در آموزش های پیشین میکروکنترلرهای STM32 درباره راه اندازی نرمافزاری، GPIO و USART این نوع میکروکنترلر صحبت کردیم. در ادامه برای راه اندازی ماژول های مختلف بایستی بتوانیم کتابخانه مربوط به ماژول را از سایت هایی مانند GitHub دانلود کنیم. و به پروژهی خود اضافه کینم. در این آموزش قصد داریم تا نحوه اضافه کردن کتابخانه های مختلف به پروژه در نرمافزار KEIL را بصورت کامل توضیح دهیم. در ادامه با مرجع تخصصی بردهای امبدد به زبان فارسی، دیجی اسپارک همراه باشید.
انواع فایل در زبان C
اگر تا به حال به نامگذاری فایل های داخل پروژه نگاه کرده باشید. متوجه میشوید که برخی فایل ها دارای پسوند h. و برخی دیگر دارای پسوند c. هستند. داخل فایل های c. عموما سورس کد و داخل فایل های h. عموما هدر ها define ها و تعریف توابع قرار دارد. همچنین کتابخانه هایی که به پروژه اضافه میشوند عموما دارای پسوند h. هستند. برای مثال فایلی که کد اصلی داخل آن قرار دارد بصورت main.c نام گذاری شده است و stdio.h که یکی از کتابخانه های بسیار مهم در ارتباط میکروکنترلرها با یکدیگر و کامپیوتر است با پسوند h. به برنامه اضافه میشود.
با توجه به این که در کامپایلر KEIL برای قطعات مختلف کتابخانه ای تعریف نشده است. نیاز است کتابخانه ای برای قطعاتی مثل LCD و … تعریف شود. شما میتوانید کتابخانه مورد نظر را از سایت های همچون GitHub و … دانلود کنید. و یا کتابخانه ای که خودتان نوشته اید را به پروژه اضافه کنید. در آموزش های بعدی برای راه اندازی ماژول های مختلف کتابخانه های مربوطه را معرفی میکنیم.
اضافه کردن کتابخانه به KEIL
برای اضافه کردن کتابخانه به پروژه در نرمافزار KEIL، بایستی پس از ساخت پروژه فایل مربوط به کتابخانه به پوشه پروژه اضافه کنید (بهتر است که فایل های مربوط به هر کتابخانه داخل پوشه ای جداگانهای قرار گیرند). سپس بایستی وارد نرم افزار KEIL شده و از منو Project گزینه Options for Target را انتخاب کنید.
سپس در پنجره باز شده صفحه ++C/C را باز کنید. سپس بر روی گزینه مشخص شده در تصویر زیر کلیک کنید. در پنجره باز شده بر روی گزینه New و سپس بر روی قسمت … کلیک کنید و آدرس پوشه مربوط به کتابخانه مورد نظر را وارد کنید. سپس با کلیک بر روی گزینه OK تمامی پنجره هارا ببندید.
حالا بایستی از نوار سمت چپ (Project) از چارت درختی که فایل های پروژه را نمایش میدهد، بر روی اولین پوشه راست کلیک کرده و گزینه New Group را انتخاب کنید. سپس در این چارت درختی یک New folder ایجاد میشود. نام این New folder را تغیر دهید و سپس بر روی آن دابل کلیک کنید. در صفحه باز شده وارد پوشه کتابخانه شوید و تمامی فایل های مربوط به کتابخانه را به این Group اضافه کنید. سپس با با اضافه کردن هدر فایل هدر کتابخانه به ابتدای کد میتوانید از توابع موجود در کتابخانه در کد خود استفاده کنید.
تمامی مراحل بالا داخل ویدیو بصورت کامل نمایش داده شده است.
چنانچه در مراحل راه اضافه کردن کتابخانه با مشکل مواجه شدید. بدون هیچ نگرانی در انتهای همین پست، به صورت ثبت نظر سوالتان را مطرح کنید. من در سریعترین زمان ممکن پاسخ رفع مشکل شما را خواهم داد. همچنین اگر ایرادی در کدها و یا مراحل اجرایی وجود دارند میتوانید از همین طریق اطلاع رسانی کنید.
در پایان نظرات و پیشنهادات خود را با ما درمیان بگذارید و با اشتراک گذاری این آموزش در شبکه های اجتماعی , از وبسایت دیجی اسپارک حمایت کنید.