دزدگیرهای سیم کارتی یکی از ابزارهای مهم جهت تشخیص و اعلام حضور غیر مجاز افراد در اماکن مختلف به شمار می روند. به کمک این ابزار شما می توانید از طریق تماس تلفنی، از ورود غیر مجاز افراد به محل مورد نظر مطلع شوید. یکی از ابزارهای تشخیص ورود غیر مجاز، سنسورهای مادون قرمز و یا PIR هستند. این سنسورها به کمک امواج IR، می توانند حضور افراد را تشخیص دهند. اما این سنسورها نسبت به امواج GSM بسیار آسیب پذیر بوده و خروجی آن می تواند تحت تاثیر قرار گیرد. به عنوان نمونه، سنسور تشخیص حرکت SR501 به امواج GSM بسیار حساس بوده و خروجی های غیر واقعی تولید خواهد کرد. در این آموزش به طراحی و پیاده سازی دزدگیر سیم کارتی به کمک سنسور PIR، با هدف حذف و کاهش نویز GSM می پردازیم. در ادامه، با مرجع تخصصی آردوینو به زبان فارسی ، دیجی اسپارک همراه باشید.
سنسور تشخیص حرکت PIR SR501
سنسور تشخیص حرکت PIR، مهم ترین و اصلی ترین قطعه الکترونیکی در پروژه دزدگیر سیم کارتی به شمار می رود. این سنسور مبتنی بر فناوری مادون قرمز (IR) بوده و حساس به گرمای بدن موجودات زنده است. سنسور تشخیص حرکت با ارسال امواج مادون قرمز، منتظر بازگشت آن می شود. موج ارسالی در برخورد با گرمای بدن موجودات زنده، دچار تغییراتی شده که این تغییرات در حین بازگشت موج برای سنسور آشکار و حرکت افراد تشخیص داده می شود. سنسور تشخیص حرکت SR501 دارای یک خروجی دیجیتال است. این خروجی با تشخیص حرکت و یا حضور افراد، از ۰ منطقی(۰ ولت) به یک منطقی(۳٫۳ ولت) تغییر وضعیت می دهد. در این پروژه ما خروجی این سنسور را به ورودی آنالوگ آردوینو متصل کرده تا زمانیکه ولتاژ از ۰ ولت تغییر کرد، حرکت را تشخیص دهیم.
سنسور تشخیص حرکت SR501 دارای بازه تغذیه ۵ الی ۲۰ ولت است. در این پروژه ما از تغذیه ۵ ولت آردوینو که مناسب این سنسور و ماژول رله است، استفاده می کنیم. در کنار این، این سنسور به دو پتانسیومتر جهت تنظیم میزان حساسیت و مدت زمان فعال بودن پس از تشخیص حرکت مجهز می باشد.
ماژول SIM800L
ماژول مخابراتی SIM800L، یک ماژول سیم کارتی جهت برقراری تماس تلفنی، ارسال و دریافت پیامک و اتصال به اینترنت است. این ماژول جزو ارزانترین و البته پرکابردترین ماژول مخابراتی به شمار می رود. این ماژول خیلی سریع و ساده راه اندازی شده و پیچیدگی خاصی در راه اندازی ندارد. مهم ترین نکته در راه اندازی این ماژول، بحث تامین تغذیه آن است. در زیر به طور خلاصه به ویژگی های این ماژول می پردازیم.
- ولتاژ کاری بین ۳٫۴ الی ۴٫۴
- قابلیت کار در فرکانس های ۸۵۰/۹۰۰/۱۸۰۰/۱۹۰۰
- قابلیت برقراری تماس صوتی دو طرفه
- قابلیت ارسال و دریافت پیامک
- قابلیت اتصال به اینترنت و ارسال و دریافت داده
- پشتیبانی از پروتکل های FTP،HTTP،SMTP و….
در این پروژه ما از این ماژول جهت اعلام هشدار تشخیص حرکت از طریق تماس تلفنی به کاربر استفاده می کنیم. از آنجاییکه ولتاژ کاری این ماژول بین ۳٫۴ الی ۴٫۲ قرار می گیرد، لذا از طریق ماژول کاهنده ولتاژ LM2596، ولتاژ تغذیه را از ۱۲ به ۴٫۲ کاهش دهده و به ماژول متصل می کنیم. برای راه اندازی و کار با این ماژول کاربردی سلسله آموزشی طی ۱۱ مرحله منتشر شده که با کلیک بر روی این لینک می توانید این آموزش ها را دنبال و مطالعه کنید.
