آموزش رزبری پای رزبری پای پروژه رزبری پای

ساخت Usb HuB برد رزبری پای زیرو Raspberry Pi Zero

نوشته شده توسط اروند طباطبایی

مدتی می‌شود که بنیاد رزبری با ارائه نسخه جدید از رزبری های خود با نام رزبری پای زیرو شور و شوق زیادی در دنیای الکترونیک و embeded سیستم‌ها بوجود آورده است. به طوریکه در اولین روزهای عرضه این برد تمام آن‌ها فروش رفته با توجه به کارا بودن این برد پیش‌بینی می‌شود که طرفداران بسیار زیادی داشته باشد. در این پست روش ساخت هاب USB برای تبدیل پورت Micro USB به USB استاندارد را آموزش می‌دهم. البته دقت داشته باشید که من شخصا این پروژه را اجرا نکرده‌ام؛ فقط به صورت ترجمه شده بخش‌های کاربردی ساخت USB Hub را آماده کرده‌ام. در ادامه این آموزش با مرجع تخصصی رزبری پای به زبان فارسی با دیجی اسپارک همراه باشید.

rpi-zero-usb-hub-project

برد رزبری پای زیرو بسیار کوچک است و برای پروژه هایی که محدودیت فضا وجود دارد انتخابی بسیار عالی به نظر میرسد. اما مشکلی که با آن مواجه هستیم این است که برای متصل کردن برد به آداپتور ها و وسایل جانبی نیاز مبرمی به usb وجود دارد. برای حل این مشکل میخواهیم یک هاب usb به pi zero خود متصل کنیم. در این آموزش از یک هاب مدل logilink UA0160 استفاده شده است که ظاهری شبیه به رزبری پای زیرو و اندازه‌ای مشابه دارد. ما این دو محصول کوچک و دوست‌داشتنی را با هم ترکیب میکنیم تا یک پروژه بسیار ارزان و همچنین مفید را برای raspberry pi zero خود انجام داده باشیم و کارایی آن را تا حد بسیار زیادی بهبود بخشیم.

 


تغذیه برد رزبری پای زیرو


اولین چیزی که باید به رزبری پای زیرو متصل کنیم اتصال پاور به pi zero است. این کار را با متصل کردن منبع تغذیه هاب Usb انجام می‌دهیم. جدا کردن کیس هاب از آن کاری بسیار راحت است و همانند آب خوردن میتوان آن را انجام داد. و پس از آن باید قسمت‌های مورد نیاز هاب را لحیم کاری کرده و چند سیم به هاب متصل کنیم. در قسمت پایین پای زیرو دو پد مشاهده میکنیم که برای متصل کردن کامپوننت های دیگر به برد ایده‌آل به نظر میرسند. اتصالات از قرار زیر است :

– رزبری پای زیرو PP1 به هاب ۵V

– رزبری پای زیرو PP6 به هابGND

pi-zero-usb-hub

با استفاده از مولتی متر نیز این ارتباط را چک میکنیم و از صحت و درستی کارکردن آن اطمینان برقرار میکنیم :

– قسمت بیرونی کانکتورهای هاب به pi ایجاد اتصال میکند.

– پین داخلی کانکتور barrel jack و gpio 5V رزبری پای زیرو نیز اتصال برقرار میکنند.

raspberry-pi-zero-usb-hub

 


ماژول USB رزبری پای زیرو


مرحله بعدی متصل کردن یک USB OTG از pi zero به پورت usb هاب است که با استفاده از مقداری کابل این کار را انجام میدهیم. من دو خط از data را به دو برد وصل کردم :

– pi zero PP22 به Hub D+ (در کانکتور مینی usb)

– Pi zero PP23 به Hub D- (در کانکتور مینی usb)

rpi-zero-hub

همانطور که میتوانید در بالا نیز مشاهده کنید ما از چسب آکواریوم برای ثابت کردن کابل ها و همچنین جلوگیری از اتصال آن‌ها به یکدیگر استفاده کرده‌ایم که اتصال مارا امن کرده و فیکس میکند.

pi-zero-usb

 


بسته بندی USB HUB


و در آخر نیاز داریم تا برای تمیز شدن پروژه آن را بسته بندی کنیم. در اینجا ما هر دو برد را به هم متصل کرده‌ایم و در بین این دو از یک فوم بسیار نازک استفاده شده است که از اتصال آن‌ها به هم جلوگیری شود. مانند تصویر زیر

pi-zero-hub-board

همچنین دو نخ قابل ارتجاع نیز در دو طرف برد بسته‌ایم تا بتوان هر دو برد را در کنارهم نگه داریم. حال ما دوبرد را یکی کرده‌ایم و همچنین هنوز هم آن کوچک بودن برد را به اضافه یک هاب با ۴ usb اضافه داریم که میتوان به وسیله آن‌ها رزبری پای زیرو را به بیشتر وسایل مورد نیاز متصل کرد.

