سرگرمی

آموزش ساخت ربات ماه نورد با موتور آرمیچر DC گیربکس دار

diy-moon-walking-robot-with-big-shoes-digispark
نوشته شده توسط عاطفه خدارحمی

ربات‌های کاردستی بستگی به پیچیدگی ساخت و ابزارهای به کار رفته در ساختشان متفاوت هستند. این پروژه با چند تکه چوب کوچک و وسایل برقی الکترونیکی در کنار چند وسیله بازیافتی قابل طراحی است. هدف ساخت یک ربات ساده کوچک و حرکت کننده است. حرکت این ربات کاردستی به نحوی ساده با قدم‌های کوتاه است. از اینرو من اسم ربات ماه نورد را برایش در نظر گرفتم. در ادامه ساخت این ربات کاردستی ماه نورد، با مرجع تخصصی کاردستی رباتیک به زبان فارسی، دیجی اسپارک همراه باشید.

 


وسایل مورد نیاز ربات ماه نورد


برای ساخت ربات کاردستی ماه نورد از دو دسته وسایل الکترونیکی و بازیافتی استفاده می کنیم.لیست کالای مورد نیاز به شرح زیر است. 

وسایل الکترونیکی:

۱- موتور گیربکس دو شفت

۲- جاباتری تکی

۳- سیم افشان

۴- باتری قلمی

۵- کلید راکر

۶- سرباتری ۹ ولت

 

وسایل بازیافتی:

۱- چوب بستنی

۲- خلال دندان

۳- مداد تراش

 


دستورالعمل ساخت ربات ماه نورد


برای شروع ابتدا مطابق ویدیو به اندازه گیری دقیق چوب بستنی آن را به قطعات مساوی تقسیم میکنیم و سپس برای اتصال این قطعات به موتور گیربکس دار با مته به اندازه‌ی مناسب روی چوب ها سوراخ ایجاد میکنیم و در نهایت به شفت ها متصل میکنیم. برای ایجاد مفاصل ربات کوچک مانند تصویر خلال دندان را اندازه گیری کرده و اندازه ی مشخص شده را به چوب بستنی ها با چسب قطره ای میچسبانیم. برای سهولت در چرخش دست های ربات از نی استفاده میکنیم و پس از چیدن نی به اندازه ی مناسب و اتصال آن به بدنه ی موتور گیربکس چوب بستنیِ از قبل آماده شده را به آن وصل میکنیم و با چسب اتصال آن را محکم میکنیم. حال تکه های خلال دندان را در حفره‌ی های ایجاد شده روی چوب بستنی وصل کرده و آماده ی گام بعدی می‌شویم. برای ساخت پای ربات دو چوب بستنی را دقیق اندازه گیری کرده و به فاصله ی مناسب روی آن حفره ایجاد میکنیم‌. همانطور که در ویدیو مشاهده میکنید از تراش های شکل دار برای کفش ربات استفاده شده است. شما هم میتوانید از تراش یا جعبه کبریت و هر چیز دیگری استفاده کنید. حالا چوب بستنی هارا به کفش های ربات متصل میکنیم و در نهایت به بدنه‌ی موتور گیربکس وصل میکنیم. برای سفت کردن اتصالات از قطعات کوچک چوب بستنی استفاده میکنیم. حالا جاباتری تکی را با چسب پشت موتور گیربکس وصل کرده و توسط سیم افشان اتصال آن را با موتور گیربکس دار برقرار میکنیم. از کلید راکر در جهت خاموش روشن کردن ربات استفاده میکنیم. ربات کوچک ماه نورد ما آماده است.

 


ویدیو آموزش ساخت ربات ماه نورد


 


نحوه اتصالات ربات ماه نورد


در این بخش اقدامات انجام شده در ویدیو را قدم به قدم توضیح می‌دهیم. این اقدامات بسیار اهمیت دارد تا ربات ماه نورد در انتها صحیح و کامل کار کند. مطابق تصویر برای راحت تر شدن اتصال قطعه مشخص شده ی چوب بستنی را به شفت موتور میچسبانیم. در این قسمت حتما از چسب قطره‌ای استفاده کنید.

