آردوینو آردوینو Arduino Uno آموزش آردوینو پروژه های آردوینو پکیج سنسور آردوینو

آموزش راه اندازی ماژول لیزر Laser module از پکیج ۳۷ سنسور آردوینو

Arduino-Sensor-Kit-laser-Module-digispark
نوشته شده توسط پریسا پوربلورچیان

نام لیزر بسیار تصاویر مختلفی در ذهن ما بوجود می‌آورد. معمولا نور قرمز یا سبز که قابلیت‌هایی از جمله برش یک قطعه یا قابلیت‌های درمانی و… از ذهن ما عبور می‌کند. امروزه از لیزر Laser که همان نور با طول موج خاص است، در صنعت و پزشکی و… بسیار استفاده می‌شود. در این آموزش نوعی از لیزر با طول موج ۶۵۰ نانو متر را توسط یک برد آردوینو راه اندازی می‌کنیم. این سنسور در پکیج سنسور آردوینو که دارای ۳۷ ماژول مختلف می‌باشد، موجود است. این پکیج را از فروشگاه‌های معتبر می‌توانید تهیه کنید. محموعه آموزش‌ها در وب سایت مرجع آردوینو به زبان فارسی دیجی اسپارک تولید و منتشر شده است. در ادامه همراه ما باشید.

 

ماژول لیزر Laser module

ماژول لیزر Laser module، یک فرستنده با طول موج ۶۵۰ نانومتر ( قرمز) است. ماژول لیزر مناسب برای آزمایش های فیزیکی می باشد. همچنین می‌توانید اصل عدم قطعیت هایزنبرگ را با ماژول لیزر بسنجید. ولتاژ کاری ماژول ۵ ولت DC است و تا ۳۰ میلی آمپر جریان می‌کشد. ماژول لیزر به ترتیب دارای ۳ پایه Signal , VCC , GND می‌باشد که در ادامه به بررسی نحوه اتصال این ماژول خواهیم پرداخت.

 

هدف از آموزش

برای راه اندازی ماژول لیزر از دو نمونه کد استفاده می‌کنیم. در ابتدا توسط ماژول میکروسوییچ، ماژول لیزر را کنترل می‌کنیم. به این صورت که با هر بار قطع و وصل کردن کلید، لیزر Laser فعال و غیر فعال خواهد شد. برای حالت دوم، با تغییر در کد، لیزر را به حالت چشمک زن تبدیل می‌کنیم. در ادامه به بررسی کدها خواهیم پرداخت.

 

ماژول میکروسوییچ Key Switch

ماژول میکروسوییچ Key Switch، یک ماژول بسیار ساده و پرکاربرد در پروژه های DIY می‌باشد. در بسیاری از پروژه ها برای قطع و وصل کردن مدار نیاز به یک کلید خواهیم داشت. ماژول میکروسوییچ با طراحی مناسب و ابعاد کوچک، نیاز ما برای داشتن یک کلید را فراهم کرده است. . ماژول میکروسوییچ دارای ۳ پایه به ترتیب Signal, VCC, GND می‌باشد. ولتاژ کاری ماژول Key Switch بین ۳٫۳ تا ۵ ولت DC می‌باشد.‌ در این آموزش از ماژول میکروسوییچ – Key Switch به عنوان کلید ورودی قطع و وصل ماژول لیزر استفاده خواهیم کرد.

 

وسایل مورد نیاز:

 

بخش اول استفاده از کلید قطع و وصل لیزر

در این قسمت پس از آپلود کدها روی آردوینو Arduino و برقراری اتصالات، با استفاده از یک میکروسوئیچ میتوانید، به ماژول لیزر فرمان دهید. به این صورت که با فشردن میکروسوئیچ ماژول لیزر Laser روشن و با رها کردن آن، ماژول لیزر Laser Module خاموش می‌شود. کدها پیچیدگی خاصی ندارند. علاوه بر تغذیه هر دو ماژول، یه یک پین دیجیتال برای هرکدام نیاز است. در ادامه شیوه اتصالات بیان می‌شوند.

