اشیاء IOT با رله Relay

 

جعبه پلکسی شفاف کیس برد آردوینو Arduino Mega2560 Box

جهت جلوگیری از ضربه خوردن برد از جعبه پلکسی استفاده می‌شود. جعبه پلکسی شفاف کیس برد آردوینو Arduino Mega2560 Box

 

شیلد کنترلر پرینتر ۳ بعدی Ramps آردوینو RepRap Arduino MEGA Shield

شیلد کنترلر پرینتر ۳ بعدی Ramps آردوینو RepRap Arduino MEGA Shield یک برد کنترل پرینتر سه بعدی جدید ۱٫۴ REPRAP PRUSA است که با توجه به نیاز الکترونیک به یک محصول با بسته بندی کوچک و قیمت مناسب طراحی شده است. طراحی ماژولار شیلد کنترلر پرینتر ۳ بعدی Ramps آردوینو RepRap Arduino MEGA Shield به صورتی است که در کنار اتصال استپر موتور قابلیت مدیریت اکسترودر پرینتر را دارد. شیلد کنترلر پرینتر ۳ بعدی Ramps آردوینو RepRap Arduino MEGA Shield

 

 

چنانچه در مراحل راه اندازی و انجام این پروژه با مشکل مواجه شدید، بدون هیچ نگرانی در انتهای همین پست، به صورت ثبت نظر سوالتان را مطرح کنید. من در سریع‌ترین زمان ممکن پاسخ رفع مشکل شما را خواهم داد. همچنین اگر ایرادی در کدها و یا مراحل اجرایی وجود دارند می‌توانید از همین طریق اطلاع رسانی کنید.

 


پروژه و دریافت بن ارسال رایگان 


برای دریافت بن خرید از دانشجو کیت، کاربران بایستی با استفاده از وسایل این آموزش، پروژه را اجرا کرده و یا حتی مدار جدیدی تعریف کنید. سپس از اجرای کار فیلم گرفته و در شبکه‌های اجتماعی از جمله آپارات و اینستگرام، با هشتگ‌های دیجی_اسپارک و دانشجوکیت  و digispark  و  daneshjookit منتشر کنند. سپس از طریق بخش نظرات در ادامه همین آموزش، جهت دریافت بن خرید ارسال رایگان به ارزش ۱۲۰۰۰ تومان از دانشجو کیت، لینک را زیر همین پست ارسال کنید.

 

در پایان نظرات و پیشنهادات خود را با ما درمیان بگذارید و با اشتراک گذاری این آموزش در شبکه های اجتماعی , از وبسایت دیجی اسپارک حمایت کنید

درباره نویسنده

پریسا پوربلورچیان

تولید کننده محتوا / کارشناس IOT

زندگی یعنی پژوهش و فهمیدن چیزی جدید

تلاشم بر این است تجربیاتم در زمینه IOT‌ را به بهترین شکل با شما در میان بگذارم.

تبادل نظر و رفع عیب با ثبت دیدگاه

۸۰ دیدگاه

  • سلام اردوینو مگا دارم ولی دچار مشکل شده برنامه رو اپلود میکنم اما از eepromتوی برنامه استفاده نمیکنم!وقتی یواس بی قطغ و سپس وصل میشه برنامه بازم اجرا میشه!
    یعنی توی حافظه میمونه در صورتی که باید پاک شه!چکار کنم بنظرتون؟

      • سلام خدا قوت
        برای راه اندازی استپر موتور پرینتر سه بعدی ب مشکل خوردم برد آردونو وصل کردم به کامپیوتر بعد برنامه آردوینو رو نصب کردم و داخل برنامه وریفای کردم و هیچ اروری ندادش ولی در حالی ک مانیتور ک ب آردوینو متصله فقط روشنه و هیچ عدد و حروفی نداره و بعدم موتورا اصلا کار نمیکنن خیلی ممنون میشم راهنماییم کنید

        • سلام
          پس از Verify بایستی برنامه را Upload کنید. در صورتیکه خطایی در برنامه وجود ندارد، دو حالت وجود دارد، کدها سالم نباشد و یا اتصالات به درستی انجام نشده است.
          بررسی و نتیجه را از همین طریق اعلام نمایید.

