سخت افزار

آشنایی با برد Nano Pi 2

نوشته شده توسط اروند طباطبایی

برد Nano Pi 2 یک کامپیوتر تک برد محصول یک شرکت چینی به نامFriendlyARM است، اولین چیزی که در این برد جالب به نظر می‌رسد ابعاد و وزن آن است. برد نانو پای ۲ Nano Pi سایزی برابر ۷۵mmx40mm داشته و فقط ۲۲ گرم وزن دارد (چیزی در حدود نصف وزن رزبری پای ۳ و اندازه‌ای کوچک‌تر از یک کارت اعتباری) این ابعاد باعث می‌شود این برد برای ربات و پهپاد دوربین دار پرنده و کوادکوپتر ها بسیار مناسب و بهینه باشد.

NanoPi_2-B09
برد نانو پای ۲ Nano Pi از پردازشگر چهار هسته ای Samsung S5P 4418 Quad Core Cortex-A9 با فرنکانس ۱٫۴ GH و یک گیگابایت رم ۳۲ بیتی DDR3 برخوردار می باشد. برد Nano Pi نانو پای دارای دو اسلات MicroSD، یک پورت USB 2.0، یک پورت microUSB برای ورودی پاور و انتقال دیتا، اینترفیس LCD و دوربین، خروجی HDMI و ۴۰ پین GPIO است.

NanoPi-2-1507-IF
همانند برد رزبری پای ۳ Raspberry Pi برد نانو پای Nano Pi دو هم از تکنولوژی‌های بی سیم بلوتوث و Wifi بهره مند بوده که می‌تواند بسیار مفید واقع شود. با وجود چنین امکاناتی نمی‌توانیم مصرف انرژی خیلی پایین‌تری را نسیبت به برد رزبری پای ۳ Raspberry Pi از برد nano pi نانو پای ۲ انتظار داشته باشیم با وجود این برد نانو پای به منبعی با خروجی ۲ آمپر و ۵ ولت نیاز دارد که ۰.۵ آمپر از برد رزبری پای کمتر است.

NanoPi_2-01B
سیستم عامل هایی که معمولاً روی برد نانو پای Nano Pi نصب می‌کنند دبیان، جسی و اندروید کیتکت هستند اما از بین این دو فکر می‌کنم دبیان انتخاب مناسب تری باشد، برنامه نویسی به زبان پایتون، کار کردن با پین های GPIO و … روی اندروید کمی مشکل است.

NanoPi_2-A01
نکته‌ای که باید آن را به خاطر داشته باشید این است که MicroSD که حاوی سیستم عامل است را باید در اسلات اول(boot slot) قرار دهید تا بتواند درست کار کند.

اگر علاقمند به تهیه ی این برد هستید می توانید به دانشجوکیت سری بزنید 🙂

درباره نویسنده

اروند طباطبایی

بنیانگذار دیجی اسپارک: اولین مرجع تخصصی امبدد سیستم به زبان فارسی / کارشناس سئو و تولید محتوا

هرچه می آموزم میبینم که خیلی کم آموختم. علاقه به رباتیک و تکنولوژی دارم. امیدوارم بتونم دانشی را که آموخته‌ام، به روش‌های مختلفی به کاربران علاقمند منتقل کنم.

تبادل نظر و رفع عیب با ثبت دیدگاه

۴ دیدگاه

  • سلام بهرترین برد که برای خرید پیشنهاد میکنید چه بردی هست ؟
    من مبتدی هستم و علاقمند هستنم تو این موضوع کار کنم
    خواستم راهنماییم کنید
    مزایا و معایب هر برد و کجا میتونم بخونم

    • با سلام
      ضمن تشکر از توجه شما، در زمینه بهترین پیشنهاد، سوالتان خیلی کلی است. اگر دقیق‌تر توضیح دهید، راهنمایی جامع‌تری خواهیم داشت. ولی به طور کل بهترین گزینه‌ها آردوینو Arduino و سپس رزبری پای Raspberry Pi است. این موضوع بسته به پروژه مورد نیاز شما قابل تغییر است. در مورد مزایا و معایب از سایت دانشجو کیت امکان جستجوی عمیق بر روی جزئیات کالاها وجود دارد.

  • سلام مطالبتون خیلی عالی بود واقعا much more perfect
    روشن شدیم بعد از مدت ها
    اگر تصویریش رو قرار بدین خیلی عالی میشه