رباتیک پهپاد Drone

Snotbot؛ کوادکوپتر نهنگ ها شد

Snotbot؛ کوادکوپتر نهنگ ها شد-دیجی اسپارک
نوشته شده توسط اروند طباطبایی

دانشجویان مهندسی ماساچوست در آمریکا با یک موسسه خیریه حفاظت از نهنگ، تیمی را برای تحقیقات بیشتر در مورد نهنگ ها با کمک کوادکوپتر تشکیل داده اند .

همانطور که می دانید نهنگ نیز مانند تمام پستانداران برای گرفتن اکسیژن به سطح آب می آید و برای شنا کردن مجدد نفس گیری می کند. این دم و بازدم نهنگ در سطح آب با خارج شدن مایعی از سوراخ تنفسی آنها همراه است که مانند یک فواره در سطح آب مشهود می باشد.

بر خلاف تصور عامه که فکر می کنند این مایع آب است این مایع که نهنگ اسپری می کند ترکیب آب و یکسری بافت بدن نهنگ است که از سوراخ تنفسی آن بیرون داده می شود که به آن mucal گفته می شود. زیست شناسات می توانند از روی تجزیه و تحلیل مایع mucal تمامی خلق و خوی نهنگ را مورد بررسی قرار دهند.

Snotbot؛ کوادکوپتر نهنگ ها شد-دیجی اسپارک

دانشمندان برای بدست آوردن این مایه مجبور هستند باقایق در جاهایی که امکان این وجود دارد که نهنگ نفس گیری کند قرار گیرند. برای جمع آوری این مایع مخاطی باید در سه متری نهنگ باشند که این کار بسیار دشوار است.با پرواز پهپاد تمام وقفه هایی که برای جمع آوری این ماده مخاطی است از سر راه دانشمندان برداشته خواهد شد و بدون ایجاد مزاحمتنهنگ تحت نظارت کامل است. دانشجویان و موسسه خیریه تصمیم بر این دارند که از پهپاد ها برای پیشبرد اهداف خود استفاده کنند و بتوانند به تحقیقات بیشتر درمورد آنها بپردازند.

Snotbot نام پهپادی است که در این زمینه به آنها کمک خواهد کرد. این پهپاد از طریق کنترل از راه دور می تواند در سه متری نهنگ پرواز  می کند و به وسیله ظرفهای اسفنجی مخصوص می تواند مایع مخاطی را جمع آوری کند. برای اینکه اگر این پهپاد در آب افتاد در آب غوطه ور نشود در یک پوسته پلاستیکی بسیار سبک قرار می گیرد. علاوه بر کمک شایانی که به دانشمندان می شود به نهنگ ها نیز آسیبی نمی رسد و هیچگونه مزاحمتی برای آنها ندارد و آنها احساس خطر نمی کنند.

محققان هنوز منتظر گرفتن مجوز رسمی از خدمات شیلات و اداره هوانوردی فدرال برای به پرواز درآوردن Snotbot در سطح طبیعت هستند. آنها همچنین در حال طراحی رباتی به شکل نهنگ می باشند که در آب شناور باشد. این کار توسط ۱۸۶ حامی از کمپین Kickstarter در حال پشتیبانی شدن می باشد.

درباره نویسنده

اروند طباطبایی

بنیانگذار دیجی اسپارک: اولین مرجع تخصصی امبدد سیستم به زبان فارسی / کارشناس سئو و تولید محتوا

هرچه می آموزم میبینم که خیلی کم آموختم. علاقه به رباتیک و تکنولوژی دارم. امیدوارم بتونم دانشی را که آموخته‌ام، به روش‌های مختلفی به کاربران علاقمند منتقل کنم.

تبادل نظر و رفع عیب با ثبت دیدگاه