در زمینه اینترنت اشیا IoT پلتفرمهای مختلفی وجود دارند. هر کدام ویژگیها و مزیتهای منحصر به فردی ارایه میدهند. گام اول در راه اندازی اینترنت اشیا نوشتن سناریو براساس نیازمندیها میباشد. گام بعدی انتخاب پلتفرم مناسب با نیازمندیها خواهد بود. پیش از این در جلسات دورهمی اسپارکرها به صورت کامل راجع به این موضوع صحبت کردهام. پلتفرم اینترنت اشیا در حقیقت بستری جهت ایجاد ارتباط بین سنسورها و سرور میباشد. به عبارت دیگر بستری جهت ارتباط M2M یا H2M میباشد. معمولا به صورت رایگان یا اوپن سورس و یا آبونمان دار ارایه میشوند. در ادامه این آموزش با مرجع تخصصی اینترنت اشیا به زبان فارسی، دیجی اسپارک همراه باشید.
اینترنت اشیا سریعتر از همیشه
اینترنت اشیا IoT با سرعتی بیشتر از دیگر رستهها در حال رشد میباشد. اشیا متصل شده به شبکه از جمله ساختمانهای هوشمند، کشاورزی هوشمند، شهر هوشمند، خودروهای هوشمند، گجتهای پوشیدنی و… همگی در حال توسعه و رشد هستند. وجود پلتفرمها باعث شده است تا سرعت رشد اینترنت اشیا و دستگاههای اجرا شده در این حوزه، هر روز بیشتر و بیشتر شوند. پیش از این در خصوص پلتفرم NodeRed نود رد مفصل صحبت کردهایم، آموزش منتشر کردهایم و دورههای عملی برگزار شده است. در ادامه برای اجرای کامل یک پروژه اینترنت اشیا IoT با چالشهای مختلفی روبرو خواهیم بود. چالشهایی که جدید و در نوع خود منحصر به فرد هستند. یک سمت اینترنت اشیا شامل سخت افزارها و سنسورها است و یک بخش دیگر شامل سرور یا بستر ابری است. بخش دیگر هم پروتکلهای ارتباطی و انتقال دیتا میباشد.
تفاوت داشبورد با پلتفرم IoT
محدودیت در دسترسی کامل به این مجموعه آموزش
دسترسی کامل به آموزش برای اعضای دیجی اسپارک امکان پذیر است. بخش اصلی آموزش شامل سورس کدهای توسعه داده شده توسط مهندسهای دیجی اسپارک است. به همین دلیل این آموزش خاص و یکتاست. برای استفاده از آن بایستی عضویت تهیه کنید. تبادل نظر با کاربران و پرسش سوال رایگان است و میتوانید از بخش نظرات همین آموزش اقدام کنید. |
پروتکلهای ارتباطی ThingsBoard
جدا از بحث بستر اینترنت و به صورت کلی تر روش ارسال دیتا از جمله SMS ، ایمیل، اینترنت و… در هر کدام باید از یک سری پروتکل استاندارد استفاده کرد. استفاده از پروتکلهای استاندارد، در اینترنت اشیا IoT بسیار اهمیت دارد. همین موضوع نسبت مستقیم با امنیت و تامین امنیت در پروژههای IoT دارد. پیرو همین موضوع، پلتفرم تینگزبرد ThingsBoard تا امروز از سه پروتکل بسیار مهم پشتیبانی میکند. MQTT – CoAP – HTTP طبق ادعای تیم ThingsBoard پروتکلهای جدید به مرور برای این پلتفرم آماده خواهند شد. چنانچه راجع به این پروتکلهای سوال دارید، میتوانید از بخش نظرات همین پست اقدام کنید. البته بیش از این در پست مدیریت وسایل برقی با برد Wemos توسط پروتکل MQTT نرم افزار Node Red توضیحات مختصری راجع به پروتکل MQTT نوشتهام.
