سرگرمی

آموزش ساخت کاردستی ماشین اسباب بازی با قابلیت کنترل سرعت حرکت

create-4-wheel-diy-car-variable-speed-control-dc-motor-digispark
نوشته شده توسط عاطفه خدارحمی

در این قسمت از آموزش های کاردستی با دیجی اسپارک قدمی به جلو گذاشته و کاردستی حرفه ای تری می سازیم. کاردستی چهارچرخ مدادی علاوه بر نیاز به وسایل بازیافتی به یک سری لوازم تقریبا ساده ی الکترونیکی نیز نیاز دارد. خاصیت جذاب این چهارچرخ این است که خودش سرعتش را کنترل می‌کند و از سرعت مشخصی تند یا آهسته تر نمیرود. این کاردستی قرار است بسیار هوشمند عمل کند و شما را شگفت زده می کند. در ادامه ساخت کاردستی ماشین اسباب بازی با قابلیت کنترل سرعت حرکت با مرجع تخصصی کاردستی رباتیک به زبان فارسی، دیجی اسپارک همراه باشید.

 


وسایل مورد نیاز کاردستی ماشین اسباب بازی


برای ساخت این کاردستی به وسایل بازیافتی مثل مداد، نی و مفتول فلزی داریم. همچنین لیست ابزار الکترونیکی مورد نیاز به شرح زیر می‌باشد که با کلیک بر روزی هر گزینه به صفحه ی محصول در سایت دانشجوکیت منتقل می شوید و در صورت نیاز می توانید به راحتی آن ها را تهیه کنید.

 


دستورالعمل ساخت ماشین اسباب بازی دور متغییر


در مرحله ی اول ساخت کاردستی نی را وارد محور چرخ میکنیم و سپس چرخ ها را به دو سمت محور متصل می‌کنیم. سپس دو نی دیگر را به اندازه ی نشان داده شده در تصویر در قسمت زانوی آن برش میدهیم. بعد از این مرحله نی را مطابق تصویر به محور چرخ ها میچسبانیم. برای ساخت بدنه ی کاردستی از مداد استفاده می کنیم. مداد را روی نی های تعبیه شده می چسبانیم. در مرحله ی بعد از ساخت این کاردستی به موتور دی سی نیاز داریم. پروانه ی مخصوص ساخت ربات را به شفت آت متصل می کنیم تا زمان روشن شدن موتور و چرخش شفت، پروانه نیز شروع به حرکت کند. در ادامه با شیوه ی اتصالات الکترونیکی کاردستی همراه ما باشید. ماژول PWM کنترل دور موتور جهت راه اندازی موتور این کاردستی، از یک ماژول کنترل دور موتور استفاده می کنیم. به کمک این ماژول می توانیم به سادگی دور موتور آرمیچر خود را کنترل کنیم. با کنترل دور موتور آرمیچر، سرعت حرکت ماشین کنترلی کم یا زیاد خواهد شد. بر روی این ماژول یک ولوم قرار گرفته است. به کمک این ولوم می توانید به سادگی توان ماژول PWM را کنترل کنید. با کنترل توان ماژول PWM، دور موتور هم کنترل خواهد شد.

 

ماژول کنترل دور موتور، در حقیقت از یک ترانزیستور تشکیل شده است. این ترانزیستور با ایجاد پالس PWM توان خروجی را کنترل می نماید. ورودی این ترانزیستور به ولوم متصل شده و با چرخاندن ولوم، جریان گذرنده از خروجی ترانزیستور کنترل می گردد. بدین ترتیب دور موتور متصل شده به خروجی ترانزیستور، افزایش یا کاهش خواهد یافت. در ادامه نحوه برقراری اتصالات بین موتور و ماژول درایور را بررسی خواهیم کرد.

 


برقراری اتصالات بین موتور و ماژول درایور


در این آموزش جهت تغذیه موتور از یک باتری لیتیم پلیمری استفاده می کنیم. از آنجاییکه ماژول کنترل دور موتور دارای بازه ولتاژ ۱٫۸ الی ۱۵ است، بنابراین به سادگی می توانیم باتری را به آن متصل کنیم. همانطور که اطلاع دارید، باتری لیتیم پلیمری تک سلول دارای ولتاژ تقریبی ۳٫۴ به ازای تخلیه کامل الی ۴٫۳ در حالت شارژ کامل است. بنابراین باتری به سادگی به ورودی تغذیه ماژول درایور موتور متصل شده و سپس خروجی ماژول درایور هم به باتری متصل خواهد گردید. برای روشن تر شدن موضوع لطفا به تصویر زیر دقت کنید.

