آردوینو نمایشگر Segment پروژه های آردوینو

راه اندازی سون سگمنت با آردوینو و تراشه MAX7219

segment max7219-arduino-digispark
نوشته شده توسط پریسا پوربلورچیان

سون سگمنت یکی از ساده ترین و در دسترس ترین نمایشگر برای پروژه های DIY می‌باشد. سون سگمنت یا Seven Segment Display  که به صورت مخفف SSD نام گذاری شده است. هر بلوک سگمنت از ۷ قطعه تشکیل شده است. از این دو در نام گذاری این نمایشگر از عدد ۷ استفاده شده است. این ۷ قطعه در حقیقت ۷ ال ای دی هستند. سون سگمنت‌ها بر اساس تعداد کاراکتر، ابعاد و شیوه‌ی اتصال ۷ ال ای دی (کاتد مشترک یا آند مشترک) دسته بندی می‌شوند. در ادامه این آموزش با مرجع تخصصی آردوینو ، دیجی اسپارک همراه باشید.

یکی از مشکلات در راه اندازی سون سگمنت‌ها تعدا پایه‌های زیاد آن‌ها می‌باشد. به طور معمول هر بلوک ۱۰ پایه اشغال می‌کند. برای حل این مشکل از مبدل‌های سریال نمایشگری استفاده می‌کنیم. وقتی سگمنت با این تراشه‌ها ترکیب شود شیوه‌ی آدرس دهی و مدیریت آن متفاوت می‌باشد. در این آموزش از سگمنت با تراشه‌ی MAX7219 استفاده کرده‌ام.

وسایل مورد نیاز:

ماژول سون سگمنت ۸ دیجیت

برد آردوینو Arduino Uno

چند رشته سیم

 

این ماژول سگمنت دارای ۵ پایه جهت اتصال به میکروکنترلر و همچنین ۸ بلوک نمایش دارد. جهت فرمان به این ۸ بلوک فقط به یک رابط SPI در برد آردوینو نیاز داریم.

اتصال به آردوینو

پایه ی VCC را به پایه ی ۵ ولت آردوینو وصل میکنیم.

پایه GND به زمین یا پین GND آردوینو وصل میکنیم.

پایه DIN به پایه ۱۱ آردوینو وصل میکنیم.

پایه ی CS را به پبن ۱۰ آردوینو وصل میکنیم.

پایه ی CLK به پبن شماره ی ۱۳ وصل میکنیم.

اتصال پین سگمنت به برد آردوینو - Digispark

کتابخانه‌ای که برای تراشه MAX7219 دراین آموزش درنظر گرفته‌ایم؛ توانایی نمایش اعداد و متن را دارد. همچنین می‌توان چند عدد از این ماژول‌ها را به صورت سری به همدیگر متصل کرد. در این حالت چنانچه متن از اندازه‌ی صفحه نمایش بزرکتر باشد کتابخانه به صورت پیش فرض ادامه متن را در نمایشگر دوم به نمایش در می‌آورد. در حالتی که دو ماژول را به صورت سری به هم وصل کنیم. بلوک اول از نمایشگر اول شماره ۱ و بلوک اول از نمایشگر دوم شماره ۹ آدرس دهی می شود. جهت فراخانی و نصب کتابخانه در نرم افزار آردوینو به آموزش نصب کتابخانه آردوینو که توسط همکارم نوشته شده است، مراجعه کنید.

لینک دانلود کتابخانه HCMAX7219 در صفحه محصول سون سگمنت در لینک محصول قرار دارد. برای دانلود از آنجا میتوانید اقدام کنید.

 

نمایشگر سگمنت 8 دیجیت با آردوینو - Digispark

 

در ادامه ۲ نمونه کد در اختیار شما قرار میدهم.

 

محدودیت در دسترسی کامل به این مجموعه آموزش

 

دسترسی کامل به آموزش برای اعضای دیجی اسپارک امکان پذیر است. بخش اصلی آموزش شامل سورس کدهای توسعه داده شده توسط مهندس‌های دیجی اسپارک است. به همین دلیل این آموزش خاص و یکتاست. برای استفاده از آن بایستی عضویت تهیه کنید. تبادل نظر با کاربران و پرسش سوال رایگان است و میتوانید از بخش نظرات همین آموزش اقدام کنید.