 

اتصالات:

  • پایه سیگنال (S) ماژول لیزر Laser module را به پایه ۳ آردوینو اتصال دهید.
  • پایه VCC ماژول لیزر Laser module را به پایه ۵ ولت آردوینو اتصال دهید.
  • پایه GND ماژول لیزر Laser module را به پایه GND آردوینو اتصال دهید.
  • پایه سیگنال (S) ماژول میکروسوییچ Key Switch را به پایه ۲ آردوینو اتصال دهید.
  • پایه VCC ماژول میکروسوییچ Key Switch را به پایه ۳٫۳ ولت آردوینو اتصال دهید.
  • پایه GND ماژول میکروسوییچ Key Switch را به پایه GND آردوینو اتصال دهید.

نکته: برای بررسی دقیق ماژول لیزر می‌توانید از برد بورد برای اتصال ماژول به آردوینو استفاده کنید.

 

کد فرمان به ماژول لیزر با میکروسوئیچ

 

محدودیت در دسترسی کامل به این مجموعه آموزش

 

دسترسی کامل به آموزش برای اعضای دیجی اسپارک امکان پذیر است. بخش اصلی آموزش شامل سورس کدهای توسعه داده شده توسط مهندس‌های دیجی اسپارک است. به همین دلیل این آموزش خاص و یکتاست. برای استفاده از آن بایستی عضویت تهیه کنید. تبادل نظر با کاربران و پرسش سوال رایگان است و میتوانید از بخش نظرات همین آموزش اقدام کنید.

 

همانطور که در کدها توضیح داده شده است، پس از اتصالات، در ابتدا ماژول لیزر غیر فعال می‌باشد. حال با تحریک ماژول میکروسوییچ Key Switch، ماژول لیزر فعال شده و اشعه قرمزی تولید خواهد کرد. حال با رها کردن کلید، دوباره ماژول لیزر غیر فعال شده و قطع خواهد شد. برای بررسی دقیق تر اشعه می‌توانید آن را در برابر دیوار و یا یک کاغذ قرار داده و اشعه کوچک قرمز را مشاهده کنید.

 

بخش دوم حالت چشمک زن ماژول لیزر

در قسمت دوم آموزش ماژول لیزر Laser Module شیوه راه اندازی به صورت چشمک زن را توضیح خواهم داد. ماژول لیزر Laser Module به ۳ پین آردوینو Arduino نیاز دارد. همانند تصویر زیر و توضیحات ارایه شده این اتصالات را بر قرار می‌کنیم. پس از آن همانند ویدیو ضمیمه شده، با برقراری جریان برقی در مدار، ماژول لیزر شروع به چشمک زدن خواهد کرد.

 

اتصالات:

  • پایه سیگنال (S) ماژول لیزر Laser module را به پایه ۹ آردوینو اتصال دهید.
  • پایه VCC ماژول لیزر Laser module را به پایه ۵ ولت آردوینو اتصال دهید.
  • پایه GND ماژول لیزر Laser module را به پایه GND آردوینو اتصال دهید.

نکته: برای بررسی دقیق ماژول لیزر میتوانید از برد بورد برای اتصال ماژول به آردوینو استفاده کنید.

 

 

کد چشمک زن ماژول لیزر Laser Module:

 

محدودیت در دسترسی کامل به این مجموعه آموزش

 

دسترسی کامل به آموزش برای اعضای دیجی اسپارک امکان پذیر است. بخش اصلی آموزش شامل سورس کدهای توسعه داده شده توسط مهندس‌های دیجی اسپارک است. به همین دلیل این آموزش خاص و یکتاست. برای استفاده از آن بایستی عضویت تهیه کنید. تبادل نظر با کاربران و پرسش سوال رایگان است و میتوانید از بخش نظرات همین آموزش اقدام کنید.

