با پیشرفت فناوری الکترونیک، بردهای پردازشی روز به روز، بهتر از دیروز، در حال رشد و توسعه هستند. این روزها سهم بردهای پردازشی در پروژه های IOT را نمی توان نادیده گرفت. اینترنت اشیا یا همان IOT را دیگر می شناسید، فناوری که به اشیا هویت دیجیتال می بخشیده و باعث ارتباط وسایل برقی با یکدیگر می شود. یکی از بردهای بسیار کاربردی و البته جدید، برد TTGO T-CALL است. این برد، یک برد بسیار قدرتمند است. به کمک این برد شما هم با اینترنت مودم های وای فای و هم اینترنت سیم کارت، امکان برقراری ارتباط خواهید داشت. در سلسله آموزشی، قصد داریم تا به معرفی این برد بپردازیم. در ادامه با مرجع تخصصی اینترنت اشیا به زبان فارسی، دیجی اسپارک همراه باشید.
برد TTGO T-CALL معرفی کلی
امروز در روزگاری زندگی می کنیم که هر روز برد جدید پردازشی ظهور می کند. روند توسعه بردهای پردازشی IOT را می توان از تراشه های ESP8266 دید. این تراشه ها کمتر از یک دهه است که پا به عرصه الکترونیک گذاشته اند؛ اما چنان تغییری ایجاد کرده اند که رد پای آن ها را در اکثر پروژه های IOT و بیسیم می توان دید. این تراشه با مدل ۰۱ عرضه شد، سپس مدل های بعد با دسترسی راحت تر به GPIO ها به بازار عرضه گردید. ماژول وای فای ESP8266 یک ماژول دارای فرکانس کاری ۸۰ الی ۱۶۰ مگاهرتز است. همچنین این ماژول قابلیت اتصال فلش خارجی تا ۴ مگابایت را داراست. برد TTGO T-CALL از دو تراشه بسیار مهم ESP32 و Sim800L ساخته شده است. در کنار هم قرار گرفتن این دو تراشه یکی از مهمترین گزینههای اینترنت اشیا هستند. در ادامه این دو تراشه را بررسی خواهیم کرد.
چندی بعد با رشد و پیشرفت در دنیای تراشه ها، سری جدید تراشه های ESP8266 با نام ESP32 به بازار عرضه شده است. این تراشه دارای دو هسته، فرکانس کاری ۲۴۰ مگاهرتز و تعداد بسیار بیشتری GPIO نسبت به مدل ۸۲۶۶ است. پیش از این با تراشههای ESP32 آموزشهای متنوعی در دیجی اسپارک منتشر کردهایم.
تراشه ESP32 دارای چندین کانال ADC، UART، SPI و I2C است. همچنین این تراشه دارای امکانات جانبی نظیر ورودی های تاچ و کانال های PWM است. در کنار این، تراشه ESP32 قادر است تا همانند تلفن های هوشمند یا رایانه ها، از مودم ها آی پی دریافت کرده و به اینترنت متصل شود. همچنین این ماژول می تواند تا به حالت نقطه دسترسی(AP) بدل شده و به دستگاه ها، آی پی تحویل دهد. در حقیت این ماژول توانایی ایجاد شبکه داخلی جهت برقراری اتصالات را بر عهده دارد.
برد TTGO T-CALL از تراشه قدرتمند ESP32 جهت اجرای برنامه و پردازش داده های کاربر استفاده می کند. این برد همچنین دارای پورت USB از تایپ C جهت ارتباط با رایانه، تغذیه و پروگرام است. بر روی این برد تراشه CP2102 تعبیه شده تا ارتباط سریال آن از طریق USB رایانه، برقرار شود. وجود پورت USB Type-C کمک میکند که به سادگی توسط یک ولتاژ ۵V از کابل USB بتوانیم برد را تغذیه کنیم. هر دو تراشه به کار رفته در برد TTGO T-CALL به شدت به جریان و ولتاژ کاری حساس هستند.
برد TTGO T-CALL همچنین امکان تغذیه از طریق باتری لیتیم پلیمری ۳٫۷ ولت را فراهم کرده است. بر روی این برد سوکت تغذیه از طریق این باتری نیز، تعبیه شده است. به علاوه این، بر روی برد TTGO T-CALL تعداد زیادی خازن تانتالیوم جهت رفع نویزهای احتمالی تغذیه، دیده می شود.
در کنار تمام امکانات فوق، این برد به ماژول سیم کارت SIM800L مجهز است. به کمک این ماژول می توان به سادگی تماس تلفنی برقرار کرد، پیامک ارسال و دریافت نمود و حتی به اینترنت متصل شد. این ماژول بر روی برد TTGO T-CALL تعبیه شده و می تواند این برد را علاوه بر اتصال به اینترنت از طریق مودم، به کمک اینترنت سیم کارت نیز ارتباط را برقرار نماید.
کاربردهای برد TTGO T-CALL
برد TTGO T-CALL آنطور که تا اینجا متوجه شدیم، یک برد بسیار کاربردی است. این برد قدرتمند می تواند در پروژه های اینترنت اشیا، نقشی اساسی ایفا کند. در حقیقت این برد می تواند قابلیت اطمینان در پروژه های IOT را بالا ببرد، آنجاکه دسترسی به اینترنت مودم قطع شود، اینترنت سیم کارت فعال شده و می توان به تبادل داده پرداخت. حتی اگر اینترنت سیم کارت هم قطع شود، به کمک پیامک می توان داده ها را ارسال و دریافت کرد. به کمک این برد می توان پروژه های زیر را اجرا نمود.
- طراحی و پیاده سازی رله کنترل فول آپشن با امکان کنترل با پیامک، تماس و اینترنت
- طراحی و پیاده سازی خانه هوشمند با قابلیت کنترل وسایل برقی و دریافت اطلاعات از خانه
- طراحی و پیاده سازی دیتالاگر آنلاین با قابلیت تبادل داده از طریق اینترنت و پیامک
- طراحی و پیاده سازی سیستم تبادل داده آنلاین با قابلیت سوییچ بین اینترنت وای فای و سیم کارت
لوازم مورد نیاز
لینک خرید برد TTGO T-CALL کلیک کنید
جمع بندی
بردهای TTGO T-CALL از مجموعه بردهای پرقدرت در زمنیه اینترنت اشیا به شمار می روند. این بردها از ترکیب تراشه ESP32 و SIM800L تشکیل شده اند. بدین ترتیب شما دسترسی به اینترنت را از طریق وای فای و سیم کارت، در اختیار دارید. در مجموعه آموزشی، قصد به بررسی و تحلیل و البته راه اندازی و کار با این برد داریم. در این قسمت به معرفی کلی و امکانات جانبی برد پرداختیم. در قسمت های بعد، وارد بحث راه اندازی و کار با این برد خواهیم شد.
سلام خیلی عالی
سلام
متشکرم از شما