 

استفاده همزمان از دو ماژول :

همانطور که پیش تر توضیح دادم با این کتابخانه میتوان بیش از یک نمایشگر را مدیریت کرد. به این منظور درکد زیر کافیست عدد ۱ را تغییر دهیم.

#define NUMBEROFDRIVERS 1

نمایش نوشته

برای نمایش نوشته از تابع print استفاده میکنیم. در کد زیر مقدار دوم که با offset مشخص شده است. تعداد بلوک های سگمنت را مشخص میکند.

HCMAX7219.print7Seg("متن نمونه", Offset)

نمایش به صورت متحرک

برای نمایش نوشته به صورت متحرک از تابع Loop counter استفاده میکنیم. برای نمایش متن متحرک مانند کد زیر عمل خواهیم کرد.

HCMAX7219.print7Seg("digispark.ir ",Position);

 

چنانچه در مراحل راه اندازی و انجام این پروژه با مشکل مواجه شدید، بدون هیچ نگرانی در انتهای همین پست، به صورت ثبت نظر سوالتان را مطرح کنید. من در سریع‌ترین زمان ممکن پاسخ رفع مشکل شما را خواهم داد.

 

 

پروژه و دریافت بن ارسال رایگان

برای دریافت بن خرید از دانشجو کیت، کاربران بایستی با استفاده از وسایل این آموزش، پروژه را اجرا کرده و یا حتی مدار جدیدی تعریف کنید. سپس از اجرای کار فیلم گرفته و در شبکه‌های اجتماعی از جمله آپارات و اینستگرام، با هشتگ‌های دیجی_اسپارک   دانشجوکیت    digispark    daneshjookit منتشر کنند. سپس از طریق بخش نظرات در ادامه همین آموزش، جهت دریافت بن خرید ارسال رایگان به ارزش ۱۲۰۰۰ تومان از دانشجو کیت، لینک را زیر همین پست ارسال کنید.

 

در پایان نظرات و پیشنهادات خود را با ما درمیان بگذارید و با اشتراک گذاری این آموزش در شبکه های اجتماعی , از وبسایت دیجی اسپارک حمایت کنید.

 

درباره نویسنده

پریسا پوربلورچیان

تولید کننده محتوا / کارشناس IOT

زندگی یعنی پژوهش و فهمیدن چیزی جدید

تلاشم بر این است تجربیاتم در زمینه IOT‌ را به بهترین شکل با شما در میان بگذارم.

تبادل نظر و رفع عیب با ثبت دیدگاه

۲۲ دیدگاه

    • با سلام
      با کلیه بردهای آردینو می توان عملیات نشان دادن اعداد با انواع ۷Seg را انجام داد

      • سلام

        بله با آردوینو مگا arduino mega2560 و آردوینو نانو nano نیز قابل راه اندازی خواهد بود.

    • سلام
      بله امکان پذیر می باشد.
      برای اینکار باید به ترتیب زیر پایه های سون سگمنت را به آردوینو mega2560 اتصال دهید:
      ۱:پایه VCC را به پایه ی ۵ ولت آردوینو مگا وصل کنید.
      ۲:پایه GND را به زمین یا پین GND آردوینو مگا وصل کنید.
      ۳: پایه DIN را به پایه ۵۱ آردوینو مگا وصل کنید.
      ۴: پایه SC را به پایه ۱۰ آردوینو مگا وصل کنید.
      ۵: پایه CLK را به پایه ۵۲ آردوینو مگا وصل کنید.

    • سلام
      تیم دیجی اسپارک نیز تمام انرژی و انگیزه ش رو از وجود کاربرهای با استعداد و وفاداری مثل شما داره ، مطمئنا هرروز با وجود شما پبشرفت خواهیم کرد.
      ممنونم از شما

  • سلام ممنون از زحماتی که در سایت مفیدتون میکشید .برنامه جالبی بود یه سوال داشتم و اونم این بود هر دفعه که بخوایم این اعداد رو روی سون سگمنت تغییر بدیم باید برنامه جدید رو آپلود کنیم. حالا من اگه بخوام این کار به صورت آنلاین انجام بشه یعنی از طریق یه ماژول وای فای این کار رو انجام بدم چیکار بایستی بکنم؟!؟!؟!