  • سلام ضمن خسته نباشید یک سئوالی دارم اینکه می توانم از طریق پروگرامر هایی که میکروکترلرهای Atmega را پروگرام می کنیم آردینو۲۵۶۰ را پروگرام نمود و کلیه پایه ها مخصوصا پورت usb را از طریق برنامه هایی که با نرم افزار Atmel Studio می نویسیم در اختیار بگیریم

    • با سلام
      برای این منظور نیازی به پروگرامر ندارید. تمامی بردهای آردوینو دارای مبدل USB به سریال می‌باشند. کافیست مستقیما برد آردوینو را با کابل USB به کامپیوتر متصل کنید.

  • سلام …ببخشید من اردوینو یونو دارم .. اما میکرو ش سوخت مث اینکه ..وسط کار یهو دیگه کار نکرد…. و وقتی اومدم دوباره برناممو آپلود کنم اپلود نشد و دکمه ریست هم میزدم ..ریست نمیشد …دلیل سوختنش چی میتونه باشه ؟؟

    • با سلام
      در این خصوص بایستی توضیحات کامل ارائه دهید تا بررسی گردد. مانند نحوه ی استفاده و ولتاژ اعمالی به آن

  • سلام
    من میخوام از رابط spi یه ماژولrc522و ماژول sd به اردوینو مگا وصل کنم ولی rfid وقتی که sd وصل باشه کار نمیکنه پایهcs هم صفر و یک میکنم ولی جواب نمیگیرم

    • با سلام
      از چه کتابخانه ای استفاده شده است؟ در خصوص رفع مشکل شرح کامل از پروژه بیان کنید.

      • ممنونم از پاسخگوییتون
        از کتابخانه ی rc522 , sdخود سایت اردوینو استفاده میکنم
        پروژه اینه است که یه سری اطلاعات روی sd ذخیره شده که باید متناسب با هر کارت rfid یه اطلاعاتی روی ال سی دی نمایش بده

        • سلام مجدد
          در صورت استفاده از ماژول SD CARD و RFID مشکلی در اجرای RFID وجود ندارد. همچنین در پروتکل SPI امکان اتصال چند Slave در باس SPI وجود دارد. اتصالات پروژه را اعلام نمایید تا بررسی گردد.

          • mosi و miso و sck هر دو ماژول به همان پورت های اردوینو و پین های ss به پایه های۴۸ و ۵۳ وصل شده است
            اتصالات در لحاظ وصل بودن قطعا درست هستند چون در صورتی که ماژول sd برق نداشته باشد rfid کار میکند حتی اردوینو رو عوض کردم ولی فرق نکرد

            • با سلام
              با توجه به اینکه این مشکل برای اکثر کاربران به وجود آمده است، روش های مختلفی برای حل مشکل ارائه شده است. میتوانید با استفاده از یک مقاومت نزدیک به رنج ۳۰۰ اهم تا ۳۳۰ اهم بین پایه MISO ماژول RFID و SD قرار دهید و مجدد تست کنید. بررسی و نتیجه را اعلام فرمایید.

  • سلام
    برد من تا نصف برنامه را آپلود میکنه بعدش این خطا را نشان میدهد

    Sketch uses 4,044 bytes (12%) of program storage space. Maximum is 32,256 bytes.
    Global variables use 291 bytes (14%) of dynamic memory, leaving 1,757 bytes for local variables. Maximum is 2,048 bytes.
    avrdude: ser_open(): can’t open device “-b115200”: The system cannot find the file specified.

    Problem uploading to board. See http://www.arduino.cc/en/Guide/Troubleshooting#upload for suggestions.
    لطفا کمک کنید
    ممنون

  • سلام من یه برد ۲۵۶۰ برای پرینتر گرفتم ولی در حین کار پورت کام از کار افتاد برد سالمه کار میکنه ولی پورت کام پیدا نمیشه مشکل چیه در ضمن چراغهای سبز و زرد هم روشن هستن

    • با سلام
      در این خصوص موارد مختلفی میتواند تاثیر گذار باشد. از جمله شرایط استفاده از برد و تغذیه برد
      شفاف تر توضیح دهید تا بررسی شود.

  • با سلام
    ببخشید من یه مگا ۲۵۶۰ را روی یه برد پیاده سازی کردم و بوت لودر آن را با توجه به فیلم های اموزشی انجام داده ام و لب تاب برد را به عنوان com5 شناسایی می کند اما برنامه نویسی روی ان جواب نمی دهد و ارور می ده چیکار کنم از نظر شما؟

  • با سلام.من یه cnc دست ساز با برد اردوینو دارم. و با نرم افزار Estelcam کار میکنم چطور میتونم فرمان استارت برش پلاسما رو به برد و نرم افزار بدهم؟ اگه امکانش هست راهنمایی بفرمایید.در صورت وجود فیلم اموزشی و راهنمایی مایل به خریداری محصول هستم. با تشکر

    • با سلام
      کاربر گرامی ضمن تشکر از شما، این مورد توسط بنده تست نشده است. لذا از تمامی کاربرانی که در این مورد اطلاعاتی دارند، تقاضا میکنم در بحث شرکت کنند.

