در مجموعه آموزش های راه اندازی و کار با برد LILYGO، قسمت ششم به یکی زا مهم ترین و پرکابردترین بخش های این آموزش، یعنی تماس تلفنی می پردازیم. در قسمت پیشین، نحوه ارسال پیامک را مشاهده کردیم. اگر خاطرتان باشد، جهت راه اندازی و کار با این ماژول، دو کتابخانه جانبی نیز، نیاز به نصب است. این کتابخانه ها یکی برای ارتباط با ماژول SIM800L و دیگری به منظور دیباگ دانلود شده است. در این قسمت نیز قصد داریم تا از این کتابخانه ها برای ارتباط با ماژول SIM800L استفاده کنیم. در ادامه با مرجع تخصصی اینترنت اشیا به زبان فارسی، دیجی اسپارک همراه باشید.
امکانات ماژول SIM800L در تماس تلفنی
همانطور که پیشتر گفته شد، ماژول SIM800L قابلیت برقراری تماس صوتی دو طرفه را داراست. پیش از آنکه به نحوه برقراری تماس در برد LILYGO بپردازیم؛ کمی به تماس تلفنی در ماژول SIM800L می پردازیم. ماژول SIM800L یک ماژول GSM/GPRS با قابلیت ارسال و دریافت تماس تلفنی است که بسیاری از طراحان الکترونیک برای انجام پروژههای ارتباطات سلولی از آن استفاده میکنند. ماژول SIM800L، دارای ورودی میکروفن و خروجی بلندگوست. به کمک میکروفن، شما می توانید صدای خود را به طرف مقابل خط ارسال کنید. همچنین،
به کمک بلندگو میتوانید صدای طرف مقابل را در تماس صوتی، بشنوید. با استفاده از دستورات AT (AT Commands)، میتوان با استفاده از این ماژول تماس تلفنی برقرار کرد و اطلاعات صوتی را از طریق شبکه ارسال و دریافت کرد. ماژول از دستورات AT پشتیبانی میکند که این دستورات به کنترل و تنظیم پارامترهای مختلف ماژول، ارسال پیامها و برقراری تماسها کمک میکند. ماژول SIM800L با ویژگیهای قابل توجهی که ارائه میدهد، یک گزینه مناسب برای پروژههای ارتباطات سلولی الکترونیکی است. برنامهنویسان با استفاده از دستورات AT و با درک عمیق از ویژگیها، میتوانند این ماژول را به بهترین شکل ممکن در پروژههای خود استفاده کنند.
ماژول SIM800L دارای امکانات بسیاری زیادی در اجرای تماس تلفنی است. این ماژول می تواند تماس ها را بلاک کند، حین تماس آن را قطع کرده و حتی کنفرانس صوتی برقرار نمایید. برای اطلاعات بیشتر در زمنیه تماس تلفنی ماژول SIM800L، می توانید روی این لینک کلیک کرده و آموزش آن را مطالعه کنید.
امکانات برد TTGO T-CALL در تماس تلفنی
با توجه به اینک برد TTGO از تراشه سیم کارت sim800L استفاده میکند، ویژگیهای مهم این ماژول را هم در خود جای داده است. این برد دارای پایه هایی جهت اتصال سوکت میکروفن و بلندگوست. به کمک این دو ویژگی، شما می توانید به سادگی تماس صوتی دو طرفه داشته باشید. لازم است که بدانید با اتصال بلندگو، حین برقراری تماس تلفنی، صدای زنگ SIM800L را خواهید شنید. البته برد ttgo کاربردهای بسیار مهمتر و شاخصتری نسبت به تماس تلفنی را دارد اما در این بخش از راه اندازی به این ویژگی میپردازیم. ابعاد این برد را در تصویر زیر میتوانید بین انگشتان دست مشاهده کنید. در خصوص تغذیه و راه اندازیهای اولیه آن پیش از این در دگیر پستهای مربوط به برد TTGO مطالبی را ارایه کردهایم.