برد آردوینو UNO
سیستم دزدگیر سیم کارتی جهت دریافت و پردازش داده های سنسور، نیاز به یک برد کنترلی/پردازشی دارد. برد آردوینو UNO، یک برد فوق العاده کاربردی در نمونه سازی اولیه و حتی محصول نهایی است. به کمک این برد به سادگی می توانید سنسورها، نمایشگرها و ماژول های مختلفی را به آن متصل کنید. این برد راه اندازی و کار با میکروکنترلر را بسیار ساده می کند. کافیست به کمک یک کابل آن را به رایانه متصل کنید. سپس به سادگی و بدون نیاز به هیچ پروگرامر جانبی، می توانید برنامه را بر روی آن منتقل کنید.
بر روی برد آردوینو UNO تمام ملزومات لازم جهت راه اندازی برد تعبیه شده است. از جمله این ملزومات می توان به کریستال و خازن های کاهش نوسان ولتاژ اشاره نمود. همچنین بر روی این برد یک رگولاتور ۳٫۳ ولت جهت تغذیه ماژول های مختلف قرار گرفته است. به طور کلی استفاده از برد آردوینو در پروژه ها، سبب تسریع و تسهیل روند توسعه خواهد شد. در این پروژه برد آردوینو UNO به عنوان هسته مرکزی پردازش خروجی سنسور تشخیص حرکت را بررسی کرده و در صورت لزوم، با شماره از پیش تعیین شده تماس تلفنی برقرار خواهد نمود.
ماژول کاهنده ولتاژ LM2596
ماژول کاهنده ولتاژ LM2596، یکی از کاربردی ترین ماژول ها در جهت تغذیه مورد نیاز قطعات و ماژول های مختلف است. به کمک این ماژول می توانید ولتاژ مورد نظر خود را در خروجی تنظیم کنید. خروجی توان این ماژول ۳ آمپر بوده و کاملا مناسب تغذیه ماژول SIM800L است. با توجه به اینکه ماژول SIM800L دارای بازه تغذیه ۳٫۴ الی ۴٫۴ بوده و در لحظه اول راه اندازی نیاز به جریان دو آمپر دارد، ماژول کاهنده ولتاژ LM2596 برای تغذیه ماژول SIM800L، بسیار کاربردی خواهد بود.
حذف نویز و افزایش دقت سنسور SR501
همانطور که پیشتر دیدیم، سنسور SR501 دارای خروجی دیجیتال بوده که در صورت تشخیص حرکت، ولتاژ خروجی از ۰ به ۳٫۳ ولت تغییر وضعیت خواهد داد. از آنجاییکه برد آردوینو UNO در پنج ولت، یک منطقی را از ۳ ولت به بالا در نظر می گیرد، خروجی ماژول SR501 اصطلاحا از یک قوی برخوردار نخواهد بود. بدین ترتیب این سیگنال می تواند به راحتی دستخوش تغییرات ناشی از نویز شود. جهت اطلاعات بیشتر در رابطه با سطوح منطقی ولتاژ، آموزش آن را می توانید با کلیک بر روی این لینک، کلیک نمایید. در اینجا ما به جای خواندن مقدار خروجی سنسور به صورت دیجیتال، خروجی سنسور تشخیص حرکت را به صورت آنالوگ می خوانیم. بدین ترتیب نگرانی از یک ضعیف ایجاد شده نخواهیم داشت.
در مورد بعدی، به نویز ایجاد شده توسط ماژول GSM بر روی سنسور SR501 می پردازیم. همانطور که اطلاع دارید، ماژول SIM800L یک ماژول مخابراتی سیم کارت جهت برقراری ارتباط در بستر شبکه موبایلی کشور است. از طرفی امواج GSM تولید شده توسط این ماژول، بر روی خروجی این ماژول تاثیر گذاشته و سبب تغیرات خواهد شد. این تغییرات به گونه ای است که در زمان هایی که حرکتی جلوی ماژول انجام نمی شود، ماژول حرکت را تشخیص داده و خروجی تولید می کند. در این جا، جهت از بین بردن نویز GSM، با غیر فعال کردن واحد مخابراتی این ماژول، بر این مشکل غلبه خواهیم کرد. برای این مورد، به کمک دستور زیر، ماژول را خاموش کرده و از شبکه خارج می کنیم.