  • با همه دوستان و احترام.دوستان خواش میکنم اگر کسی در مورد مشکلم اطلاعاتی داره لطفا راهنماییم کنه. من امروز صبح داشتم با دستگاهم (پرینتر سه بعدی ) کار میکردم و مشکلی نبود .ولی غروبش به محض اینکه دستگاه را روشن کردم دود کرد ولی سریع خاموشش کردم .بعد از بررسی متوجه شدم که رگولاتور ۵v برد آردینو مگا ۲۵۶۰ کلا سوخته.حالا میخواستم بدونم که آیا امکان تعویض این رگولاتور وجود داره و اگه میشه تعویضش کرد آیا برد درست میشه و مشکلی پیش نمیاد؟؟؟ پیشاپیش از راهنمایی تون سپاسگذارم.

  • سلام. ممنون از پاسخ تون. من این رگولاتور ۵v رو عوض کردم. ولی الان ال سی دی دستگاه روشن نمیشه. به نظرتون مشکلش چیه. اینم بگم سیمهاش کاملا درسته. با سپاس

    • با سلام
      در این خصوص بنده اطلاعاتی ندارم و تا به حال تست نشده است. از دیگر کاربرانی که در این زمینه تجربه ای دارند، تقاضا میکنم در بحث شرکت کنند.

      • سلام. من اون مشکل رو حل کردم گفتم بگم شاید بدرد کسی بخوره. اون رگولاتوری که عوض کرده بودم ظاهرا با برد همخوانی نداشت .دوباره رفتم یه رگولاتور ۵V پیدا کردم روش انداختم درست شد.با سپاس از شما

        • با سلام
          کاربر گرامی از اینکه تجربیات خود را با دیگر کاربران به اشتراک می‌گذارید، صمیمانه سپاسگزاریم.

  • سلام و درود
    از بزرگواران یه سوال داشتم ممنون میشم راهنمایی فرماییند.من به برد پرینترم دوتا فن وصله یکی واسه اکسترود و یکی هم واسه خنک کردن بردهاست که دوتا فن سیمهاش باهم یکی شدن و به برد رمپز اون قسمت چهار کاناله سبز رنگ وصل شدن.حالا میخواستم بدونم چجوری میتونم دوتا فن اضافه کنم که مشکلی واسه برد پیش نیاد و اصولی باشه .واقعا ممنون میشم یکی راهنماییم کنه.سپاسگذارم.

    • با سلام
      کاربر گرامی این مورد توسط بنده تست نشده است. از دیگر کاربرانی که در این زمینه تجربه ای دارند، تقاضا میکنم در بحث شرکت کنند

  • سلام خسته نباشید
    من دوتا برد ۲۵۶۰ دارم(کاملا مثل هم) یکی از بردهارو با کابل ۳ متری (usb) به کامپیوتر وصل میکنم جواب میده و هیچ مشکلی نداره
    ولی اون‌یکی فقط با کابل ۱٫۵ متری جواب میده و با کابل بلند کامپیوتر برد رو نمیشناسه
    از سالم بودن و جنس کابلم مطمئنم
    ممنون میشم راهنماییم کنید چیکار کنم که با کابل بلند هم جواب بده

    • با سلام
      متاسفانه این مورد توسط بنده تست نشده است. از دیگر کاربرانی که در این مورد اطلاعاتی دارند، تقاضا میکنم در بحث شرکت کنند.

