RFID / NFC آردوینو آموزش آردوینو پروژه های آردوینو

آموزش RFID ورود به سیستم با مستر کارت و ماژول RC522 آردوینو Arduino

Arduino-RFID-RC522-door-digispark
نوشته شده توسط پریسا پوربلورچیان

در آموزش بخش اول RFID ، نحوه ی خواندن کدهای RFID را فرا گرفتید. با نزدیک کردن تگ به سنسور RFID، کد خوانده شده و سپس در سریال مانیتورنمایش داده می‌شود و تمام اطلاعات در حافظه EEPROM آردوینو ذخیره خواهند شد و  تا زمانی که تگ را غیرفعال نکنیم، اطلاعات پاک نمی‌شود. در این آموزش با تعریف master card یا به عبارتی (کارت تشخیص ارشد) می‌توانید کارت‌های زیر شاخه را تعریف و حتی حذف نمایید. در ادامه آموزش با مرجع تخصصی آردوینو به زبان فارسی، دیجی اسپارک همراه باشید.

 

اتصالات RFID

اتصالات این آموزش کاملا مشابه آموزش خواندن کدهای تگ RFID با ماژول RC522  و آردوینو Arduino می‌باشد. روی لینک کلیک کرده و طبق آموزش و شماتیک اتصالات را برقرار کنید.

 

فراخوانی کتابخانه آردوینو

در این آموزش از کتابخانه MFRC522 استفاده می‌کنیم. لینک دانلود کتابخانه RC522 در صفحه محصول ماژول کارت خوان با قابلیت خواندن و نوشتن RFID – RC522 قسمت دانلود قرار دارد. چنانچه شیوه نصب کتابخانه در آردوینو را نمیدانید از پست نصب کنابخانه در نرم افزار آردوینو Arduino IDE استفاده کنید.

 

وسایل مورد نیاز مدار RFID:

ماژول کارت خوان RFID RC522

برد آردوینو Arduino UNO

کابل فلت ۴۰ رشته نری به مادگی Male to Female

 

 

کد برنامه RFID با آردوینو

 

محدودیت در دسترسی کامل به این مجموعه آموزش

 

دسترسی کامل به آموزش برای اعضای دیجی اسپارک امکان پذیر است. بخش اصلی آموزش شامل سورس کدهای توسعه داده شده توسط مهندس‌های دیجی اسپارک است. به همین دلیل این آموزش خاص و یکتاست. برای استفاده از آن بایستی عضویت تهیه کنید. تبادل نظر با کاربران و پرسش سوال رایگان است و میتوانید از بخش نظرات همین آموزش اقدام کنید.

 

 

 

اختصاص دسترسی RFID تگ – Added ID to EEPROM

تگ دیگری را برای تعریف دسترسی انتخاب می‌کنیم. با نزدیک کردن تگ جدید به RFID پیغامی مبنی بر Succesfully added ID record to EEPROM برای شما نمایش داده می‌شود. به این معنی که کارت دسترسی ورود داشته و شناسایی شده است. حال دوباره Master card را به RFID نزدیک کنید تا از حالت قبل خارج شود. سپس با نزدیک کردن تگ جدید به RFID پیغام اجازه به ورود – Welcome, You shall pass برای شما نمایش داده خواهد شد.

 

حذف دسترسی تگ – Removed ID to EEPROM

برای حذف دسترسی باید ابتدا تگ را شناسایی کنید. سپس master card را به RFID نزدیک کنید تا پیغام  Hello Master – Entered Program Mode برای شما نمایش داده شود. حال با نزدیک کردن تگ مورد نظر پیغام  I know this PICC, so removing,Succesfully removed ID record from EEPROM نمایش داده خواهد شد و به این معنی است که تگ حذف شده و اجازه ورود و دسترسی نخواهد داشت. حال master card را به RFID نزدیک کنید تا از حالت تنظیم خارج گردد، سپس تگ را به RFID نزدیک کنید همانطور که میبینید پیغام You shall not pass برای شما نمایش داده خواهد شد. کارت شما دیگر اجازه ورود نخواهد داشت.

