آردوینو اینترنت اشیا IOT برد ویموس Wemos پروژه های آردوینو

مدیریت مصرف انرژی با برد کنترل اینترنت اشیا Wemos D1 Mini بخش دوم

Wemos-d1-mini--DHT11--IOT-Digispark
نوشته شده توسط اروند طباطبایی

در قسمت قبلی راجع به ارسال اطلاعات شدت نور محیط روی وب سرور لوکال توضیحات دادم. در مبحث مصرف انرژی، یکی از پارامترها شدت نور محیط و یا روشن بودن و خاموش بودن یک چراغ در محیط مربوطه است. در این جلسه راجع به درجه حرارت و میزان دما رطوبت محیطی بحث خواهیم کرد. همانند آموزش قبلی اطلاعات دما و رطوبت را روی وب سرور لوکال ارسال خواهیم کرد. با آی پی بدست آمده که در ادامه توضیح میدهم؛ در یک وسیله دیگر از جمله لپ تاپ یا موبایل با وارد کردن آی پی میتوانید، وضعیت دما و رطوبت محیط را مشاهده کنید. در ادامه این آموزش با مرجع تخصصی اینترنت اشیاء IOT دیجی اسپارک همراه باشید.

 

وسایل مورد نیاز:

برد کنترلی اینترنت اشیاء IOT Wemos Mini D1 بر پایه ESP8266

شیلد سنسور دما رطوبت DHT11 مخصوص برد Mini D1

 

اتصال به برد ویموس

از آنجایی که از شیلد مخصوص برد Wemos D1 Mini استفاده میکنیم. نیازی به سیم کشی خاصی ندارد. فقط شیلدها را با رعایت جهت و چاپ راهنما روی هم قرار میدهیم. همانند تصویر زیر، سپس می‌توانید کدهای زیر را در برنامه کپی و کامپایل کنید. چنانچه برد Wemos D1 Mini را به برنامه آردوینو معرفی نکرده‌اید. از آموزش نصب و راه اندازی برد کنترل اینترنت اشیاء Wemos D1 mini استفاده کنید. در این آموزش به چهار کتابخانه ESP8266Wifi و ESP8266mDNS و WifiUdpp و DHT نیاز است. که معمولا در مخازن پیشفرض آردوینو موجود است. اگر به هنگام کامپایل کردن، با ارور این کتابخانه‌ها مواجه شدید، از طریق ثبت نظر در انتهای همین پست، جهت بررسی اقدام کنید.

مدیریت مصرف انرژی با برد کنترل اینترنت اشیا Wemos D1 Mini - digispark

 

کدهای برنامه ویموس Wemos

 

محدودیت در دسترسی کامل به این مجموعه آموزش

 

دسترسی کامل به آموزش برای اعضای دیجی اسپارک امکان پذیر است. بخش اصلی آموزش شامل سورس کدهای توسعه داده شده توسط مهندس‌های دیجی اسپارک است. به همین دلیل این آموزش خاص و یکتاست. برای استفاده از آن بایستی عضویت تهیه کنید. تبادل نظر با کاربران و پرسش سوال رایگان است و میتوانید از بخش نظرات همین آموزش اقدام کنید.

 

 

نکته بسیار مهم:

به هنگام کامپایل کردن کدهای آردوینو از منو بالا سمت راست سریال مانیتور Arduino IDE را باز کنید. در این حالت با تصویر زیر مواجه می‌شوید. ابتدا پیغام WiFi connected و سپس Server started را نمایش میدهد. بعد از این دو، پیغام Use this URL : http://192.168.0.110  را نمایش میدهد. که آی پی برد کنترل اینترنت اشیاء Wemos D1 mini میباشد. در عملیاتی که من انجام دادم، آی پی ۱۱۰ را به این ماژول اختصاص داد. که این برای برد شما متفاوت خواهد بود.

wemos led iot -arduino -digispark

 

پس از این کافیست آی پی برد wemos را که از سریال مانیتور دریافت کردید؛ در یک مرورگر وارد کنید. سپس یک محیط وب سرور ساده به شما نمایش داده میشود. در این صفحه میتوانید اطلاعات مربوط به دما در دو حالت سانتی گراد و فارنهایت و درصد رطوبت محیط را ببینید. همانند تصویر زیر که اطلاعات محیطی آزمایشگاه تخصصی دانشجو کیت است.

wemos-d1-mini-DHT11-shield--daneshjookit

چنانچه در مراحل راه اندازی و انجام این پروژه با مشکل مواجه شدید، بدون هیچ نگرانی در انتهای همین پست، به صورت ثبت نظر سوالتان را مطرح کنید. من در سریع‌ترین زمان ممکن پاسخ رفع مشکل شما را خواهم داد.