سازگاری سخت افزاری ThingsBoard
سوال مهمی در اینجا وجود دارد، کدام سخت افزار برای استفاده از پلتفرم ThingsBoard مناسب است؟ یا کدام سخت افزارها توسط این پلتفرم پشتیبانی میشوند. در دیتاشیت و مخازن اطلاعاتی این پلتفرم، هیچ اشارهای به محدودیت در خصوص ارتباط با سخت افزارها نشده است. بلکه هر سخت افزاری از جمله انواع بردهای امبدد مانند آردوینو Arduino یا رزبری پای Raspberry Pi یا ویموس Wemos امکان ارتباط با این پلتفرم را دارد. در شرایط بسیار خاص هم امکان استفاده از سرویس ThingsBoard IoT Gateway وجود دارد. با این روش حتی امکان ارتباط با سیستمهای third-party از جمله سیگفاکس SigFox را هم دارا خواهد بود. پلتفرم تینگزبرد ThingsBoard یک پلتفرم متن باز یا Open-source میباشد که امکان توسعه سریع، مدیریت و مقیاس پذیری پروژههای اینترنت اشیا IoT را دارد. بنابراین کافیست براساس پروژه مورد نظر، سخت افزار مناسبی را انتخاب کنیم. سپس اطلاعات را از سنسورها و محیط دریافت کرده و با API این پلتفرم به سمت سرور ارسال کنیم. دغدغه و نگرانی بسیاری از کاربران این است که آیا بردهای آردوینو، یا Nodemcu برای این منظور مناسب است؟ در حقیقت به این سوال نمیتوان پاسخ قطعی ارایه داد. چرا که این بردهای سخت افزاری اکثرا اوپن سورس هستند و امکان وجود بردهایی با کیفیت پایین در این بین هم وجود دارد. ولی به شخصه در تمامی پروژههای اجرا شده توسط بنده و همکارانم تمامی از این بردها استفاده کردهایم. تا این لحظه بدون مشکل موارد در حال اجرا هستند. این موضوع معمولا در جلسات دورهمی اسپارکرها به نقد کشیده شده و مفصل صحبت میکنیم.
ویژگهای پلتفرم ThingsBoard
پلتفرم تینگزبرد ThingsBoard از چندین مورد دارای اهمیت میباشد. از نظر من موارد زیر مهم است.
- امنیت در تبادل ارتباطات
- ذخیره سازی و حفاظت از اطلاعات
- داشبورد داینامیک با رابط کاربری عالی
- تحلیل دادهها و نمایش در لحظه روی نمودارها
- ارسال اطلاعات از سخت افزارها به دیگر سیستمها
- تعریف چرخه کاری براساس نیاز و چرخه عمر دستگاهها، رویداد و …
چنانچه درخصوص این پلتفرم سوالی دارید، در انتهای همین پست، به صورت ثبت نظر سوالتان را مطرح کنید. من در سریعترین زمان ممکن پاسخ رفع مشکل شما را خواهم داد.
در پایان نظرات و پیشنهادات خود را با ما درمیان بگذارید و با اشتراک گذاری این آموزش در شبکه های اجتماعی , از وبسایت دیجی اسپارک حمایت کنید.
سلام،
ممنون از این مقاله و زحمتی که کشیدین.
برای یه پروژه آزمایشی دنبال یه پلتفرم رایگان یا کرک شده میگردم که روی سرور خودم نصب کنم. شما چیرو پیشنهاد میکنین؟
با سلام و تشکر از شما
در چه حوزهای مد نظر دارید؟ همچنین از چه سخت افزاری برای جمع آوری اطلاعات سنسورها میخواهید استفاده کنید؟
سلام
من تصور میکردم که پلتفرم همون سرور کلود هستند. ولی الان دیدم یه چی دیگه است.
با سلام
از توجه شما سپاسگزارم. بله مفاهیم بسیار متفاوت هستند.
سلام مهندس
چجوری باید نصب کنیم؟ راجع به اون هم آموزش میدید؟
با سلام
بله موارد را آموزش خواهیم داد. ولی پیش از آن میتوانید از مشاوره در پرتال پشتیبانی اقدام کنید.
سلام
نسخه professinal از thingsboard را موجود دارید؟
با سلام
کاربر گرامی این نسخه رایگان عرضه نمیشود. در صورت تمایل به استفاده از این نسخه بایستی پرداخت داشته باشید.
سلام ، در حال حاضر سایت things board به ایرانیان خدمات میده؟
به این دلیل میگم که example لایبراری thingboard رو اپلود کردم اما به سرور demo کانکت نمیشه
با سلام
اخیرا این مورد را تست نکردهام. بهتر هست روی سرور خودتون نصب کنید.
سلام
لطفا آموزشهای تینگزبورد را هم بزارید.
با سلام
ضمن تشکر از توجه شما، برای شروع به آموزش ارسال دما رطوبت به سرور IoT با پلتفرم Thingsboard توسط DHT22 و آردوینو مراجعه کنید.
سلام
من نرم افزار Thıngsboard رو دانلود کردم و نصب کردم و دارم باهاش کار میکنم. سوالم اینه آیا این برنامه محدودیتی هم داره ؟
و نکته دیگر اینکه من اگر بخواهم این برنامه رو در یک سرور در اینترنت بزارم شما در این زمینه چه کمکی میتونید به من بکنید.در ضمن میشه یک شماره واتس اپ بدهید ویا کسی ازهمکارانتوم به من تماس بگیرند .
با تشکر
با سلام
تینگزبورد چند نسخه مختلف دارد. بستگی دارد کدام نسخه را استفاده کردهاید. در صورتی که بخواهید روی سرور نصب کنید، میتوانید از طریق پرتال پشتیبانی دانشجو کیت با بنده در ارتباط باشید تا اقدامات برای این منظور انجام شود.
