ابزارهای الکترونیک به چند بخش مختلف از لحاظ عملکرد و دقت و کاربرد و… دسته بندی میشوند. یکی از مهمترین ابزارها برای هر مهندس الکترونیک اهم متر میباشد. یکی از پارامترهایی که اهممتر میسنجد. مقدار ولتاژ و جریان میباشد. برای تست بخشهایی از مدار نیاز به سنجش ولتاژ و یا جریان در همان بخش خاص از مدار هستیم. در این پست بسیار جذاب با استفاده از یک برد آردوینو، ولت متر دیجیتالی میسازیم. سپس مقادیر سنجش ولتاژ در مدار را روی یک ال سی دی LCD کاراکتری نمایش میدهیم. در ادامه آموزش ساخت ولت متر ۰-۳۰ ولت DC با مرجع تخصصی آردوینو به زبان فارسی، دیجی اسپارک همراه باشید.
ساخت ولت متر Voltmeter برد آردوینو
برد آردوینو Uno به تنهایی قادر به سنجش ولتاژ میباشد. ولی در خصوص اعمال ولتاژ به این برد محدودیت وجود دارد. بنابراین در پروژه پیشرو، به شما روشی را آموزش خواهم داد؛ تا بتوانید با کمک برد آردوینو Arduino UNO یک ولت متر در بازه ۰-۳۰ ولت DC بسازید. برای ساخت ولت متر ۰-۳۰ ولت DC توسط مبدل آنالوگ به دیجیتال یا همان ADC روی برد آردوینو مقدار ولتاژ ورودی را بصورت دیجیتال تبدیل میکنیم. اما دانستن یک نکته در ساخت ولت متر ۰-۳۰ ولت DC اهمیت دارد. آن هم اینکه ولتاژ ورودی حتما DC باشد. همچنین بیشتر از ۳۰ ولت نباشد. در غیر این صورت میکروکنترلر و برد شما آسیب خواهد دید.
اتصالات مدار ولت متر ۰-۳۰ ولت DC
جهت سهولت در اتصالات مدار ولت متر با آردوینو، مطابق تصویر زیر اقدام بفرمایید. ابتدا یک سر مقاومت ۱۰۰ کیلو اهم و مقاومت ۱۰ کیلو اهم را به هم متصل کنید. سپس این نقطه اتصال را به پایه A0 آنالوگ آردوینو اتصال دهید. مقاومت ۱۰ کیلو اهم به زمین یا همان GND متصل شود. اتصال دیگر مقاومت ۱۰۰ کیلو اهم به عنوان ورودی قطب مثبت میباشد. برای اتصال ال سی دی LCD به آردوینو همانطور که در بالا گفته شده است، پایه VSS را به پایه GND، پایه VCC را به ۵ ولت، پایه VO را به پایه GND اتصال میدهیم. در صورت نیاز میتوانید یک پتانسیومتر جهت تنظیم شدت نور بین دو پایه قرار دهید. پایه RS را به یکی از پایه های دیجیتال، پایه RW را به پایه GND، پایه E را به یکی از پایههای دیجیتالآردوینو متصل میکنیم. پایههای D0 -D7 را به پین دیجیتال آردوینو و در نهایت پایه Anodeرا به ۵ ولت و پایه Cathode را به پایه GND وصل کنید. الباقی موارد از طریق تصویر زیر قابل مشاهده است. بررسی بفرمایید و در صورتی که سوالات بیشتری دارید، از طریق بخش نظرات با من در ارتباط باشید.
کتابخانه LCD جهت نمایش ولتاژ
برای ساخت ولت متر ۰-۳۰ ولت DC نیاز به نمایشگر ال سی دی LCD داریم. همانطور که میدانید در نرم افزار آردوینو، برای فراخوانی این موارد به کتابخانه نیاز است. بنابراین در این پروژه، کتابخانه LiquidCrystal برای راه اندازی ال سی دی کاراکتری فراخوانی میشود. لینک دانلود کتابخانه LiquidCrystal در صفحه محصول ال سی دی کاراکتری در فروشگاه دانشجوکیت قرار داده شده است. آن را دانلود و سپس فراخوانی کنید. در صورتی که تا به حال با نمایشگر کارکتری LCD کار نکردهاید. به پست آموزش راه اندازی سه مدل ال سی دی کاراکتری با برد آردوینو مراجعه بفرمایید.
کدنویسی ولت متر ۰-۳۰ ولت DC
کدهای زیر را در برنامه آردوینو آپلود کنید. سپس طبق اتصالات ارایه شده موارد را تکمیل کنید.
