UBOS یکی از توزیعهای لینوکس است هدفش اجرای برنامههای سمت سرور ۱۰ برابر آسانتر از حد معمول روی سرور های ابری یا فیزیکی شما است(حداقل به گفته ی سایت رسمی UBOS). چرا باید اطلاعات خود را روی سرور های گوگل یا امثالش نگه دارید وقتی خودتان میتوانید آن را کنترل کنید؟! تمام چیزی که نیاز دارید یک کامپیوتر(فیزیکی،مجازی یا ابری) است که بتواند لینوکس را اجرا کند. UBOS با اتوماتیک کردن بخش زیادی از عملیات نگهداری سرور به کمک شما می آید. اگر میخواهید خوراک خوان، یا فضای ذخیره سازی ابری خود را با زحمت خیلی کمتر داشته باشید در ادامه با نصب UBOS با ما همراه باشید.
در اینجا ما UBOS را روی رزبری پای نسخه ۳ یا ۲ B نصب می کنیم.
ابتدا به این لینک بروید و فایل ایمج UBOS را دانلود کنید. دنبال فایلی بگردید که نامش چنین چیزی است:
bos_yellow-rpi2_LATEST.img.xz.
فایل دانلود شده فشرده است و باید از این حالت در بیاید. آن را با نرمافزار های مخصوصی که دارید از حالت فشرده در بیاورید. برای مثال با برنامه تحت ترمینال xz میتوانید اینگونه آن را استخراج کنید:
> xz -d ubos_yellow-rpi2_LATEST.img.xz
فایل ایمج را روی micro SD خود بنویسید.
نصب ایمیج روی micro SD در ویندوز
نصب ایمیج روی micro SD در لینوکس
نصب ایمیج روی micro SD در OS X
در نخستین بوتUBOS پیشنهاد اتصال رزبری به مانیتور و کیبرد را می دهد، اگر این امکان برایتان فراهم نیست، یک کاربر UBOS staff بسازید تا بتوانید به صورت امن از طریق شبکه در آن لاگین کنید.
Micro SD را در رزبری قرار دهیدو اگرUBOS staff ساختهاید یک staff در USB port اضافه کنید. سپس پاور یو اس بی را به رزبری ۲ وصل کنید.
وقتی عملیات بوت به پایان رسید میتوانید با یوزر روت در آن لاگین کنید. این یوزر به صورت پیشفرض پسورد ندارد. این کار را هم از طریق شبکه و هم به صورت مستقیم میتوانید انجام دهید.
UBOS نیاز خواهد داشت تا قبل از شروع به کار تعدادی کلید امنیتی ایجاد کند، این کار میتواند ۵ الی ۱۰ دقیقه طول بکشد. برای اینکه بفهمید UBOS آماده شده یا نه میتوانید دستور زیر را اجرا کنید:
> systemctl is-system-running
حال به اینترنت وصل شوید و UBOS را آپدیت کنید:
> ubos-admin update
در پست های بعدی اولین برنامه خود را روی UBOS بار خواهیم کرد 🙂