 

همانطور که در کد توضیح داده شده است، پس از اتصال پایه سیگنال ماژول لیزر به پایه ۹ دیجیتال آردوینو، لیزر به حالت چشمک زن تبدیل خواهد شد. با تعریف تاخیر در کدها تنها چند ثانیه خاموش شده و سپس شروع به چشمک زدن خواهد کرد. کد را در نرم افزار کپی کرده و سپس کامپایل کنید. به محض اتصال، سنسور لیزر فعال خواهد شد.

 

پروژه:

اخیرا تصمیم گرفته‌ایم برای تعامل بیشتر با شما کاربران و ایجاد موقعیتی در راستای رقابت دانش کاربران، در انتهای هر آموزش یک پروژه تعریف می‌کنیم. به اولین کاربری که به پروژه تعریف شده پاسخ صحیح بدهد، بن خرید به ارزش ۳۰ هزار تومان از فروشگاه دانشجوکیت ارایه خواهد شد. پروژه: با استفاده از یک ماژول LCD، فعال و غیر فعال شدن ماژول لیزر را در نمایشگر LCD نشان دهید.

 

چنانچه در مراحل راه اندازی و انجام این پروژه با مشکل مواجه شدید، بدون هیچ نگرانی در انتهای همین پست، به صورت ثبت نظر سوالتان را مطرح کنید. من در سریع‌ترین زمان ممکن پاسخ رفع مشکل شما را خواهم داد.

 

  در پایان نظرات و پیشنهادات خود را با ما درمیان بگذارید و با اشتراک گذاری این آموزش در شبکه های اجتماعی , از وبسایت دیجی اسپارک حمایت کنید.

 

درباره نویسنده

پریسا پوربلورچیان

تولید کننده محتوا / کارشناس IOT

زندگی یعنی پژوهش و فهمیدن چیزی جدید

تلاشم بر این است تجربیاتم در زمینه IOT‌ را به بهترین شکل با شما در میان بگذارم.

تبادل نظر و رفع عیب با ثبت دیدگاه

۲۶ دیدگاه

  • خداروسکر کامنت و باز گذاشتین.مرسی.خسته ام نباشید خانوم پریسا.از دانشتون رو در اختیار دیگران میزارید خیلی ممنون.چون خیلیا این سخاوت رو ندارن.اما یه انتقاد کوچیک:این مثال خیلی ساده و پیش پا افتاده هستش نیازی هم نیست که اسم ماژول لیزر روش باشه بچاهایی که دنبال آردینو هستن یه قشر خاصی هستن که توان سرچ زدن دارن پس یه لطفی کنید و مثل خیلی از همکارایه دیگیه خودتون که تو کشور های دیگه هستن موارد خاص و نادر رو به اشتراک بزارید .اینم حاصل نمیشه مگه به:———>الان که عمل آموزش بها دادین خواهشا با مسئله مالی و بیزینس همراهش نکنید.

    • در حال حاضر تمام سایت ها و‌ بلاگ های خارجی ، چین و‌روسی و … از یه سری کد مشترک برای این آموزش ها استفاده میکنن و‌ این پکیج سنسورهایی با حساسیت بالا برای پروژه های حرفه ای ندارد ، با این وجود قرار نیست تمام پروژه های آموزش داده شده در سایت بر یک اصول و محور باشد و ما جامعه ی با دانش از ۰ تا بی نهایت رو‌ در تولید محتوای آموزشی فارسی زبان در نظر میگیریم.
      موفق باشید.

  • سلام خسته نباشید می خواسم با یه برد آردینو uno و یک ماژول آر اف آی دی یه گیت درست کنم به با ثبت کارت آر اف آی دی یه رله تا زمانی که دوباره کارت زده بشه وصل باشه ممنون .