#include <LiquidCrystal.h> LiquidCrystal lcd(7,8, 9,10 ,11, 12); int analogInput = 5; float vout = 0.0; float vin = 0.0; float R1 = 100000.0; // R1:مقاومت ۱۰۰کیلو float R2 = 10000.0; // R2:مقاومت ۱۰ کیلو int value = 0; void setup(){ pinMode(analogInput, INPUT); lcd.begin(16, 2); lcd.print("REZA SEYYEDZADEH"); delay(2500); lcd.setCursor(0, 1); lcd.print("digispark"); delay(2500); lcd.clear(); lcd.print("DC VOLTMETER"); } void loop(){ // خواندن مقدار ورودی از طریق ورودی آنالوگ value = analogRead(analogInput); vout = (value * 5.0) / 1023.0; vin = vout / (R2/(R1+R2)); if (vin<0.09) { vin=0.0; } lcd.setCursor(0, 1); lcd.print("INPUT V= "); lcd.print(vin); delay(500); }
لوازم مورد نیاز
برد Arduino uno یا mega 2560
نمایشگر کاراکتری LCD 16*2
سیم برد بورد
مقاومت ۱۰۰k 1/4wat
مقاومت ۱۰k 1/4wat
پتانسیومتر ۱۰k
چنانچه در مراحل راه اندازی و انجام این پروژه با مشکل مواجه شدید، بدون هیچ نگرانی در انتهای همین پست، به صورت ثبت نظر سوالتان را مطرح کنید. من در سریعترین زمان ممکن پاسخ رفع مشکل شما را خواهم داد. همچنین اگر ایرادی در کدها و یا مراحل اجرایی وجود دارند میتوانید از همین طریق اطلاع رسانی کنید.
در پایان نظرات و پیشنهادات خود را با ما درمیان بگذارید و با اشتراک گذاری این آموزش در شبکه های اجتماعی , از وبسایت دیجی اسپارک حمایت کنید.
سلام
استفاده کردم و واقعا جذاب بود
سوالی که هست من lcd با i2c دارم پایه هاش چه جوری اتصال بدم؟
سلام
میتونید به این لینک مراجعه کنید
http://digispark.ir/lcd-driver/
فقط در سطر سوم از کد نویسی پایه رو تغییر بدید و اون رو صفر کنید یعنی از پایه A0 برای قطب مثبت ورودی که میخواین ولتاژ رو بدید استفاده کنید.
دقیقا مداری که خیلی وقت بود بهش نیاز داشتم ولی چون الکترونیک نخونده بودم، دید فنی برای ساخت نداشتم
از آموزش کامل و مفید شما ممنونم.
موفق باشید
سلام خواهش می کنم،شما هم موفق باشید.
چرا من نمی تونم متن برنامه رو ببینم حتی ایمیل هم اومد برام
سلام ابتدا باید وارد حساب کاربری تون بشین از لینک زیر اقدام کنید
http://digispark.ir/login
سلام میشه لینک کتابخانه این پروژه رو بفرستید ممنون
با سلام
بفرمایید جهت دریافت کتابخانه به پست زیر مراجعه کنند.
https://digispark.ir/arduino-lcd-character-universal-tutorial/
سلام
بفرمایید جهت دریافت کتابخانه به پست زیر مراجعه کنید.
https://digispark.ir/arduino-lcd-character-universal-tutorial/
سلام
بفرمایید جهت دریافت کتابخانه به پست زیر مراجعه کنید.
https://digispark.ir/arduino-lcd-character-universal-tutorial/
سلام میشه همین اموزش رو با سگمنت بزارید
سلام ممنون از بازدید و ارسال دیدگاه سگمنت برای استفاده به عنوان ولت متر در دانشجو کیت و بازار موجود است میتوانید تهیه نمایید.
سلام
میشه که ولتاژ اندازه گیری شده روی لب تاپ نمایش داده بشه؟
با تشکر
سلام بله میشه بایست کد نویسی سریال مانیتور رو انجام دهید.
سلام
مدار رو به صورت عملی بستم lcd همه چیز رو به درستی نمایش میده ولی هیچ فرقی بین این که ولتاژی به ورودی اعمال میکنم با زمانی که ولتاژی نیست فرقی نداره در هر دو صورت فقط ۱۸ یا ۲۰ ولت نمایش میده
با سلام خدمت شما کاربر عزیز
دوست عزیز احتمالا جامپر رو در جای مناسب قرار ندادید مثلا در کد نویسی بالا در ورودی انالوگ ۵ قرار داده شده یا هم مقاومت ها را درست نبسته اید لطفا مجددا امتحان کنید درصورت نشان ندادن از روی پروژه ی خود عکس بگیرید و ارسال کنید.
سلام. سفارش انجام پروژه هم میپذیرین؟
با سلام
کاربر گرامی برای این موضوع و ارتباط با اسپارکرها، درخواستتان را از طریق پرتال پشتیبانی ارسال بفرمایید.
سلام
من خیلی تلاش کردم که این پروژه رو انجام بدم ولی همش به یک مشکل میخورم
من ولتاژ حدود ۳٫۹ رو به هر کدوم از پایه های آنلاوگ که میدم تو سریال مانیتور همش تغییر میکنه
در حالی که با مولتی متر ولتاژ ثابت هستش ولی تو پایاهای آنلاوگ آردواینو تغییر میکنه
حتی اگرم هیچ ورودی به پایه های آنالوگ ندم اونا خودشون یک ولتاژی رو نشون میدن که مدام تغییر میکنه
ولی همین کار رو با ۵ ولت خود آردواینو انجام دادم درست بود
لطفا راهنماییم کنید
سلام
دو کار انجام دهید، اول اینکه با مسیر ورودی آنالوگ یک مقاومت یک کیلو اهمی سری کنید. در ادامه، آیا GND ولتآژ ۳٫۹ به GND آردوینو متصل است؟