اینترنت اشیا IOT برد Esp32 سیم کارت GSM - GPRS

راه اندازی و کار با برد TTGO T-CALL بخش سوم: تغذیه برد T-Call

getting-started-with-ttgo-t-call-iot-module-sim800l-and-esp32-part-three-power-digispark
نوشته شده توسط معین صابری

در مجموعه آموزش های راه اندازی و کار با برد LILIY-GO، این قسمت را به یکی از مهم ترین و اساسی ترین قسمت ها، تغذیه می پردازیم. برد TTGO T-CALL ساخت LILYGO، یک برد ترکیبی از WIFI و GSM است. این برد همانطور که در قسمت های پیشین به آن پرداختیم، یک برد فوق العاده قدرتمند در زمینه اینترنت اشیاست. از آنجاییکه این برد از ماژول SIM800L استفاده می کند، بنابراین تغذیه آن بسیار حساس است. در این آموزش به نحوه راه اندازی و تغذیه برد TTGO T-CALL، می پردازیم. در ادامه بررسی تغذیه برد T-Call با مرجع تخصصی اینترنت اشیا به زبان فارسی، دیجی اسپارک همراه باشید.

 


برد SIM800L


پیش از آنکه به ادامه بحث بپردازیم، ابتدا مختصری به ماژول SIM800L خواهیم پرداخت. ماژول SIM800L، یک ماژول بی نهایت کاربردی در زمینه ارتباط بیسیم و سیم کارتی است. این ماژول با دریافت یک سیم کارت، می تواند به شبکه موبایلی کشور متصل شده و به ارسال و دریافت پیام بپردازد. این ماژول می تواند دقیقا همانند یک تلفن همراه، به برقراری تماس تلفنی صوتی دو طرفه پرداخت. در کنار این، ماژول SIM800L می تواند به ارسال و دریافت دو طرفه پیامک پرداخت.

برد سیم کارتی Sim800L - دیجی اسپارک

 

ماژول SIM800L قادر به برقراری ارتباط در بستر GPRS است. به عبارت دیگر، این ماژول می تواند به اینرتنت متصل شده و به ارسال و دریافت داده بپردازد. این در حالیست که برد LILYGO به کمک پردازنده ESP32، می تواند به اینترنت متصل شود. در این حالت، برد LILYGO از قابلیت اطمینان بسیار بالایی جهت تبادل داده در بستر اینترنت، برخوردار است. جهت راه اندازی و کار با ماژول SIM800L سلسله آموزشی در دیجی اسپارک طرح شده که با کلیک بر روی این لینک، قابل مطالعه است.

 


نحوه ارتباط بین SIM800L و برد ESP32


ماژول  SIM800L جهت برقراری ارتباط با دنیای بیرون از خود، از رابط سریال UART استفاده می کند. به کمک رابط سریال UART، می توان فرامین AT را به ماژول ارسال نمود. فرامین AT، یکسری فرامین از پیش تعیین شده بوده که به کمک آن ها می توانیم به ماژول SIM800L فرمان داد. ماژول SIM800L، بر مبنای فرامین دریافت شده، می تواند پیامک ارسال و دریافت نمود. همچنین این ماژول می تواند به کمک فرامین AT دریافت شده، به اینترنت متصل شده و به تبادل داده بپردازد. طبق شماتیک ارایه شده توسط سازنده برد، ماژول SIM800L به پایه های IO26 و IO27 برد ESP32، جهت ارتباط UART متصل است.

شماتیک برد ttgo T-Call و ارتباط sim800 و ESP32 - دیجی اسپارک

 


نحوه تغذیه برد TTGO T-CALL و شارژ باتری


در این قسمت به بررسی واحد تغذیه برد LILYGO می پردازیم. برد LILY-GO دو واحد تغذیه، یکی برای ESP32 و یکی دیگر برای SIM800L تعبیه شده است. این حالت، برای زمانیست که برد از طریق USB تغذیه می شود. در این وضعیت، ماژول ESP با یک تغذیه ۳V3 و ماژول سیم کارت SIM800L نیز با یک تغذیه ۴٫۴ ولتی، راه اندازی می شود. توجه داشته باشید که با توجه به جریان لازم برای راه اندزای ماژول سیم کارت، منبع تغذیه باید حتما جریان ۲ امپری را به صورت واقعی، به بار تحویل دهد.

