در مجموعه آموزش های ماژول SIM7000C، قسمت دوم را به اجرای فرمان و استفاده از امکانات ماژول می پردازیم. در قسمت پیشین، مشخصات فنی و ویژگی های کلی این ماژول مخابراتی را بررسی نمودیم. سپس در ادامه نحوه رجیستر کردن ماژول در شبکه را مشاهده نمودیم. در این آموزش قصد داریم تا ارسال و دریافت پیامک، ارسال داده در اینترنت، سوییچ بین مدهای شبکه و… بپردازیم. همانطور که پیشتر هم گفته شد، ماژول SIM7000C قادر است تا علاوه بر شبکه GPRS، در مد کاری LTE به تبادل داده در اینترنت بپردازد. بدین ترتیب داده ها با سرعتی تقریبا ۴ برابر شبکه نسل دوم، جا به جا خواهند شد. در طرف دیگر، ماژول مخابراتی SIM7000C مجهز به سیستم موقعیت یابی GNSS است. در این سیستم ماژول می تواند علاوه بر اتصال به ماهواره های ایالات متحده، ماهواره های روسیه، چین و اتحادیه اروپا را در دسترس داشته باشد.
پیشرفت ماژول SIM7000C نسبت به سری SIM800 بسیار چشمگیر بوده، به طوریکه سرعت بالای دتبادل داده، پایداری بیشتر در زمینه موقعیت یابی و…. به وضوح در این ماژول مشخص است. اما این پیشرفت دلیل بر حذف امکانات قبلی نیست. این ماژول همچنان قادر به ارسال و دریافت پیامک و تماس تلفنی صوتی دو طرفه است. در این آموزش به تست و بررسی این موارد می پردازیم. در ادامه این آموزش با مرجع تخصصی ماژول سیم کارت به زبان فارسی، دیجی اسپارک همراه باشید.
ارسال و دریافت پیامک توسط ماژول SIM7000C
در قدم نخست، به ارسال و دریافت پیامک توسط این ماژول می پردازیم. فرامین AT جهت ارسال و دریافت پیامک دقیقا همان فرامین ماژول SIM800 هستند. توجه داشته باشید که جهت ارسال پیامک، ما از نرم افزار ترمینال Hercules استفاده می کنیم. این نرم افزار جهت ارسال پیامک، قابلیت دریافت کاراکتر CTRL+Z را در صفحه داراست. بدین ترتیب دیگر نگرانی از جهت این کاراکتر نخواهیم داشت؛ چراکه ترمینال آردوینو از این کاراکتر پشتیبانی نمی کند. جهت دانلود این نرم افزار، می توانید با کلیک بر روی این لینک، آن را از سایت رسمی توسعه دهنده دانلود کنید.
پس از دانلود و نصب، نرم افزار را باز کنید. سپس در گزینه های بالای نرم افزار، serial را انتخاب کنید. با آگاهی از شماره پورت، آن را انتخاب کرده و سپس دکمه open را انتخاب کنید.
پس از باز شدن پورت، می بایست دستورات مربوط به پیامک را ارسال کنیم. پیشتر در سلسله آموزش های راه اندازی و کار با ماژول SIM800L، این مورد را کامل بررسی کرده ایم. این آموزش با کلیک بر روی این لینک قابل مشاهده است. در این جا نیز، برای شروع ابتدا فرمت کاری ماژول را روی متن قرار می دهیم. به این منظور می بایست از دستور زیر استفاده کنیم.
AT+CMGF=1
پس از دریافت OK از دستور فوق، می بایست تنظیمات مربوط به مرکز پیام را اعمال کنیم. به این منظور از دستور زیر استفاده می کنیم.
محدودیت در دسترسی کامل به این مجموعه آموزش
دسترسی کامل به آموزش برای اعضای دیجی اسپارک امکان پذیر است. بخش اصلی آموزش شامل سورس کدهای توسعه داده شده توسط مهندسهای دیجی اسپارک است. به همین دلیل این آموزش خاص و یکتاست. برای استفاده از آن بایستی عضویت تهیه کنید. تبادل نظر با کاربران و پرسش سوال رایگان است و میتوانید از بخش نظرات همین آموزش اقدام کنید. |
پس از این قسمت، نوبت به بخش مهم، اینترنت ماژول می رسد. قسمت بعدی را به این مورد اختصاص می دهیم.