AT+CFUN=0
با این دستور، ماژول مانند یک تلفن همراه خاموش شده و دیگر امواج GSM بر روی عملکرد سنسور تشخیص حرکت، تاثیری نخواهد داشت. در ادامه، هرگاه که سنسور حرکتی را تشخیص دهد، با روشن سازی مجدد ماژول مخابراتی، وقوع خطر را به کاربر اطلاع می دهیم. برای روشن نمودن ماژول می بایست از دستور زیر استفاده کنیم.
AT+CFUN=1,1
در رابطه با امکانات جانبی ماژول SIM800L در آموزشی که با کلیک بر روی این لینک قابل دسترسی است، به طور کامل صحبت کرده ایم. همچنین جهت راه اندازی و کار با این ماژول، طی ۱۱ مرحله آموزش های سلسله مراتبی را قرار داده ایم که می توانید روی این لینک کلیک کنید و آن ها را مطالعه نمایید. در ادامه آموزش به طراحی و پیاده سازی دزدگیر سیم کارتی می پردازیم. قسمت بعدی شماتیک و اتصالات را بررسی کرده و سپس به کدهای برنامه می پردازیم.
شماتیک و اتصالات
در این قسمت به بررسی شماتیک و اتصالات پروژه می پردازیم. همانطور که پیشتر گفته شد، در این پروژه قصد داریم اثر نویزهای مختلف، به خصوص نویز GSM را از سنسور PIR کاهش داده و حذف کنیم. در ابتدا به شماتیک زیر توجه نمایید.
مطابق تصویر فوق، اتصالات بین برد آردوینو و ماژول SIM800L را به شکل زیر انجام دهید. پیش از برقراری اتصالات ماژول SIM800L توجه داشته باشید که خروجی ماژول کاهنده LM2596 را پیش از اتصال به ماژول SIM800L، بر روی ۴٫۲ ولت تنظیم نمایید. این ماژول ورودی خودر را مطابق تصویر از پایه VIN آردوینو دریافت می کند.
- اتصال پایه VCC ماژول SIM800L به خروجی مثبت ماژول کاهنده ولتاژ
- اتصال پایه GND ماژول SIM800L به خروجی منفی ماژول کاهنده ولتاژ
- اتصال پایه TX ماژول SIM800L به پایه RX(0) برد آردوینو
- اتصال پایه (۱)TX آردوینو با دو مقاومت به صورت تقسیم مقاومتی به RX آردوینو
چنانچه در رابطه با تقسیم مقاومتی و محاسبات آن آشنایی ندارید، می توانید آموزش جامع آن را با کلیک بر روی این لینک مطالعه نمایید. در ادامه، اتصالات سنسور SR501 و برد آردوینو به شکل زیر انجام می گیرد.
- اتصال پایه VCC سنسور به پایه تغذیه ۵ ولت آردوینو
- اتصال پایه GND سنسور به پایه GND آردوینو
- اتصال پایه OUT سنسور به پایه A0 برد آردوینو
پس از برقراری اتصالات، نوبت به آپلود کدها روی برد آردوینو می رسد. قسمت بعدی مربوط به این موضوع است.
کدهای پروژه
در این قسمت به آپلود کدهای پروژه روی برد آردوینو می پردازیم. توجه داشته باشید که پیش از آپلود کد، کابل متصل به پایه RX آردوینو را جدا کرده و پس از آپلود، مجددا اتصال را برقرار سازید. همچنین توجه کنید که هنگام آپلود کدها روی آردوینو، کابل تغذیه از جک آداپتور را جدا کرده و تنها تغذیه از طریق کابل صورت گیرد.
