سرگرمی

آموزش ساخت کاردستی پنکه بدون باتری رومیزی به کمک آهنربا

create-diy-desk-fan-with-magnet-and-wire-digispark
نوشته شده توسط عاطفه خدارحمی

تاکنون اکثر آموزش های که با شما به اشتراک گذاشتیم برای عملکرد مناسب نیاز به یک تغذیه مثل انواع باتری ها، پریز برق و… داشته اند. در آموزش پنکه امروز قصد داریم به شما نوعی پنکه را آموزش بدهیم که برای چرخش پرهایش نیاز به هیچگونه منبع تغذیه ای ندارد. کاردستی امروز ما بدون نیاز به هیچکونه نیروی الکتریکی، جریان هوا را برای ما جا به جا کرده و علاوه بر مراحل ساخت آسان، از لحاظ اقتصادی نیز به صرفه است. در ادامه ساخت کاردستی پنکه بدون باتری با مرجع تخصصی کاردستی رباتیک به زبان فارسی، دیجی اسپارک همراه باشید.

 


وسایل مورد نیاز ساخت کاردستی پنکه بدون باتری


وسایل به کار رفته در این آموزش همگی از نوع بازیافتی هستند. برای ساخت این کاردستی به مقوا، در نی ، سیم مسی و …می باشید و نیاز به هیچ وسیله ی دیگری ندارید.

 


دستورالعمل ساخت کاردستی پنکه بدون باتری


در مرحله اول از ساخت کاردستی پنکه به یک صفحه مقوایی ضخیم به عنوان پایه نگهدارنده پنکه نیاز داریم. برای بدنه پنکه به یک میله مقوایی نیاز داریم. آن را به میزان مناسب برش داده و سپس عمود بر صفحه نگهدارنده پنکه میچسبانیم. برای این مرحله میتوانید از چسب حرارتی استفاده کنید. در این قسمت تکه مناسبی از نی را برش داده و همانند ویدیو روی میله مقوایی میچسبانیم. مغزی خودکار را خارج کرده و آن را داخل نی نامرده در مرحله قبل جایگذاری میکنیم. سپس از پروانه پلاستیکی استفاده کرده و قسمت مرکزی آن را به مغزی خودکار متصل میکنیم. در این مرحله از ساخت کاردستی به مفتول سیم مسی نیاز داریم. مطابق ویدیو زیر مفتول را به صورت حلزونی میپیچانیم. سپس آن را به قسمت انتهایی مغزی خودکار متصل میکنیم. در مرحله آخر از ساخت این کاردستی جذاب، آهن ربایی نسبتا بزرگ را برداشته و روی پایه نگهدارنده پنکه، زیر مفتول سیم مسی قرار میدهیم. با قرار دادن آهن ربا در جای مذکور، در سیم مسی میدان مغناطیسی ایجاد شده و شروع به چرخش میکند و به طبع آن نیز پروانه میچرخد. بدین ترتیب پنکه ما بدون نیاز به هیچگونه منبع تغذیه ای جریان هوا را جا به جا میکند.

 


ویدیوی آموزش ساخت کاردستی پنکه بدون باتری


 


نحوه اتصالات کاردستی پنکه بدون باتری


برای بدنه پنکه به یک میله مقوایی نیاز داریم. آن را به میزان مناسب برش داده و سپس عمود بر صفحه نگهدارنده پنکه میچسبانیم. برای این مرحله میتوانید از چسب حرارتی استفاده کنید.

مراحل ساخت کاردستی پنکه بدون باتری - دیجی اسپارک

 

مغزی خودکار را خارج کرده و آن را داخل نی نامرده در مرحله قبل جایگذاری میکنیم. سپس از پروانه پلاستیکی استفاده کرده و قسمت مرکزی آن را به مغزی خودکار متصل میکنیم.

استفاده از نی نوشابه در ساخت کاردستی پنکه بدون باتری - دیجی اسپارک

 

این مرحله از ساخت کاردستی به مفتول سیم مسی نیاز داریم. مطابق تصور زیر مفتول را به صورت حلزونی میپیچانیم. سپس آن را به قسمت انتهایی مغزی خودکار متصل میکنیم.

اتصال سیم پیچ در ساخت کاردستی پنکه بدون باتری - دیجی اسپارک

 

در مرحله آخر از ساخت این کاردستی جذاب، آهن ربایی نسبتا بزرگ را برداشته و روی پایه نگهدارنده پنکه، زیر مفتول سیم مسی قرار میدهیم.

استفاده از آهنربا در ساخت کاردستی پنکه بدون باتری - دیجی اسپارک

 

در پایان چنانچه سوالی در خصوص ساخت این کاردستی پنکه بدون باتری داشتید، از طریق بخش نظرات در ادامه این آموزش مطرح بفرمایید. من و همکارانم در تلاش هستیم تا پاسخ شما را در سریع‌ترین زمان ممکن ارسال کنیم.

 

درباره نویسنده

عاطفه خدارحمی

تبادل نظر و رفع عیب با ثبت دیدگاه

۲۵ دیدگاه

  • عجب یعنی خودتان هم این مورد را تست کردید؟!
    با کمال احترام این کلیپ کاملاً ساختگی هست و امکان کارکردن ندارد

      • با سلام ، این چیز شما به عقل جن هم نمی‌رسد چطور به فکر اینشتین نرسیده ، حتما ابوریحان بیرونی اختراع کرده و اینشتین دزدیده، بس کنید خودتون میدانید کار نمیکند

      • باسلام
        استاد سایت شما یک سایت دانش محور و براساس فکت علمی هست مطالبش، این کاردستی اگر کار کند که قانون ترمودینامیک رو زیر سوال میبرد!!! مشخصات از سمت پروانه داره وزش باد به سیستم وارد میشه…

  • سلام عالی ومفهومی هستندساختنی های شماخسته نباشیدکاش ارتباط بین اجزاروهم تشریح کنیدمثلا علت چرخاندن پره ؛میدان مغناطیسی وغیره موفق باشید

  • سانتری فیوژ های مغناطیسی هم با این الگو و در حالت معلق میچرخن
    سیم مسی به اندازه کافی الکترون آزاد داره که در مجاورت آهن ربا شروع به تولید نیرو میکنه احتمالا

  • سلام در مورد این کاردستی پنکه .بعضی دوستان میگن شار مغناطیسی و این زمانی درسته که داخل سیم جریان الکتریکی باشه که شار مغناطیسی ایجاد کنه.ضمنا باید یه هسته آهنی هم باشه که مگنت بشه و حالت جاذبه یا دافعه ایجاد کنه.پس این ویدیو فیک هست و واقعی نیست.و سازنده این فیلم از جریان باد پنکه دیگه ای برای حرکت این فرفره اسباب بازی استفاده میکنه.همینطور که میبینید موقع حرکت پره های فن به سمت عقب میرن و این نشاندهنده وارد شدن نیرو از جلو هست.(نیروی باد)

  • دوستان این کلیپ کاملا ساختگی و از هنر های بی پایان عزیزان هندی در یوتیوب است. کلا با هیچ فرمولی جور در نمیآید که بتوان سیم پیچ مسی را به آهنربا تبدیل کرد. ضمنن هر بار که آهنربا را قرار میداد دست راست فرد هم روی یک محل خاص قار میگرفت که احتمالا محل اتصال باتری به متور ریز و کوچکسر پروانه بود