  • سلام
    وقتتون بخیر
    من میخام یک فانکشن ژنراتور ۰٫۰۱ هرتز تا ۱۰۰ کیلو هرتز که متغیر باشه بسازم
    خروجی موج سینوسی و مربعی هم داشته باشه
    دامنه رو هم بتونم تغییر بدم
    اگه میتونین واسم طراحی و برنامشو بنویسین ، ممنون میشم
    هزینش رو هم پرداخت میکنم
    خودم با آی سی های cmos ساختم . ولی چون میخام به lcd وصل کنم ، در آخر باید برنامه نویسی بشه
    مرسی

    • سلام
      با تشکر از توجه شما، سعی میکنم در برنامه های آینده آموزش های مرتبط را کار کنم.

      • باسلام ودرود فراوان خدمت خانم مهندس پوربلورچیان.چرا وقتی ایسی میکرو اردوینو رو جدامیکنم ویک ایسی دیگر جایگزین میکنم برنامه روش اپلود نمیشه

  • من می خوام یه عدد ۶ رقمی رو از سنسور بگیرم و تو یه متغیر بریزم و بعد رو این صفحه نمایش نشونش بدم چطور باید این کارو انجام بدم ممنون می شم اگه راهنمایی کنید

    • سلام
      تشکر بابت کامنت شما، قبل از هرچیزى اگر انتقادى دارید، لطفا صراحتا و شفاف بیان کنید. اگر هم به هر دلیلى شیوه نوشتن و انتشار محتوا بنده براى شما قابل نبوده است، باز هم خوشحال میشوم که از نظر شما ایرادات را بدانم.
      اینکه صرفا با واژه هاى زشت و به هدف تخریب موضوعى را مطرح کنید، هیچ کمکى به پیشرفت این جامعه نخواهد کرد.

      با تشکر

  • سلام… خدائی من آدمی نیستم که بخوام بی جهت تعریف بکنم از افراد و یا از این لوس بازیها و غیره و ذالک …. اما واقعیتو باید قبول کرد … خانومها نسبت به آقایون خیلی با حوصله تر ، و با جزئیات کامل مطالب رو آموزش میدن.. این موضوع رو، منی که بیش از بیست مؤسسه ی زبان مختلف از، ایرانمهر و کیش و آریانپور گرفته تا IELTS Center و مؤسسه ی کردستی و…. رفتم هر ترمی که استاد خانوم داشتیم خیلی بهتر مطالب رو فرا میگرفتیم کاملا” تأیید میکنم،،، و اما سؤالی که ازتون داشم سرکار خانوم اگه اجازه بدین در پیام بعدی خدمتتون مطح میکنم،،،
    BesT RigdRD

    • سلام
      از دقت نظر و توجه شما بسیار ممنونم.
      امیدوارم از آموزش ها بهترین استفاده را برده و ایده بگیرید. برای سوالات هم در هر پست مرتبط با سوالتان، مشکل خود رامطرح نمایید تا پاسخگو باشم.
      سپاس

  • سایت زیر آموزش شما رو موبه مو کپی کرده :
    https://elec….98.com/%D8%A2%D8%B1%D8%AF%D9%88%DB%8C%D9%86%D9%88/%D8%B3%D9%88%D9%86-%D8%B3%DA%AF%D9%85%D9%86%D8%AA-max7219-%D8%A2%D8%B1%D8%AF%D9%88%DB%8C%D9%86%D9%88/

    • با سلام
      ضمن تشکر، از پیگیری شما سپاسگزاریم. متاسفانه این مورد طی چند سال گذشته توسط افراد غیر متخصص صورت گرفته است.

  • سلام خسته نباشد
    میخواستم این ماژول رو روی Raspi و node-red استفاده کنم لطفا راهنمایی کنید