سرگرمی

پروژه ساخت ربات کاردستی چهار پا ساده الکترونیکی با باتری و آرمیچر در منزل

small-diy-robot-with-dc-motor-digispark
نوشته شده توسط عاطفه خدارحمی

از جمله کاردستی‌های الکترونیکی جذاب و ساده که در هر منزلی میتوان ساخت. ربات حرکت کننده چهار پا است. این ربات به روش‌ها و مدل‌های مختلف قابل طراحی و ساخت است. در  این پست با یک روش بسیار ساده و خلاقانه اقدام به ساخت ربات کاردستی چهار پا با یک عدد موتور گیربکس زرد می‌کنیم. در ادامه این پست ویدیوی ساخت ربات و عملکرد آن را میتوانید مشاهد کنید. به رسم همیشه اقلامی که برای ساخت این ربات کاردستی نیاز است. به دو دسته وسایل الکترونیکی ساده و وسایل بازیافتی تقسیم شده است. برای سهولت در اجرای این پروژه من لینک وسایل الکترونیکی را برای خرید، قرار داده‌ام. که میتوانید به راحتی و در سریع‌ترین روش ممکن آن را خریداری کنید. در ادامه ساخت ربات کاردستی چهار پای ساده با مرجع کاردستی الکترونیکی به زبان فارسی، دیجی اسپارک همراه باشید.

 


وسایل لازم ربات کاردستی چهارپا


همانطور که اشاره شد، وسایل سازنده ی این ربات از دو بخش وسایل بازیافتی و وسایل الکترونیکی ساده تشکیل شده است. وسایل بازیافتی در هر منزلی موجود است. از جمله نی نوشابه، چسب، چند میله فلزی ساده، چوب بستنی و… در فهرست زیر لیست وسایل الکترونیکی مورد نیاز قرار داده شده است که میتوانید با کلیک روی هر کدام مستقیما به صفحه ی کالا رفته و در صورت نیاز تهیه کنید. در نظر داشته باشید که برای ساخت ربات کاردستی چهار پا بایستی باتری و کلید هم داشته باشید، که در این لیست قرار داده شده است.

۱- موتور گیربکس زرد دو شافت 
۲- سرباتری ۹ ولت
۳- دیپ سویچ تکی
۴- باتری کتابی

 


توضیحات ساخت ربات کاردستی چهار پا


همانطور که در ویدیو مشاهده میکنید نی را به اندازه ی معین جدا کرده، و سپس با چسب قطره ای مطابق تصویر به موتور گیربکس دار وصل میکنیم. میتوانیم از چسب برق برای محکمتر کردن این اتصال استفاده کنیم. در مرحله ی بعد چوب لباسی را بوسیله ی دم باریک به قطعات کوچیکتر تبدیل میکنیم. همانند ویدیو قسمت مورد استفاده ی ما ، قسمت L مانند آن است. حالا از سر نی استفاده کرده و مانند آنچه در ویدیو نمایش داده شده است ابتدا با چسب قطره ای و سپس با چسب برق به تکه های L مانند چوب لباسی وصل میکنیم.

نتیجه ی حاصل از این اتصال را، مطابق تصویر به بدنه ی هر دو سمت موتور گیر بکس دار وصل میکنیم. حال برای راه اندازی موتور و برقرار جریان برق سرباتری را به موتورگیربکس وصل میکنیم. بدنه ی ربات ما آماده است. در این مرحله  مطابق تصویر از چوب بستنی  برای پاهای ربات کوچک استفاده میکنیم و با ایجاد حفره ای کوچک روی چوب بستنی میتوانیم پاهای ربات را به بدنه وصل کنیم. برای دو پای جلویی ربات  مطابق ویدیو، چوب بستنی را به قسمت U مانند چوب لباسی چسبانده و نتیجه ی حاصل را به بدنه ی موتور گیر بکس میچسبانیم. در مرحله ی اخر باتری کتابی را به موتور گیربکس دار چسبانده و از بست کمربندی برای محکم شدن اتصال استفاده میکنیم.میتوانیم از دو دکمه به عنوان چشم ربات استفاده کنیم. با اتصال سرباتری به باتری کتابی و روشن کردن کلید اتصال ربات بامزه ی ما شروع به حرکت میکند.

 


ویدیو ساخت ربات کاردستی چهار پا


 


نحوه عملکرد ربات چهارپای کاردستی


اتصال موتور به باتری توسط سرباتری ۹ ولت باعث حرکت کردن موتور شده و به طبع آن مفصل های وصل شده به موتور نیز حرکت میکند و به این ترتیب باعث میشود ربات کوچک ما قدم بردارد.

 


اتصالات ربات چهار پا کاردستی


همانطور که در ویدیو مشاهده کردید، در این پروژه از یک عدد موتور گیربکس دار زرد استفاده شده است. ولی بخش‌های مختلف ربات کاردستی یک به یک روی این موتور سوار می‌شوند. در ادامه و هر تصویر سعی کرده‌ام که اقدامات را قدم به قدم توضیح دهم لطفا به تصاویر دقت کنید. در تصویر زیر شیوه ی اتصال پای ربات به بدنه ی موتور گیربکس دار نمایش داده شده است. نی پلاستیکی به دو بخش ربات بایستی متصل شود. تا حالت کشویی داشته باشد.

 

مطابق شکل زیر سرباتری را به موتور گیربکس لحیم میکنیم تا اتصال جریان برق برقرار شود.

آموزش ساخت ربات کاردستی کوچک با موتور گیربکس زرد - دیجی اسپارک

 

نحوه ی اتصال پاهای چوبی به مفاصل ربات در تصویر زیر نشان داده شده است.به همین ترتیب مفاصل را در حفره هایی که روی چوب بستنی ایجاد کردیم قرار می دهیم.

 

پاهای جلویی ربات را مطابق تصویر زیر به بدنه ی ربات وصل می کنیم.

روش نصب پاهای ربات کاردستی موتور گیربکس زرد - دیجی اسپارک

 

در پایان چنانچه سوالی در خصوص ساخت این ربات کاردستی چهار پا داشتید، از طریق بخش نظرات در ادامه این آموزش مطرح بفرمایید. من و همکارانم در تلاش هستیم تا پاسخ شما را در سریع‌ترین زمان ممکن ارسال کنیم.

 

درباره نویسنده

عاطفه خدارحمی

تبادل نظر و رفع عیب با ثبت دیدگاه

۱۰ دیدگاه