  • سلام وقت بخیر.پرینتر هایپرکیوبم رو مارلینشو روی برد درست اپلود کردم و شخصی سازی هاش رو انجام دادم.سیم هارو هم درست به کانکتور رمپ ۱.۴ وصل کردم.پین هدر های رمپ ۱.۴ رو هم درست و فیکس در اردوینو زدم.سیم USB مناسب برد رو هم به لپتابم وصل کردم.نوع پرت رو هم از روی سیستم چک کردم و در نرم افزار pronterface همون پرت رو مشخص کردم و به دستگاه کانکت نمیشه و مینویسه درحال اتصال ولی کانکت نمیشه الان چراغ های روی رمپ روشن میشه.دستگاه هم نه موتورش کار میکنه نه هات اند.در صورتی که با فاز متر چک کردم و دیدم توی رمپ برق هست.شما میفرمایید چی کار کنم؟ممنونم

    • با سلام
      متاسفانه این موارد توسط بنده تا به حال تست نشده است. از دیگر کاربرانی که در این مورد اطلاعاتی دارند، تقاضا میکنم در بحث شرکت کنند.

  • با سلام mega 2560 e3 گرفتم بعد از اینکه به نرم افزار وصل کردم port روشن نمیشه و خطا port not selected میدهد
    باید چکار کنم

      • Arduino: 1.8.13 (Windows Store 1.8.42.0) (Windows 10), Board: “Arduino Mega or Mega

        این هم پیام خطا بعد از آپلود کردن برنامه چشمک زدن پین ۱۳

        ۲۵۶۰, ATmega2560 (Mega 2560)”

        Sketch uses 1536 bytes (0%) of program storage space. Maximum is 253952 bytes.

        Global variables use 9 bytes (0%) of dynamic memory, leaving 8183 bytes for local variables. Maximum is 8192 bytes.

        Serial port not selected.

        This report would have more information with
        “Show verbose output during compilation”
        option enabled in File -> Preferences.

        • با سلام
          تا زمانیکه پورت توسط سیستم شناسایی نشود، امکان آپلود کد فراهم نیست. درایور های cp2102 و یا ch340 را در سیستم خود بررسی کنید. در نهایت با یک ویندوز دیگر تمامی موارد را جهت اطمینان بررسی و لطفا نتیجه را اطلاع رسانی کنید.

  • سلام
    من mega 2560 r3 را هر کاری میکنم در device manager نمیبینم
    کابل usb را عوض کردم ولی فایده نداشت در برنامه هم که خطا serial port not selected میدهد و اصلا گزینه port خاکستری است و نمی شود port انتخاب کرد
    تمام توصیه های که در این سایت هست را خوندم و اگر میشده عمل کردم ولی درست نشد
    خواهش میکنم راهنمایی بفرمایید

    • با سلام
      در ابتدا مدل آردوینو اهمیت دارد که بر اساس آن درایور مربوطه شناسایی می‌شود.
      در صورتیکه پورت شناسایی نشود یکی از عمده ترین حالت ها عدم نصب درایور مربوطه است.

  • سلام
    من mega 2560 r3 را هر کاری میکنم در device manager نمیبینم
    کابل usb را عوض کردم ولی فایده نداشت در برنامه هم که خطا serial port not selected میدهد و اصلا گزینه port خاکستری است و نمی شود port انتخاب کرد
    تمام توصیه های که در این سایت هست را خوندم و اگر میشده عمل کردم ولی درست نشد
    خواهش میکنم راهنمایی بفرمایید

    • با سلام
      یکی از حالت هایی که ممکن است در عدم شناخت پورت تاثیر داشته باشد، درایور است. بایستی درایور مناسب را نصب کنید.

    • اگر برد مدل CH340 باشد، بر روی تراشه نوشته شده است. لطفا بررسی کنید.

      • با عرض سلام و خسته نباشید خدمت سرکار خانم مهندس پور بلورچیان
        من در الکترونیک تخصص ندادم ولی میخوام اگه میشه حداقل ۵ تا max6675 را با mega2560 راه اندازی کنم و اطلاعات لحظه ای حداقل ۵ دقیقه یکبار این ۵ ترموکوپل در کامپیوتر ذخیره بشه.
        میخواستم بدونم امکانش هست شما اینکار را برامون انجام بدید
        ممنون

        • با سلام
          کاربر گرامی ضمن تشکر از شما، در حال حاضر این امکان وجود ندارد.
          با تقدیم احترام

  • سلامد به اساتید محترم لطفا بگید این پیغام چیه Arduino: 1.8.13 (Windows 8.1), Board: “Arduino Mega or Mega 2560, ATmega2560 (Mega 2560)”

    avr-gcc: error: CreateProcess: No such file or directory

    exit status 1

    Error compiling for board Arduino Mega or Mega 2560.

    This report would have more information with
    “Show verbose output during compilation”
    option enabled in File -> Preferences.

    • با سلام
      نوع برد آردوینو را از منو tOOLS / BOARDS انتخاب و پورت را مشخص کنید. در این ارور برد شناسایی نشده است.