اتصال به اینترنت و سوییچ بین مدهای کاری
اتصال به اینترنت یکی از مهم ترین قابلیت های ماژول SIM7000C است. به کمک این ماژول بدون نیاز به هیچ مودم جانبی و تنها از طریق سیم کارت، قابلیت اتصال به شبکه برقرار می گردد. جهت اتصال به اینترنت نیز باید از فرامین AT استفاده کنیم. این فرامین هم دقیقا همان فرامین ماژول SIM800L است. پیشتر در قسمت پنجم آموزش های ماژول SIM800L، راجع به اینترنت و مباحث آن به طور کامل بحث کرده ایم. این آموزش با کلیک بر روی این لینک قابل مشاهده است. برای اتصال به اینترنت، از دستور زیر استفاده می کنیم.
AT+SAPBR=1,1
این دستور جزو دستورات زمانبر است؛ بنابراین می بایست کمی صبر کنید تا ماژول به اینترنت متصل گردد. پس از اتصال، عبارت OK را دریافت خواهیم نمود. در ادامه با دستور زیر می توانیم آی پی آدرس تخصیص داده شده به ماژول توسط دکل مخابراتی را مشاهده کنیم.
محدودیت در دسترسی کامل به این مجموعه آموزش
دسترسی کامل به آموزش برای اعضای دیجی اسپارک امکان پذیر است. بخش اصلی آموزش شامل سورس کدهای توسعه داده شده توسط مهندسهای دیجی اسپارک است. به همین دلیل این آموزش خاص و یکتاست. برای استفاده از آن بایستی عضویت تهیه کنید. تبادل نظر با کاربران و پرسش سوال رایگان است و میتوانید از بخش نظرات همین آموزش اقدام کنید. |
پس از مطالعه این قسمت، نوبت به بررسی قابلیت موقعیت یابی(GNSS) ماژول SIM7000C می رسد. قسمت بعدی مربوط به این موضوع است.
موقعیت یابی با GNSS در SIM7000C
پس از بررسی اینترنت، به واحد موقعیت یابی ماژول می پردازیم. همانطور که اطلاع دارید، این ماژول می تواند موقعیت را از ماهواره های آمریکایی، روسی، چینی و اروپایی تحت فناوری GNSS دریافت کند. جهت فعال سازی واحد موقعیت یاب ماژول، از دستور زیر استفاده می کنیم.
AT+CGNSPWR=1
پس از ارسال دستور فوق، با دستور زیر می توانیم داده های ارسالی شامل طول، عرض، سرعت و… مشاهده کنیم.
AT+CGNSIN
البته دریافت اطلاعات مستلزم قرارگیری در فضای آزاد و ترجیحا در حال حرکت است.
لوازم مورد نیاز
آنتن GPS اکتیو سیم دار، کلیک کنید
کابل تبدیل UFL به SMA جهت اتصال آنتن GPS، کلیک کنید
جمع بندی
در مجموعه آموزش های ماژول SIM7000C، این قسمت را به کار با امکانات این ماژول کلیدی اختصاص دادیم. ماژول SIM7000C، یک ماژول کلیدی و کاربردی در اینرتنت اشیا به شمار می رود. این ماژول که از فناوری LTE هم پشتیبانی می کند، قادر به تبادل داده در اینترنت با سرعت بسیاری بالایی است. در کنار این، ماژول SIM7000C از فناوری GNSS جهت موقعیت یابی استفاده می کند. در این فناوری، گیرنده قادر به اتصال به ماهواره های آمریکایی، روسی، چینی و اروپایی است. بدین ترتیب ضریب اطمینان پایداری و دقت به طرز چشمگیری افزایش خواهد یافت. ماژول SIM7000C همچنین دارای قابلیت تماس تلفنی و ارسال پیامک نیز، هست. در این آموزش ایتدا به ارسال و دریافت پیامک پرداختیم. سپس نحوه اتصال به اینترنت و سوییچ بین مدهای کاری LTE و GPRS مورد بحث و بررسی قرار گرفت. در نهایت با بررسی قابلیت موقعیت یابی، آموزش را به پایان رساندیم.
چنانچه هرگونه ابهامی در مطالب درج شده وجود دارد، می توانید با ثبت نظر در انتهای همین پست سوال خود را بپرسید. تاکنون در دیجی اسپارک بیش از ۲۷ هزار سوال و پاسخ ثبت شده است؛ پس نظرات بی جواب نمی مانند! همچنین اگر ایراد و یا اشکالی در مطالب درج شده وجود دارد، لطفا آن را با ثبت نظر، مطرح کنید. همچنین اگر مشکلی در کدها وجود داشته و یا اجرا نمی شوند، مورد را حتما در انتهای همین آموزش مطرح نمایید. نظرات شما برای ما بسیار ارزشمند هسنند!!
سلام مثل همیشه عالی بود مهندس
متشکرم از لطف و همراهی شما
سلام تفاوت sim7000c با sim7000e در چیست
با سلام
بهتر است دیتاشیت کالاها را بررسی کنید.