اتصالات کاردستی الکترونیکی ربات ماه نورد با موتور گیربکس دار - دیجی اسپارک

 

خلال دندان به عنوان شافت اصلی بین دو محور پاهای ربات ماه نورد عمل می‌کند. مطابق تصویر زیر خلال دندان را از حفره وسط موتور گیربکس رد کرده و با چسب قطره‌ای به چوب بستنی برش خورده شده، بچسبانید.

اتصالات کاردستی الکترونیکی ربات ماه نورد با موتور گیربکس دار - دیجی اسپارک

 

برای حفظ تعادل ربات خلال دندان به به قسمت پشت و جلوی کفش ربات وصل می کنیم. سپس از یک چوب بستنی دیگر برای اتصال به کفش ربات ماه نورد و بدنه آن استفاده می‌کنیم. دقت داشته باشید برای کفش این ربات میتوانید از یک عروسک مستهلک استفاده کنید.

اتصالات کاردستی الکترونیکی ربات ماه نورد با موتور گیربکس دار - دیجی اسپارک

 

مطابق تصویر پای ربات را به بدنه که همان موتور گیربکس است متصل می کنیم. دقت داشته باشید که دو شفت چوبی که با خلال دندان درست کردیم. بایستی مطابق تصویر زیر به چوب بستنی متصل شود. تا حرکت پاهای ربات ماه نورد صحیح و مطابق ویدیو عمل کند.

اتصالات پایه ربات کاردستی ماه نورد با موتور گیربکس دار - دیجی اسپارک

 

برای اینکه اتصالات محکم باشد قطعات کوچکتر چوب بستنی را مانند تصویر زیر به مفاصل وصل می کنیم. برای این کار کافیست چوب بستنی را به ابعاد کوچکتر مربعی مانند تصویر تقسیم کنیم. سپس وسط آن‌ها را سوراخ کرده و به عنوان مفصل قفل شوند، به خلال دندان با چسب قطره‌ای بچسبانیم.

اتصالات ربات ماه نورد با موتور گیربکس زرد - دیجی اسپارک

 

در آخرین مرحله ساخت ربات کاردستی، بایستی تغذیه مدار را تامین کنیم. در این پروژه از یک عدد باتری قلمی میتوان استفاده کرد. البته بجای یک عدد باتری، میتوانیم از دو عدد باتری قلمی استفاده کنیم. جاباتری را با پسب به پشت ربات وصل میکنیم. حال به یک کلید جهت قطع و وسل کردن جریان برق کاردستی داریم.

اتصال جاباتری به ربات ماه نورد با موتور گیربکس دار - دیجی اسپارک

 

و در مراحل آخر کلید روشن خاموش کردن ربات را روی جاباتری وصل میکنیم. میتوانیم از انواع کلیدها استفاده کنیم. ولی در این پروژه از کلید راکر استفاده شده است. با مراجعه به لینک کلید راکر میتوانید انواع آن‌ها را در سایز بندی مختلف مشاهده کنید.

نصب باتری به ربات کاردستی با موتور گیربکس دار زرد - دیجی اسپارک

 

از سرباتری ۹ ولت برای جشم و گوش های ربات استفاده می کنیم. این موضوع باعث جذاب شدن ظاهر ربات کاردستی خواهد شد.

تکمیل نهایی ربات ماه نورد کاردستی الکترونیکی با موتور گیربکس دار زرد - دیجی اسپارک

 

در پایان چنانچه سوالی در خصوص ساخت این ربات ماه نورد با موتور گیربکس زرد داشتید، از طریق بخش نظرات در ادامه این آموزش مطرح بفرمایید. من و همکارانم در تلاش هستیم تا پاسخ شما را در سریع‌ترین زمان ممکن ارسال کنیم.

 

درباره نویسنده

عاطفه خدارحمی

تبادل نظر و رفع عیب با ثبت دیدگاه

۱۰ دیدگاه