سرگرمی

آموزش ساخت کاردستی ربات ملق زن با موتور گیربکس زرد و باتری کتابی

diy-tumble-robot-with-gearbox-dc-motor-and-battery-digispark
نوشته شده توسط عاطفه خدارحمی

شما خلاقیت را چگونه تعریف می کنید؟ یکی از تعاریف خلاقیت در زبان عامه این است که بتوانید به شی یا وسیله ای به گونه ای نگاه کنید که متفاوت از بقیه باشد. بتوانید از وسیله ای به صورت متفاوت و به جز کاربرد روتین آن استفاده کنید و به صورت کلی جهان را متفاوت از دیگران ببینید‌. استفاده از وسایل بازیافتی در ساخت کاردستی ها تاثیر بسیار زیادی در تقویت قوه ی خلاقیت دارد. در حین ساخت این دست از کاردستی ها شما به گونه ای متفاوت به ابزار خود نگاه می‌کنید و به آن ها جان دوباره می بخشید. با بخش دیگری از آموزش کاردستی ها در خدمت شما هستیم. ربات ساده و جذاب ملق زن در عین با نمک بودن بسیار خلاقانه است و همچین برای پروژه های دانش آموزی کاربرد دارد. در ادامه با مرجع تخصصی کاردستی رباتیک به زبان فارسی، دیجی اسپارک همراه باشید.

 


وسایل مورد نیاز ساخت ربات ملق زن


همانند دیگر آموزش ها ابزار مورد نیاز این آموزش نیز از دو قسمت باریافتی و الکترونیکی تشکیل شده است. وسایل بازیافتی آن شامل مقوا، تکه های کوچک چوب و… می باشد. لیست وسایل الکترونیکی مورد نیاز به شرح زیر است. با کلیک بر روی هر مورد به صفحه ی محصل انتقال پیدا کرده و برای حمایت از این آموزش می توانید از سایت دانشجو کیت تهیه کنید.

 


دستور العمل ساخت ربات ملق زن


همانطور که در تصویر مشاهده میکنید در مرحله ی اول دو تکه مقوای مربعی شکل برش داده شده را به تکه های چوب بریده شده ی مستطیل شکل بوسیله ی چسب حرارتی یا دو قلو متصل می کنیم. سپس به وسیله ی سرباتری ۹ ولت ارتباط بین باتری کتابی و موتور گیربکس دو شفت را بر قرار میکنیم. باتری را همانند تصویر به پشت موتور گیربکس متصل می‌کنیم. پس ایجاد اتصال کلید راکر با باتری و موتور آن را همانند تصور در قسمت جلویی باتری کتابی متصل می‌کنیم.

در این قسمت توسط چسب حرارتی یا دو قلو، پایه های ساخته شده در مرحله ی اول را به شفت موتور گیربکس می‌چسبانیم. در این مرحله تکه چوب دیگری را به قسمت بالایی موتورگیربکس درست مانند تصویر متصل می‌کنیم و از کاور شفت که یک تکه پلاستیک حفره شکل است استفاده کرده و آن را به انتهای چوب متصل می‌کنیم. سپس محور چرخ ها را از آن عبور می دهیم و سپس چرخ ها را به آن متصل می‌کنیم. حال با روشن کردن کلید جریان برق از باتری حرکت کرده و به موتور گیربکس زرد می رسد و باعث حرکت شفت های موتور می شود و بدین ترتیب ربات با شروع به حرکت می کند.

 


ویدیو آموزش ساخت ربات ملق زن


 


نحوه اتصالات ربات ملق زن


تکه های مقوا را به صورت مربعی شکل برش می دهیم. سپس تکه های چوبی در طول حدود ۷ تا ۱۰ سانتی متر را برش  می دهیم و سپس تکه های چوبی را درست به مرکز مربع های مقوایی با چسب مایع یا دوقلو می چسبانیم.

اتصالات اولیه در ساخت ربات ملق زن با موتور گیربکس زرد - دیجی اسپارک

 

در این قسمت سرباتری ۹ ولت را به باتری کتابی متصل می‌کنیم. سپس باتری کتابی را به قسمت مشخص شده روی موتور گیربکس متصل می کنیم. برای این کار از چسب حرارتی یا دوقلو استفاده کنید. سپس به وسیله ی سیم افشان ارتباط بین باتری و موتور گیربکس را برقرار می کنیم.

اتصال باتری کتابی در ساخت کاردستی ربات ملق زن - دیجی اسپارک

 

حال کلید راکر را توسط هویه با سیم افشان به باتری و موتور گیربکس متصل می‌کنیم. حین استفاده از لحیم حتما نکات ایمنی را رعایت کنید. سپس کلید راکر را به قسمت مشخص شده روی موتور گیربکس متصل می کنیم.

اتصال کلید راکر در ساخت کاردستی ربات ملق زن - دیجی اسپارک

 

در این قسمت زمان استفاده از پایه هایی که در مرحله ی یک ساختیم فرا رسیده است. پایه هارا درست مانند تصویر زیر به هر دو شافت موتور گیربکس متصل می کنیم. برای این اتصال از چسب حرارتی استفاده کنید.

اتصال پایه های کاردستی ربات ملق زن با چسب حرارتی - دیجی اسپارک

 

تکه چوب سوم را به قسمت بالایی موتور گیربکس همانند تصویر زیر متصل می کنیم. سپس حفره ی پلاستیکی را به انتهای تکه چوب می‌چسبانیم.

مراحل ساخت کاردستی ربات ملق زن - دیجی اسپارک

 

در مرحله ی آخر محور چرخ ها را از حفره ی پلاستیکی عبور می دهیم و در دو انتهای آن چرخ ها را متصل می کنیم.

اتصال چرخ ها در ساخت کاردستی ربات ملق زن - دیجی اسپارک

 

در پایان چنانچه سوالی در خصوص ساخت این کاردستی ملق زن با موتور گیربکس داشتید، از طریق بخش نظرات در ادامه این آموزش مطرح بفرمایید. من و همکارانم در تلاش هستیم تا پاسخ شما را در سریع‌ترین زمان ممکن ارسال کنیم.

 

درباره نویسنده

عاطفه خدارحمی

تبادل نظر و رفع عیب با ثبت دیدگاه

۴ دیدگاه