در پایان نظرات و پیشنهادات خود را با ما درمیان بگذارید و با اشتراک گذاری این آموزش در شبکه های اجتماعی , از وبسایت دیجی اسپارک حمایت کنید.

 

درباره نویسنده

اروند طباطبایی

بنیانگذار دیجی اسپارک: اولین مرجع تخصصی امبدد سیستم به زبان فارسی / کارشناس سئو و تولید محتوا

هرچه می آموزم میبینم که خیلی کم آموختم. علاقه به رباتیک و تکنولوژی دارم. امیدوارم بتونم دانشی را که آموخته‌ام، به روش‌های مختلفی به کاربران علاقمند منتقل کنم.

تبادل نظر و رفع عیب با ثبت دیدگاه

۳۶ دیدگاه

  • سلام آقای مهندس طباطبایی،خسته نباشید
    میخواستم ببینم میشه کاری کرد که عملیات اتصال برعکس بشه؟
    یعنی ماژول نقطه اتصال درست کنه و ما با گوشی یا کامپیوتر به اون متصل شیم؟؟
    اگه امکان داره در این مورد هم آموزشی قرار بدین… .
    با تشکر از شما و سایت خوب دیجی اسپارک

    • با سلام و تشکر از توجه شما
      منظورتان را از سوال دقیق‌تر بیان کنید. در این آموزش هم میتوانید با گوشی موبایل به ماژول متصل شوید.

  • سلام من این روی برد خواستم بریزم این ارر و داد
    C:\Users\user\Downloads\sketch_jun21a\sketch_jun24a\sketch_jun24a.ino:4:17: fatal error: DHT.h: No such file or directory

    #include “DHT.h”

    ^

    compilation terminated.

    exit status 1
    Error compiling for board WeMos D1 R2 & mini.

    • با سلام
      ضمن تشکر از توجه شما، این ارور مربوط به عدم نصب بودن کتابخانه DHT میباشد. برای نصب کافیست به منو Sketch و مسیر Include Library>Manage Libraries مراجعه کنید. سپس در پنجره باز شده، عبارت DHT را تایپ کنید و پس از مشخص شدن لیست کتابخانه‌ها، آن را Install کنید. مشکل حل خواهد شد.

  • سلام و درود
    بسیار اموزشی کار است و خوب بود ولی بنده وقتی خواستم برنامه را روی برد بریزم این ارور داد.
    C:\Users\user\Downloads\sketch_jun21a\sketch_jun25a\sketch_jun25a.ino:4:29: fatal error: Adafruit_Sensor.h: No such file or directory

    #include

    ^

    compilation terminated.

    exit status 1
    Error compiling for board WeMos D1 R2 & mini.
    لطف کنید بگویید این ارور را چگونه برطرف کنم

    • با سلام
      ضمن تشکر از توجه شما، همانند پاسخ قبلی این مشکل مربوط به عدم نصب کتابخانه است. این ارور مربوط به کتابخانه Adafruit_Sensor میباشد. برای نصب کافیست به منو Sketch و مسیر Include Library>Manage Libraries مراجعه کنید. سپس در پنجره باز شده، عبارت Adafruit_Sensor را تایپ کنید و پس از مشخص شدن لیست کتابخانه‌ها، آن را Install کنید. مشکل حل خواهد شد.

  • سلام اقای مهندس بنده این رو انجام دادم و نتیجه گرفتم ولی برای اتصال لازم است گوشیم به همان وأی فأی باید وصل باشه و اگر بیرون برم با نت جواب نمی ده برای حل این مشکل باید از ایپی ولید استفاده کنم؟؟؟ لطف کنید رَآه نماییم کنید.