IMG_0408

در آخر دیجی اسپارک خوشحال مشود که نظر شما را درمورد این آموزش پروژه محور بداند و همچنین نظرات خود را درباره برد جدید بنیاد رزبری؛ pi zero ؛ با ما مطرح کنید.

 

 

 

درباره نویسنده

اروند طباطبایی

بنیانگذار دیجی اسپارک: اولین مرجع تخصصی امبدد سیستم به زبان فارسی / کارشناس سئو و تولید محتوا

هرچه می آموزم میبینم که خیلی کم آموختم. علاقه به رباتیک و تکنولوژی دارم. امیدوارم بتونم دانشی را که آموخته‌ام، به روش‌های مختلفی به کاربران علاقمند منتقل کنم.

تبادل نظر و رفع عیب با ثبت دیدگاه

۲۷ دیدگاه

  • این برد رزبری پای زیرو واقعا به یه USB هاب نیاز داشت. خیلی ممنون بابت آموزشتون، من منتظرم تا هرچه زودتر این برد به ایران برسه

  • زندگی بدون USB یعنی هیچ، واقعا پورت های این رزبری زیرو کمه! البته رزبری زیرو یه دونه پورت USB داره چون اون یکی مال تغذیه اشه

  • سلام
    خیلى ممنون بابت آموزشتون، یه سوالى داشتم، براى اتصال این برد به اینترنت چه راه حلى هست؟

    • درود برشما
      ضمن تشکرا از توجه شما این هاب صرفا یک گجت DIY است و بایستی خودتان آن را بسازید.

  • سلام نمیشه یک usb hub را با تبدیل مستقیم به پورت usb این برد متصل کرد و این همه لحیم و در دسر نکشید؟

  • سلام این برد دوتا میکرو usb داره درسته یکی برای پاور و یکی برای دیتا؟ خوب به اون پورت دیتا ،فقط میشه فلش (با تبدیل) متصل کرد؟ یا هارد و یا دانگل هم (البته با تبدیل) میشه وصل کرد؟
    در حالتی که هاب متصل کردید و از همه پورتهای هاب استفاده بشه برق موردنیاز چند امپر باید باشه ؟

  • سلام چند مدل زیرو w داریم مگه ؟چون یکجا دیدم نوشته بود نسخه ۱٫۱ و تو یه عکس دیگه نسخه ۱٫۳ بود . قیمتهاشون هم متفاوت بود.

  • سلام . راستش من یک یو اس بی هاب تهیه کردم ، برای اتصال به رزبری پای زیرو W . تغذیه اون هم از طریق منبع تغذیه جداگانه تامین کردم که بدون مشکل بر روی کامپیوتر کار میکرد . اما به هیچ وجه ، روی رزبری کار نکرد.
    مشکل کجاست؟

  • جایی برای پرسیدن سوالم در مورد نسخه ۲w پیدا نکردم
    میخواستم ببینم اینکه گفته میشه ۵ برابر سریعتر هست آیا نسبت به زیرو دبلیو منظوره یا نسبت به زیرو(همون نسخه اولی)؟
    کلا رزبری زیرو و بخصوص همین زیرو ۲w مثل رزبریهای دیگه که ساخت المن ۱۴ و ژاپن و . داشت اینمم همین طوریه؟
    تو دیجی دیدم که گرافیکشو یک جا زده بود انویدیا یک جا هم زده بود یه اسم دیگه که یادم نیست

    ۲- زیرو w مثل اینکه ویدیوها را تاحدی خوب باز نمیکنه درسته محدودیتش در چیه؟ تمام صفحه فکنم نمیشه؟
    این مشکل در نسخه جدید ۲w هست؟

    میشه برتریهاشو بگید ببینم ارزش خرید داره یا نه؟
    میشه از زیرو دبلیو به عنوان کرومکست استفده کرد؟

    • با سلام و تشکر از شما
      بنده در خصوص مدل zero 2w اطلاعات کاملی ندارم. دیدگاه شما منتشر شده است، چنانچه کاربران دیگر اطلاعاتی داشته باشند، در ادامه همین مورد مطرح میکنند.