void setup() { Serial.begin(115200); //تعیین باودریت ارتباط سریال: توجه ارتباط بین ماژول SIM800L و برد اردوینو UNO، از طریق رابط سریال سخت افزاری صورت می گیرد delay(300); check_connect(); //کنترل اتصال ماژول به شبکه: در این حالت برنامه منتظر اتصال ماژول به شبکه مانده و پس از اتصال، برنامه ادامه می یابد. Serial.print("AT+CMGF=1\r\n"); //به کمک این دستور ارسال پیامک در حالت متن قرار می گیرد. delay(1000); Serial.print("AT+CMGD=1,4\r\n"); //به کمک این دستور حافظه پیامک ها را خالی می کنیم. delay(1000); Serial.print("AT+CSMP=17,167,0,0\r\n"); //به کمک این دستور تنظیمات ارسال پیامک را انجام می دهیم. این دستور برای سیم کارت ایرانسل الزامی است. delay(1000); send_sms("ANTI THEFT SYSTEM SUCCESSFULLY BOOTED"); //ارسال پیامک جهت اعلام موفقیت آمیز فعال شدن برد Serial.print("AT+CFUN=0\r\n"); //خاموش کردن ماژول مخابراتی delay(1000); for(int j=0; j < 600; j++){ //در اینجا برای ۱۰ دقیقه منتظر می مانیم تا سنسور تشخیص حرکت کالیبره شود. سنسور SR501 پس از روشن کردن، مدت زمانی را جهت کالیبره شدن نیاز دارد. Serial.println(j); Serial.flush(); delay(1000); } } void loop() { int pir = analogRead(A0); //خواندن خروجی سنسور تشخیص حرکت int i = 0; pir = pir * 5 / 1023; if (pir > 2) { //زمانیکه سنسور SR501 حرکتی را تشخیص دهد، خروجی آن ۳٫۳ ولت می شود. در اینجا اگر ولتاژ بیش از ۲ در ورودی آنالوگ قرار گیرد، حرکت را تشخیص می دهیم. Serial.print("AT+CFUN=1,1\r\n"); //روشن کردن ماژول delay(1000); check_connect(); //کنترل و انتظار برای اتصال ماژول به شبکه Serial.print("ATD+989***********;\r\n"); //برقررای تماس تلفنی، جای ستاره ها شماره تماس خود را بگذارید. delay(1000); for (i = 0; i < 20; i++) delay(1000); } } void check_connect() { char ccalr[] = {"+CCALR: 1"}; Serial.println("WAITING TO CONNECT TO NETWORK"); Serial.flush(); while (true) { Serial.print("AT+CCALR?\r\n"); // ارسال دستور AT+CCALR به ماژول، در صورتیکه ماژول به شبکه متصل گردد ماژول عبارت CCALR: 1 را بر میگرداند if (Serial.find(ccalr) == true) // نتیجه تابع find در صورتی true می شود که عبارت مورد نظر یافت شده باشد، در غیر اینصورت درون حلقه تا زمانیکه نتیجه مورد نظر یافت نشود، باقی خواهد ماند break; // خروج از حلقه با یافتن پیام مورد نظر } Serial.println("CONNECTED TO NETWORK"); Serial.flush(); } void send_sms( String data) { String number = ""; number = "+989***************";//در اینجا به جای ستاره ها شماره تماس خود را قرار دهید. به این شماره داده ها ارسال می گردد. Serial.print("AT+CMGS=\"" + number + "\"\r\n"); Serial.flush(); delay(1000); Serial.println(data);//ارسال متن پیام Serial.flush(); delay(1000); Serial.write(0x1a); //کاراکتر ctrl+z جهت ارسال پیام delay(5000); }
اجرای پروژه
پس از آپلود کدها، نوبت به اجرای پروژه می رسد. در ابتدا زمانیکه پروژه را اجرا می کنید، پس از اتصال ماژول به شبکه، برای شماره از پیش تعریف شده در کد برنامه، پیامک زیر دریافت می گردد.
با اجرای برنامه، باید تا ۶۰۰ ثانیه(۱۰ دقیقه) صبر کنیم تا سنسور کالیبره شود. در این فاصله حرکتی جلوی سنسور نباید انجام شود. پس از گذشت مدت زمان ۱۰ دقیقه، زمانیکه حرکتی جلوی سنسور تشخیص حرکت صورت گیرد، برد آردوینو با ارسال فرمان، ماژول SIM800L را روشن کرده و پس از روشن شدن، با شماره تماس تعیین شده تماس تلفنی برقرار خواهد کرد.
تحلیل کدهای پروژه
در این قسمت به بررسی کدهای به کار رفته در پروژه می پردازیم. توجه داشته باشید که درون کدهای پروژه به صورت خط به خط، توضیح(کامنت) درج شده که شما با مطالعه آن ها می توانید روال کلی کار را دریابید. در اینجا ما به طور خلاصه به بررسی برنامه می پردازیم. در ابتدا، به کمک تابع زیر اتصال به شبکه GSM کنترل می شود.
check_connect
تابع فوق منتظر اتصال ماژول به شبکه شده و با اتصال به شبکه، برنامه ادامه می یابد. در اولین قدم پس از اتصال، به کمک تابع زیر، اتصال موفقیت آمیز ماژول به شبکه را کنترل می کنیم.
send_sms
پس از ارسال پیامک، ماژول SIM800L را خاموش کرده و برای مدت ۱۰ دقیقه(۶۰۰ ثانیه) صبر خواهیم نمود. پس از این مدت زمان، در صورتیکه حرکتی تشخیص داده شود، مجددا ماژول سیم کارت روشن شده و پس از کنترل و انتظار برای اتصال به شبکه، با شماره از پیش تعیین شده تماس خواهیم گرفت. بدین ترتیب با خاموش بودن ماژول مخابراتی حین نمونه برداری سنسور SR501، اثر نویز GSM بر سنسور از بین خواهد رفت.