چرخه LED

برای درک بهتر عملکرد RFID از سه ال ای دی – LED آبی، قرمز و سبز برای نمایش عملکرد تگ‌ها استفاده خواهیم کرد. در ادامه وضعیت ال ای دی – LED را بررسی می‌کنیم.

 

اتصالات LED

برای چرخه ال ای دی – LED نیاز به ۳  ال ای دی با رنگ های متفاوت داریم. برای اتصال ال ای دی ها نیاز به بردبورد خواهیم داشت:

  • ال ای دی – LED آبی را به پین ۵ دیجیتال آردوینو وصل می‌کنیم.
  • ال ای دی – LED قرمز را به پین ۷ دیجیتال آردوینو وصل می‌کنیم.
  • ال ای دی – LED سبز را به پین ۶ دیجیتال آردوینو وصل می‌کنیم.
  • پایه GND بردبورد را به پایه GND آردینو وصل می‌کنیم.

 

تنظیمات RFID

برای تشخیص مستر کارت-master card با نزدیک کردن کارت به RFID، ال ای دی آبی روشن شده و سپس به صورت چرخشی ۴ بار در حلقه به صورت چشمک زن تکرار می‌شود. سپس پیغام Master Card Defined نمایش داده می‌شود.

 

رایت آی دی در EEPROM RFID

پس از معرفی کارت در حافظه EEPROM آردوینو مدار RFID ، ال ای دی سبز سه مرتبه شروع به چشمک زدن خواهد کرد و سپس پیغام Succesfully added ID record to EEPROM نمایش داده می‌شود.

 

رایت ناموفق در EEPROM RFID

اگر کارت به درستی در حافظه EEPROM آردوینو مدار RFID رایت نشود، ال ای دی قرمز سه مرتبه چشمک میزند و سپس پیغام Failed! There is something wrong with ID or bad EEPROM نمایش داده می‌شود.

 

حذف آی دی از EEPROM RFID

ال ای دی آبی ۳ مرتبه به این معنی که آی دی از حافظه EEPROM آردوینو مدار RFID حذف شده است شروع به چشمک زدن خواهد کرد. سپس پیغام Succesfully removed ID record from EEPROM نمایش داده می‌شود.

 

حلقه ال ای دی مدار RFID

در حلقه ال ای دی پس از شناسایی کارت و تگ‌های RFID ال ای دی ها در چرخه تعریف شده شروع به چشمک زدن خواهند کرد و به ترتیب ال ای دی سبز ، سپس ال ای دی آبی و در نهایت ال ای دی قرمز روشن خواهد شد.

 

پروژه

حال با توجه به کدهای بالا پروژه ای برای فعال کردن رله جهت باز کردن در ورودی بنویسید. توجه داشته باشید اولین نفری که کد مربوط به پروژه تعریف شده را برای ما ارسال کند، علاوه بر انتشار آن در دیجی اسپارک، بن خرید ۳۰ هزار تومانی جهت خرید از فروشگاه اینترنتی دانشجوکیت تعلق خواهد گرفت.

 

چنانچه در مراحل راه اندازی و انجام این پروژه با مشکل مواجه شدید، بدون هیچ نگرانی در انتهای همین پست، به صورت ثبت نظر سوالتان را مطرح کنید. من در سریع‌ترین زمان ممکن پاسخ رفع مشکل شما را خواهم داد.

 

درباره نویسنده

پریسا پوربلورچیان

تولید کننده محتوا / کارشناس IOT

زندگی یعنی پژوهش و فهمیدن چیزی جدید

تلاشم بر این است تجربیاتم در زمینه IOT‌ را به بهترین شکل با شما در میان بگذارم.

تبادل نظر و رفع عیب با ثبت دیدگاه

۲۴۸ دیدگاه