بر روی برد LILYGO، یک سوکت آنتن تعبیه شده است. در صورتیکه آنتن دهی با آنتن قرار گرفته روی برد ضعیف باشد، شما می توانید آنتن قوی تری را به سوکت UFL مخصوص آنتن، متصل کنید. در کنار این، برای اتصال بلنگو، از یک بلندگو ۸ اهم ۲ وات استفاده کنید. همچنین برای میکروفن، می توانید از ماژول آن و یا میکروفن به صورت خالی استفاده کنید. در اتصال بلندگو و میکروفن دقت کرده و پلایته را به درستی متصل کنید. پس از اتصال میکروفن و بلندگو، تغذیه را به برد وصل کنید. کافیست با شماره سیم کارت درون ماژول تماس بگیرید، آنگاه صدای زنگ را از بلندگو خواهید شنید!
تماس تلفنی: آماده سازی نرم افزار
پس از آشنایی با امکانات برد TTGO T-CALL در برقراری تماس تلفنی، نوبت به آماده سازی نرم افزاری می رسد. برای برقراری تماس تلفنی طبق توضیحات زیر اقدام کنید.
قرار دادن سیم کارت: ابتدا باید سیم کارت خود را در سوکت مربوطه بر روی برد TTGO T-CALL قرار دهید.
برنامهنویسی با Arduino IDE: از آنجایی که این برد بر اساس میکروکنترلر ESP32 است، شما میتوانید از Arduino IDE یا PlatformIO برای برنامهنویسی آن استفاده کنید. نرمافزار Arduino IDE را نصب کرده و بورد ESP32 در تنظیمات را انجام دهید.
استفاده از کتابخانههای GSM: برای ارتباط با ماژول GSM SIM800L، شما به یک کتابخانه GSM نیاز دارید. میتوانید از کتابخانه “TinyGSM” استفاده کنید.
برنامهنویسی برنامه تماس تلفنی: برنامهنویسی یک برنامه ساده که تماس تلفنی برقرار کند. به عنوان مثال، در Arduino IDE، میتوانید از دستوراتی مانند ATD (برقراری تماس) و ATH (قطع تماس) استفاده کنید.
مثال ساده برای برقراری تماس: در گام نخست، از فایل ZIP که پیشتر دانلود کرده اید، فایل سورس ARDUINO_CALL را انتخاب کنید. با انتخاب این برنامه، ابتدا در خط نخست عبارت زیر را بیابید.
Please select the corresponding model
در خطوط پایین تر برنامه، عبارت زیر را از کامنت خارج کنید.
#define SIM800L_IP5306_VERSION_20200811
در ادامه، می بایست شماره مقصد را تنظیم کنید. برای این مورد، کمی پایین تر با خط زیر مواجه می شوید.
// Set phone numbers, if you want to test SMS and Calls
در خط پایین این کامنت، عبارت زیر را مشاهده می کنید.
#define CALL_TARGET
در مقابل این عبارت، شماره تماس جهت ارسال پیامک درج شده است. شماره تماس را به صورت زیر باید وارد کنید.
+۹۸۹۱۲۱۲۳۴۵۶۷
پس از تنظیم موارد فوق، می بایست برنامه را روی برد TTGO T-CALL آپلود کنید. با آپلود برنامه، خواهید دید که پس از چند لحظه، با شماره تعیین شده در کد برنامه تماس گرفته خواهد شد.
لوازم مورد نیاز
لینک خرید برد TTGO T-CALL، کلیک کنید
جمع بندی
در مجموعه آموزش های راه اندازی و کار با برد LILYGO، قسمت ششم را به تماس تلفنی اختصاص دادیم. در این قسمت نحوه برقراری تماس تلفنی، اتصال میکروفن و بلنگو مورد بررسی قرار گرفت. از آنجاییکه کتابخانه جهت ارتباط با برد LILYGO توسط سازنده توسعه یافته است، روال اجرای پروژه ها بسیار ساده می گردد. به کمک تماس تلفنی، شما قادر به ارسال داده از طریق سیستم صوتی مخابراتی کشور، سیم کارت، خواهید بود.