    • با سلام
      ضمن تشکر از توجه شما، بله در این آموزش فقط وب سرور لوکال آموزش داده شده است. در سرفصل های بعدی شیوه اتصال از طریق ای پی استاتیک را توضیح خواهم داد.

  • اقای مهندس سلام خسته نباشید
    با عرض پوزش پسر من ٨ سالشه و به ساخت ربات خیلی علاقمند و مدام از من در مورد حرکت وسایل میپرسه امکان داره بفرمایید من از کدامیک از پروژه هاتون شروع کنم خوبه، چون بیشتر دوست دارم با بردها و قطعات آشنا بشه.

    • با سلام
      سرکار خانم کشاورز از توجه شما سپاسگزارم. پیرو سوال شما، نظر شخصی بنده این است که در ابتدا با چند کیت الکترونیک ساده شروع شود. که پسر شما با فرآیند لحیم کاری آشنایی کامل پیدا کند. دقت داشته باشید که در ساخت کیت از طرف والدین هیچ گونه کمکی انجام نشود و اجازه دهید کلیه مراحل را به صورت یک فرآیند حل مساله توسط خود ایشون طی شود. بعد از آن میتوانید با پروژه‌های ساده برنامه نویسی آردوینو شروع کنید که اساس و پایه مباحث امروزی است. برای آموزش آردوینو از لینک آموزش آردوینو استفاده کنید.

  • با سلام و عرض ادب
    من برد رزبری پای رو از شما خریداری کردم با سیستم عامل رزبین حالا به اینترنت وصل نمیشه وای فای کانکت میشه دست رسی به تنطیمات مودم خودم رو از داخل سسیتم عامل رزبین دارم یعنی ۱۹۲٫۱۶۸٫۱٫۱ ولی هیچ صفحه اینترنتی رو باز نمیکند ممنون میشم راهنمایی بفرمایید

    • با سلام
      ضمن تشکر از توجه شما، لطفا سوالات مرتبط با بحث ارایه کنید. برای رفع این موضوع لطفا در آموزش IP رزبری پای ثبت نظر کنید. در ضمن در آنجا حتما ذکر کنید که چه تنظیماتی روی رزبین انجام داده‌اید، تا سریع تر به راه حل مورد نظر برسیم.

  • سلام؛ حسگر من خروجی ندارد. مشکل از کجاست؟!
    ESP8266 – Temperature and Humidity

    Temperature in Celsius: Failed *C

    Temperature in Fahrenheit: Failed *F

    Humidity: Failed %

    • در سریال مانیتور هم این پیام رو می آره.
      Failed to read from DHT sensor!
      اتصال سنسور رو مطمینم درسته و اینکه این سنسور رو برای اولین بار هست که استفاده میکنم.

      • در این صورت اگر از اتصالات سنسور و پین درست مطمئن هستید، روند آپلود کدها و سلامت کدها را مجددا بررسی کنید. اگر مشکل حل نشد مجددا اطلاع رسانی کنید.

    • با سلام
      ضمن تشکر از توجه شما، دو حالت برای این مشکل ممکن است وجود داشته باشد. اول کدها و تعریف پین متفاوت برای سنسور و دوم اتصالات است. لطفا دقیقا بررسی کنید.

      • سلام؛ متاسفانه جواب نداد.
        رابط ها رو دوباره چک کردم و کد هم دقیقا کپی شده کد شماست.
        من می تونم شیلد رو روی برد قرار ندم؟! در اینصورت کدوم پایه ها رو باید به برد اصلی متصل کنم.
        متشکرم

        • دقت داشته باشید به هنگام بستن این مدار برای بنده هم یکبار چنین مشکلی بوجود آمد ولی در آنجا با ریست کردن برد به صورت سخت افزاری مشکل حل شد. البته یک مشکل دیگر هم که بسیار نادر است، ممکنه موقع لحیم کاری پین‌هدر به برد آسیب رسیده باشد. در مورد شیلد هم میتوانید روی برد قرار ندهید و پایه D4 را به برد اتصال دهید، تغذیه هم به همین صورت متصل کنید.