  • سلام و وقت بخیر، من یک بردی رو دارم با Arduino MEGA2560 طراحی میکنم میخوام برای پروگرام کرد روی میکرو از SPI استفاده کنم (چون فکر نمیکنم راه دیگه ای باشه) برای پروگرم کردنش دوتا ICSP وجود داره.
    سوال اولم اینکه توی آلتیوم من چطوری طراحی کنم؟ کدوم بزارم؟ یا اصلا نیاز جفتشو بزارم؟
    سوال دومم اینکه من وقتی اردوینو رو متصل کردم به ICSP کنار کلید ریست کلا رفت اردوینوم الان حتی وقتی با کابل USB هم وصلش میکنم اصلا نمیشناسه اردوینورو سوخته؟ راه ببرگشتی داره؟ اگه کمکم کنید خیلی ممنون میشم.

    • با سلام
      کاربر گرامی این مورد توسط بنده تست نشده است. لذا از دیگر کاربرانی که در این خصوص اطلاعاتی دارند، تقاضا میکنم در بحث شرکت کنند.

  • سلام من کدم رو نوشتم اما بارگذاری نمیشه از قسمت تولز اردینو مگا ۲۵۶۰ رو انتخواب کردم جز این راه دیگه ای هم هست که من نرفته باشم

  • سلام وقت بخیر
    من دیروز یکی از این برد ها رو تهیه کردم توی سایتی که خریدم نوشته بود جریان ورودی از ۷ ودت تا ۱۲ ولت هس منم اونو با ادپتور ۱۲ ولت راه اندازی کردم اما بعد از دو سه دقیقه جرقه زد و سوخت آیا مشکل از تغزیه بوده
    و الان باید چیکار کنم
    و میخواستم بدونم اگه پایه ۵ ولت و جی آن دی به هم برخورد کنن اینطوری میشه چون توی اون لحضه فکر کنم این دو به هم برخورد کردند

    • با سلام
      بهترین انتخاب آداپتور ۹ ولت است ما ۱۲ ولت هم در صورت اورجینال بودن آسیبی به برد نباید بزند.
      در خصوص اتصال کوتاه ممکن است به برد آسیب برسد.

  • سلام یک بار پروگرام کن..بعد کد های مخصوص پلاسما رو وارد کن.اوکی.و بعد ریست دوتا برد و ریست رایانتون..من خودم سیستم پلاسما و سی ان سی و پرینتر سه بعدی دست ساز درست کردم و مینی هستن دستگاه ها..اگر خواستید دستگاه رو بیارید واستون راه اندازی کنم.باتشکر.

  • با سلام
    من ی برنامه نوشتم اپلود کردم ولی میگه ک رو برد اردینو مگا ۲۵۶۰ کامپایل نمیشه چیکار کنم؟

  • با سلام من می خوام برنامه نویسی که واسه آردوینو مگا انجام شده تو آردوینو uno کامپایل کنم باهم تطبیق دارند؟

  • با سلام و خسته نباشید سوالی داشتم اول اینکه آیا سرعت برد مگا از یونو بیشتر هست بنده با تابلو روان کار میکنم وقتی ستون‌ها بیشتر میشه یونو جواب نمیده آیا مگا بهتر هست از لحاظ سرعت فرکانس تولیدی ،و دوم اینکه برنامه‌ای که برای یونو نوشتم تو مگا هم آپلود میشه یا فرق دارند تو کدنویسی ،ممنون

  • سلام دوست عزیز اگر در مورد پرینتر سه بعدی اطلاعت دارین ممنون میشم شمارتونو بگذارید ازتون کمک بگیرم ممنون

  • سلام خسته نباشید
    ببخشید که سریعا میرم سر اصل مطلب
    فایل هگز آماده هست روی همین آردینویعنی آردینو ۲۵۶۰ میخام آپلود کنم از طریقxloderآپلود باید بشه ولی میگه فایل آپلود نشد وپورت دیگه هم میزنم can’tمیزنه
    مگه باید جک آدابتور هم وصل کرد ؟

    • با سلام
      این مورد توسط بنده تست نشده است. از دیگر کاربرانی که در این خصوص تجربه ای دارند، تقاضا میکنم در بجث شرکت کنند.