    • با سلام
      کاربر گرامی، پرسیدن سوال در جای مناسب نشانه رعایت حداقل تعهد شما کاربران به این مجموعه است. در این خصوص لطفا فقط و فقط سوالات مرتبط با پست‌های آموزشی را مطرح کنید. برای پاسخ این سوال به پست RFID مراحعه و در آنجا مطرح کنید.

    • سلام
      خواهش میکنم.
      بله با تغییر کدها میتوانید حالت چشمک زن را به کد اول اضافه کنید.

  • سلام متشکر از اطلاعاتی که در اختیار عموم میذارین’ لطف کنید بفرمایید که لیزر با چه توانی قدرت برش ورق نازک فلزی در حد مثلا ۱ میلیمترو داره’ و چه جوری ?باید چکارش کنیم که بتونه اینکارو انجام بده?وسیله ی خاصی غیر از لیزر نیاز هست ?من قبلا دستگاه فرز سی ان سی ساختم’این دفعه میخوام سی ان سی لیزر بسازم’ بسیار ممنونتون میشم اگر راهنمایی بفرمایید ‘

    • سلام
      از توجه شما ممنونم.
      در این خصوص باید از لیزر صنعتی استفاده کنید. هم نازل متفاوتی دارند و هم عملکرد آنها فرق دارد. معمولا به همراه یک گاز متصاعد می‌شوند.

    • سلام
      از توجه شما ممنونم.
      پروژه هایی که برای هر آموزش تعریف می‌شود، باید همان کد در آموزش تعمیم داده شود. لذا برای این آموزش باید برای هر دو کد ال سی دی را اضافه و تعمیم دهید.

    • سلام
      پروژه تست شد و صحیح است. تنها یک ایراد در نوشتن نام متغیر lazer بود که با حروف بزرگ نوشته بودید و چشم پوشی و اصلاح شد. بن تخفیف بر روی ایمیل شما ارسال می‌گردد. لطفا پس از دریافت بن تخفیف و استفاده از در همین صفحه محصول و صفحه محصول پکیج ۳۷ سنسور آردوینو تجربه و استفاده از کد تخفیف را بنویسید.

  • سلام و تشکر بابت زحمات تون
    سوالی که برای من پیش اومده اینه که آیا با ماژول لیزر و Infrared emission sensor modul میشه یه سنسور time of flight درست کرد؟

    • سلام
      بله اینکار شدنی است. دقت داشته باشید ماهیت سنسور Time Of Light فرستنده گیرنده در یک مکان می‌باشد. البته باز هم بستگی به حساسیت و موارد مورد استفاده پروژه شما خواهد داشت.

  • با سلام و احترام
    با یک برد آردوینو در یک زمان قابلیت اجرای چند پروژه به صورت مستقل امکان پذیر می باشد ؟

  • سلام ببخشید یه سوال با ماژول ky-008 میشه یه پالس ایجاد کرد و با یه مدار گیرنده او پالس رو اندازه گرفت ؟

  • با سلام و وقت بخیر می خواستم بدونم چجوری میشه از خواسیت ماژول لیزر حرارتی بخش TTLاستفاده کرد برای ایجاد هالت سایه رورشن ممنون می شم بتونید راهنمایم کنید باتشکر

    • با سلام
      تاجایی که بنده اطلاع دارم از این ماژول لیزر نمی‌توانید برای این منظور استفاده کنید. ولی چنانچه کاربران دیگر در این حوزه اطلاعاتی دارند، تقاضا دارم تا در این بحث شرکت کنند.

  • خیلی عالی بود
    من خیلی دنبال این اموزش میگشتم البته هیچی از برق سرم نمیشه و ب ای یک پروژه ی حرفه ای به این ماژول البته خیلی قوی ترش نیاز دارم میتونید کمکم کنید و برام بسازید ؟ پروژه هم انجام میدید ؟

  • با سلام و وقت بخیر
    میخواستم بدون کدوم ماژول لیزری میتونه روی کاغذ خطوط ایجاد کنه یعنی بتونه متنی رو کاغذ بنویسه؟