  • سلام وققتون بخیر. برای آپلود کتابخانه هایی که گفتید من فایل arduino-master.zip و دانلود کردم ولی نمی تونم ازش استفاده کنم و با این خطا رو به رو میشم. میشه لطف کنید وراهنمایی کنید.
    Specified folder/zip file does not contain a valid library

    • با سلام
      ضمن تشکر از توجه شما، در مورد کدام کتابخانه‌ها صحبت میکنید؟ و اینکه آن‌ها را از کجا دانلود کرده‌اید؟

      • کتابخانه ها را از سایت github دانلود کردم ولی وقتی میخوام ازشون استفاده کنم با این خطا رو به رو میشم. در واقع من فایل arduion master که شامل تمام این کتابخانه هاست را دانلود کردم. ممنون از توجهتون

        • با سلام
          ممکن است مسیر درست برای دانلود را انتخاب نکرده باشید. در چنین شرایطی پیشنهاد میکنم از منو Sketch>Libraries و گزینه Manage Libraries نسبت به نصب کتابخانه‌ها اقدام کنید. اگر هم این گرینه را ندارید، از ورژن جدیدتر آردوینو استفاده کنید.

  • با سلام
    باتشکر از مطالب خوب وکاربردی شما
    می توانیم یک محیط گرافیگی (مثل بار گراف ،گیج و…) در محیط وب سرور داشته باشیم . اگر امکان دارد اموزش بدهید.
    با تشکر

  • با سلام
    مهندس من وقتی که میخام کد رو آپلود کنم این ارور رو میده:
    Arduino: 1.8.5 (Windows 7), Board: “WeMos D1 R2 & mini, 80 MHz, 115200, 4M (3M SPIFFS)”

    Build options changed, rebuilding all
    In file included from C:\Users\Karino\Documents\Arduino\libraries\DHT_sensor_library\DHT_U.cpp:22:0:

    C:\Users\Karino\Documents\Arduino\libraries\DHT_sensor_library\DHT_U.h:25:29: fatal error: Adafruit_Sensor.h: No such file or directory

    #include

    ^

    compilation terminated.

    exit status 1
    Error compiling for board WeMos D1 R2 & mini.

    This report would have more information with
    “Show verbose output during compilation”
    option enabled in File -> Preferences.

  • سلام وقتتون بخیر.
    من میخوام روی گوشی اندروید دما رو نشون بدم. یعنی برنامه نویسی اندروید انحام بدم. میشه از این برد و شیلد استفاده کنم؟ ممنون از راهنماییتون

  • سلام وقتتون بخیر.
    میخواستم بپرسم با این ای پی که بدست میاریم می تونیم دما رو از راه دور کنترل کنیم. یعنی از جای دیگه ای با این ای پی دما رو چک کنیم؟ ممنون از راهنماییتون

  • سلام

    من در کارکرد با این ماژول و انتقال اطلاعات به سرور محلی چند مشکل دارم

    اول اینکه در برخی مواقع با قطع و وصل کردن برق دستگاه ارسال اطلاعات قطع میشه که باید دکمه ریست روی ماژول nodemcu رو بزنم تا ارسال صورت بگیره. مگر قطع و وصل برق به منزله ریست کردن نمیتونه باشه؟

    دوم اینکه در هنگام ذخیره روی میکرو sd فاصله ذخیره هر ۶ ثانیه است و من نمیتونم بر حسب ثانیه تا بیش از ۳۲۶۷۵ میکروثانیه تغییرش بدهم

    راهی برای ثبت هر ۱۵ دقیقه یک بار وجود دارد؟

    • با سلام در ابتدا دقت داشته باشید که این آموزش مربوط به برد Wemos می‌باشد. پس هر توضیحی که ارایه میشود ممکن است با برد Nodemcu سازگاری نداشته باشد.
      ۱- بستگی به کدهای شما دارد، می‌توانید یک خط کد اضافه کنید تا در صورت نیاز یکبار ریست شود.
      ۲- بنده در این مورد خاص اطلاع دقیقی ندارم. از دیگر کاربران که تجربه دارند تقاضا دارم تا در این بحث شرکت کنند.