سلام من چند وقت هست که میخوام ارتباط بگیرم با شما ولی متاسفانه موفق نمیشم. من آموزش کامل وحرفه ای thingsboard رو میخواستم . چطور میتونید کمک کنید آیا پکیجی دارید برای خرید . ممنون میشم یا شماره واتس اپ به بنده بفرمایید یا با من تماسی بگیرید من یک پروژه ای دارم که میخواستم از شما کمک بگیرم
با سلام و سپاس از همراهی شما
در حال حاضر خیر، فقط موارد به صورت پروژه قابل اجرا هستند. در صورت تمایل درخواستتان را به صورت کامل از طریق پرتال پشتیبانی دانشجو کیت ارسال کنید.
با سلام، آیا در پروژه هایی که میخواهیم از پروتکل LoRa برای جمع آوری و ارسال دیتا به LoRa Gateway و سپس به ابر استفاده کنیم، با استفاده از این پلتفرم مشکلی نخواهیم داشت …؟
و این که همهی سنسورها رو ساپورت میکنه یا نه …؟
تشکر
با سلام
خیر عملا مشکلی وجود ندارد. دقت داشته باشید که موضوع لورا کاملا مستقل از بخش سرور و پلتفرم است. در حقیقت اطلاعات در بستر لورا به Gateway ارسال شده و از طریق آن به سرور منتقل میشود.
با عرض سلام و احترام خدمت شما و تشکر بابت آموزشهای عالی شما
بنده یک سوال از خدمت شما داشتم زمانی که یک برنامه توسط رزپبری پای نوشته میشود به فرض درب بازکن رمز دار برای اجرای آن بدون اینکه نیاز باشد وارد محیط ترمینال شویم و برنامه را اجرا کنیم چکاری باید انجام داد ؟!
یعنی با اتصال برق برنامه بصورت اتوماتیک اجرا شود ممنون میشم راهنمایی بفرمایید.
با تشکر
با سلام
بایستی اسکریپت را به صورت اتوماتیک راه اندازی کنید. بسته به اسکریپتی که نوشتهاید، بایستی دستورات مربوطه را وارد کنید.
با سلام و خسته نباشید
بنده تمامی تنظیم ها و کانفیگ های برای نصب را انجام دادم و وقتی به cmd رفته و net start thingsboard رو میزنم thingsboard رو به عنوان اسم invalid میشناسه.
خواهشمندم کمکم کنید
با سلام
از حالتی استفاده میکنید که تینگزبورد را روی سیستم خودتان نصب کردهاید؟
با سلام.
من از سخت افزار nodemcu و سنسور mpu6050 استفاده میکنم. قصد دارم که روی داده ها، یکی از الگوریتم های ماشین لرنینگ را پیاده کنم. آیا پلتفرم things board ، در حالت رایگان، امکان پیاده سازی الگوریتم های ماشین لرنینگ را میدهد؟ اگر پاسخ شما بله است، از چه زبان برنامه نویسی ای برای این منظور پشتیبانی میکند؟ اگر جواب شما خیر است، چه پلتفرمی را برای این هدف بنده پیشنهاد میکنید (که هم رایگان باشد و هم قابلیت نوشتن و بکارگیری الگوریتم های ماشین لرنینگ روی داده ها را داشته باشد).
با تشکر فراوان.
با سلام
موردی که اشاره میکنید، ارتباطی با خود پلتفرم ندارد. شما میتوانید توسط هر پلتفرم رایگانی اقدام به لاگ کردن داده ها کنید، پس از آن داده های ذخیره شده را برای پیاده سازی الگوریتم، استخراج کنید.
با سلام ایا میشود از ورژن Community Edition در پروژه واقعی با تعدار یوزرهای زیاد استفاده کرد؟ یا حتما باید خرید کنیم ورژن های دیگر را میخواستم بدونم کسی اگر استفاده کرده تجربیاتش رو بیان کنه ممنون میشیم؟
ThingsBoard یک سامانه متنباز مدیریت دستگاههای اینترنت اشیاء (IoT) است که امکان جمعآوری، ذخیره، تحلیل و نمایش دادههای دستگاههای IoT را فراهم میکند. ThingsBoard Community Edition یک نسخه رایگان و متنباز این پلتفرم است که به افراد و شرکتها این امکان را میدهد تا از امکانات اصلی ThingsBoard برای مدیریت دستگاههای IoT خود بهرهمند شوند. در حقیقت میتوانید تغییرات مورد نیازتان را روی این نسخه انجام دهید. اما اقدامات زیرساختی و تنظیمات سرور را بایستی به درستی انجام دهید.
سلام وقت بخیر من دنبال مقاله و اموزش درمورد Thingsboard IOT platform میگردم. ممنون میشم که منو راهنمایی کنید.
با سلام
موردی برای درخواست شما در سایت منتشر نشده است.
سلام دوستان،
من نسخه PE از تینگزبرد، و نسخه کامل trendz رو دارم،
اگر کسی در پروژه نیاز داره، میتونه تماس بگیره.