  • سلام من یک برد آردوینو مگا ۲۵۶۰ مدل R3 رو تهیه کردم و میخوام روش یک کد آپلود کنم اما این ارور رو میده
    avrdude: ser_open(): can’t open device “\\.\COM4”: The semaphore timeout period has expired.

    avrdude: ser_drain(): read error: The handle is invalid.

    avrdude: ser_send(): write error: sorry no info avail
    avrdude: stk500_send(): failed to send command to serial port
    avrdude: ser_recv(): read error: The handle is invalid.

    avrdude: stk500v2_ReceiveMessage(): timeout
    the selected serial port
    does not exist or your board is not connected
    حالا با توجه به اینکه برد R3 نیازی به نصب درایور نداره چرا لپ تاپ قادر به پیدا کردن COM و شناسایی آردوینو نیست و اینکه باید چیکار کنم ؟ ممنون میشم راهنماییم کنید

    • با سلام
      پورت شناسایی نشده است و این مشکل نرم افزاری است که باید درایورهای سیستم را بررسی و یا از پورت دیگری استفاده کنید.

  • با سلام و تشکر از توضیحات ارائه شده، خواهشمند است، در صورت امکان برای کسی که یک پرینتر را خود ساخته است، نحوه و مراحل پیکره بندی برد آردوینو مگا ۲۵۶۰ و شیلد Ramps و تعیین و شناساندن و تنظیم قسمت های مختلف پرینتر سه بعدی را توضیح و یا منابعی را معرفی فرمایید. با تشکر

  • سلام وقتون بخیر ببخشید من آردوینو اونو r3 دارم کد رو وقتی آپلود میکنم با موفقیت آپلود میشه ولی کار نمیکنه مشکل از کد نیست مطمئنم

  • سلام خسته نباشید بنده یک برد اردوینو مگا ۲۵۶۰ و شیلد پرینتر ۳ بعدی رو دارم
    توی پیدا کردن کتابخانه مربوط به پرینتر و پروگرام کردن برد به مشکل خوردم
    از کجا باید پیدا کنم کتاب خانه مربوطه رو؟

  • سلام من وقتی کد را روی آردوینو مگا CH340 آپلود میکنم روی کامپیوتر می‌نویسد timeout و ال ای دی های RX TX روی آردوینو روشن نمیشن طرح برنامه هم ۰درصد مشکل دارد مشکل چیست؟

    • با سلام
      مشکلی که شما با آپلود برنامه به برد Arduino Mega با رابط CH340 مواجه هستید، ممکن است به دلایل مختلفی باشد. در ادمه چند راهکار عمومی را توضیح میدهم.

      ۱- درایور CH340:
      مطمئن شوید که درایور CH340 بر روی سیستم به درستی نصب شده باشد. شما می‌توانید از وبسایت سازنده یا منبع معتبری مانند سایت رسمی CH340 یا سایت سازنده برد Arduino دانلود و نصب آخرین نسخه درایور را انجام دهید.

      ۲- پورت COM:
      اطمینان حاصل کنید که پورت COM صحیح انتخاب شده باشد. اینکه آیا برنامه به درستی به پورت مورد نظر متصل می‌شود یا خیر، می‌تواند مشکل شما را حل کند.

      ۳- کابل USB:
      از یک کابل USB با کیفیت و سالم استفاده کنید. کابل‌های ضعیف یا خراب ممکن است ارتباط سازگار با برد را مختلف کنند.

      ۴- اتصالات فیزیکی:
      اطمینان حاصل کنید که اتصالات فیزیکی (پین‌ها و سوکت‌ها) بین برد Arduino و کامپیوتر به درستی انجام شده باشد. همچنین، اگر امکان دارد، از سیم‌های اتصال استفاده کنید تا مشکلات فیزیکی از بین بروند.

      ۵- انتخاب برد و پورت در IDE:
      مطمئن شوید که در محیط توسعه Arduino IDE، برد Arduino Mega و پورت COM مربوطه انتخاب شده باشند.

      ۶- تغییر سرعت baud:
      در برخی موارد، تغییر سرعت baud ارتباط سریال می‌تواند مشکل را حل کند. این تنظیمات در برنامه Arduino IDE در بخش “Tools” قابل دسترسی است.

      اگر با انجام این مراحل مشکل شما حل نشد، ممکن است مشکلی دیگر وجود داشته باشد که نیاز به بررسی دقیق تر دارد. در این صورت، می‌توانید جزئیات بیشتری از مشکل خود را فراهم کنید تا بتوان بهتر کمک کرد.

      شاد و پیروز باشید.