تغذیه برد T-Call و تامین انرژی از باتری - دیجی اسپارک

 

در کنار موارد فوق، برد LILYGO قابلیت تامین تغذیه از طریق باتری لیتیم پلیمری را داراست. بر روی این برد، یک سوکت باتری تعبیه شده که با اتصال باتری، برد شروع به راه اندازی شدن می نماید. در شرایطی که توان تغذیه شما از طریق آداپتور پایین باشد، این روش بسیار کار آمد است. توجه داشته باشید که ماژول سیم کارت SIM800L، در شرایطی که نتواند جریان مورد نیاز خود را بدست آورد، ریست شده و مجددا راه اندازی می شود. این وضعیت از چراغ چشمک زن آن، با خاموش و روشن شدن طی بازه ۱۰ ثانیه، قابل مشاهده است.

نمای پشتی برد TTGO T-call - دیجی اسپارک

 

در کنار موارد فوق، برد LILYGO دارای شارژر باتری داخلی است. به کمک این ویژگی، شما می توانید به سادگی پس از اتصال باتری و اتصال USB، باتری را شارژ کنید. این آپشن در ساخت گجت های هوشمند، بسیار کلیدی و کاربردی خواهد بود. به این ترتیب می‌تواند روند تغذیه برد T-Call را پیگیری کنید.

 


اتصال تغذیه به برد TTGO T-CALL


برد T-Call برای اجرای پروژه‌های تجاری طراحی شده است. این برد هم قابلیت تغذیه از طریق USB و هم قابلیت تغذیه از طریق باتری‌های لیتیومی را دارد. هر کدام از این موارد درگاه مخصوص خودشان را دارند. در تصویر زیر می‌توانید پایه‌های PinOut و درگاه‌های ورودی تغذیه را بررسی کنید. پس از اتصال تغذیه به برد LILYGO، باید وضعیت چشمک زن LED مربوط به SIM800L را بررسی کنید. در رابطه با این موضوع، در قسمت های بعدی سخن خواهیم گفت. در رابطه با تغذیه، آنطور که پیشتر گفته شد، چنانچه قصد تغذیه از طریق آداپتور را دارید، حتما منبع تغذیه شما باید حداقل ۲ آمپر را توان تغذیه داشته باشد. در غیر اینصورت، واحد مخابراتی سیم کارت به درستی کار نخواهد کرد. در کنار این، شما می توانید ماژول را از طریق باتری تغذیه کنید. برای این مورد باید از یک باتری لیتیم یون یا لیتیم پلیمر، با ولتاژ ۳٫۷ استفاده کنید. این باتری باید حداقل ظرفیت ۱۰۰۰ میلی آمپری داشته باشید. در کنار این، باز هم تاکید می کنیم جهت اتصال باتری، حتما پلاریته را باید دقت کنید.

پایه های pinout برد T-call - دیجی اسپارک

 

ماژول Sim800L از طریق یک ال ای دی وضعیت خودش را مشخص می‌کند. به طور کلی سه حالت اصلی برای وضعیت ال ای دی اهمیت بیشتری دارند. هر یک ثانیه یکبار به معنی عدم اتصال به شبکه، یک چشمک و سه ثانیه خاموش به معنی کمبود جریان و یا عدم آنتن دهی مناسب در محل مورد استفاده است. هر سه ثانیه یک بار به معنی اتصال صحیح و کامل ماژول سیم کارت به شبکه است. در جریان باشید که ماژول سیم کارت نیازمند دو آمپر جریان در لحظه اتصال به شبکه است.

 


لوازم مورد نیاز


لینک خرید برد TTGO T-CALL کلیک کنید

لینک خرید انواع باتری لیتیمی، کلیک کنید

 


جمع بندی


در مجموعه آموزش های راه اندازی و کار با برد LILYGO، قسمت سوم را به راه اندازی اولیه و اتصال تغذیه اختصاص دادیم. همانطور که اطلاع دارید، برد LILYGO یک برد فوق العاده قدرتمند با قابلیت ارسال و دریافت داده در بستر شبکه موبایلی کشور است. در این آموزش به تحلیل مدار تغذیه، اتصال تغذیه برق شهری و باتری پرداختیم. در قسمت بعد راه اندازی اولیه ماژول SIM800L تحت این برد را مورد بررسی قرار خواهیم داد.

 

درباره نویسنده

معین صابری

کارشناسی ارشد رشته معماری سیستم های کامپیوتری

مالي که ز تو کس نستاند، علم است
حرزي که تو را به حق رساند، علم است
جز علم طلب مکن تو اندر عالم
چيزي که تو را ز غم رهاند، علم است
(شیخ بهایی)

تبادل نظر و رفع عیب با ثبت دیدگاه

۴ دیدگاه