 

مطابق تصویر فوق، اتصالات را به شکل زیر اجرا کنید.

اتصال کابل مثبت باتری به پایه POWER+

اتصال کابل منفی باتری به پایه POWER-

اتصال یکی از پایه های موتور به پایه MOTOR+

اتصال یکی از پایه های موتور به پایه MOTOR-

توجه۱: در اتصال کابل های باتری به پایه های تغذیه ماژول درایور دقت کنید. حتما کابل مثبت باتری به پایه مثبت تغذیه و کابل منفی باتری به پایه منفی تغذیه متصل گردد. اشتباه در اتصال تغذیه سبب آسیب به ماژول درایور موتور خواهد شد. توجه۲: جهت شارژ باتری های لیتیم پلیمری باید نهایت دقت را نمود. جهت شارژ استاندارد و اصولی باید از ماژول شارژر باتری استفاده کنید. به کمک ماژول شارژر باتری در شکلی ساده و به کمک شارژرهای تلفن همراه می توانید باتری را شارژ کنید. بعد از برقراری اتصالات ذکر شده در  مرحله ی قبل موتور دی سی و ماژول را مطابق ویدیو روی مداد می چسبانیم. برای این کار می توانید از چسب حرارتی استفاده کنید.

 


ویدیو ماشین اسباب بازی با قابلیت کنترل سرعت حرکت


 


نحوه اتصالات کاردستی ماشین اسباب بازی سرعت متغیر


در قسمت اول از ساخت کاردستی تکه ای از نی را برش می دهیم و سپس آن را وارد محور چرخ می کنیم. سپس دو چرخ را به محور چرخ متصل می کنیم. از این سازه دو عدد برای چرخ جلو و پشت نیاز داریم.

ساخت چرخ ها در کاردستی ماشین اسباب بازی دور متغیر - دیجی اسپارک

 

دو نی دیگر از مطابق شکل از قسمت زانو برش می دهیم. سپس آن را خم کرده و از قسمت های انتهایی آن را به محور چرخ ها متصل می کنیم. برای این اتصال می توانید از چسب حرارتی استفاده کنید.

اتصال نی نوشابه در ساخت کاردستی ماشین اسباب بازی - دیجی اسپارک

 

در این مرحله از ساخت کاردستی سازه های به دست آمده در مرحله ی قبل را به دو سر مداد می چسبانیم. فاصله ی چرخ ها باید به صورتی باشد که تعادل کاردستی حفظ شود.

اتصال مداد در ساخت کاردستی ماشین اسباب بازی - دیجی اسپارک

 

حال پروانه ی مخصوص ساخت ربات را به شفت موتور دی سی متصل می کنیم. برای اتصال موتور به قسمت های دیگر کاردستی از جمله منبع تغذیه در جهت تامین نیروی آن از سیم افشان استفاده می کنیم.

موتور آرمیچر DC با پروانه در ساخت کاردستی ماشین اسباب بازی - دیجی اسپارک

 

بعد از انجام اتصالات ذکر شده در مرحله ی قبل ماژول را روی باتری لیتیوم می چسبانیم سپس آن ها را در یک سمت و موتور دی سی را در سمت دیگر مداد می چسبانیم.

اتصال ماژول PWM در ساخت کاردستی ماشین اسباب بازی - دیجی اسپارک

 

در پایان چنانچه سوالی در خصوص ساخت این کاردستی ماشین اسباب بازی با قابلیت کنترل سرعت حرکت  داشتید، از طریق بخش نظرات در ادامه این آموزش مطرح بفرمایید. من و همکارانم در تلاش هستیم تا پاسخ شما را در سریع‌ترین زمان ممکن ارسال کنیم.

 

درباره نویسنده

عاطفه خدارحمی

تبادل نظر و رفع عیب با ثبت دیدگاه

۱۰ دیدگاه