لوازم مورد نیاز
جمع بندی
در این آموزش به طراحی و پیاده سازی یک دزدگیر سیم کارتی به کمک سنسور SR501 با رویکرد حذف نویز GSM بر روی سنسور، پرداختیم. سنسورهای تشخیص حرکت SR501، از سنسورهای پرکاربرد در بازار جهت طراحی و پیاده سازی دزدگیرهای مختلف به شمار می روند. به کمک این سنسورها می توانیم دزدگیرهای سیم کارتی را، به گونه ای طراحی کنیم که در صورت تشخیص حرکت با شماره از پیش تعریف شده تماس برقرار نماید. اما از آنجاییکه سیگنال های مخابراتی ماژول SIM800L بر روی عملکرد سنسور تشخیص حرکت ممکن است تاثیر گذاشته و خروجی های تصادفی ایجاد نماید، در این آموزش به ارائه روشی کاربردی جهت حذف این نویز، پرداختیم. بدین ترتیب با اطمینان بیشتری می توان اقدام به طراحی دزدگیرهای سیم کارتی نمود.
دیگر آموزشهای مرتبط با سنسور PIR
معرفی سنسور PIR چگونگی کار و آموزش راه اندازی با برد آردوینو
آموزش ساخت چشمی راه پله با آردوینو و سنسور تشخیص حرکت PIR
طراحی و پیاده سازی سنسور راه پله هوشمند بدون آردوینو و برنامه نویسی
طراحی و پیاده سازی سیستم هشدار قطعی برق آسانسور در زمان حضور انسان
پروژهی سیستم تشخیص حرکت انسان با میکروپایتون و رزبری پای پیکو
آموزش ساخت دوربین مخفی امنیتی با برد ESP32-Cam و سنسور PIR
طراحی و پیاده سازی سیستم خوش آمدگویی به کمک آردوینو و DFPLAYER
چنانچه در مراحل راه اندازی و انجام این پروژه با مشکل مواجه شدید، بدون هیچ نگرانی در انتهای همین پست، به صورت ثبت نظر سوالتان را مطرح کنید. من در سریعترین زمان ممکن پاسخ رفع مشکل شما را خواهم داد. همچنین اگر ایرادی در کدها و یا مراحل اجرایی وجود دارند میتوانید از همین طریق اطلاع رسانی کنید.
سلام مهندس بسیار عالی بود
فقط اگه میشه این پروژه را با پروژه کنترل وسایل با DTMF ترکیب کنید تا پروژه کامل بشه
سلام
ممنونم
فکر خوبی هست، کار می کنم.
با سلام و خسته نباشید به استاد عزیز
سوالی که من داشتم این بود که برای کالیبره کردن pir فقط یک بار برای همیشه کافیه یا برای هر بار روشن کردن این سیستم باید ۱۰ دقیقه دوباره کالیبره بشه؟
سلام و متشکرم
هر بار که تغذیه متصل می شود باید منتظر بود.
سلامی دوباره
استاد چیزی که بهش اشاره نکردین این بود که این سیستم هر چند وقت یک بار رفرش میشه تا دوباره زنگ بزنه مثلا اگه شخصی تماس اول را از دست بده و بعد از چندی دوباره سنسور تغییری را احساس کرد میتوان به شماره زنگ بزنه؟
سلام
در این سیستم با تشخیص مجدد، تماس مجددا برقرار خواهد شد.
حتی می توان شماره های دیگر هم تعریف کرد تا در صورت عدم دریافت پاسخ مناسب، به دیگر شماره ها تماس بگیرد.
سلام آقای صابری
میخواستم بدونم چطور باید به چند شماره زنگ بزنم؟
کجای کدهارو ویرایش کنم
سلام
بعد از دستور ATD، بریا ۱۵ ثانیه تاخیر دهید، سپس با دستور ATH تماس را قطع کنید. در نهایت به شماره های جدید با دستور ATD تماس بگیرید.
یک سوال دیگه ای که داشتم این بود که میشه قبل از تماس یک پیامک برای اون شماره ارسال بشه؟
اگه میشه لطف میکنید یه کمکی بکنید.
بله
چراکه نه
اما معمولا پیامک را خیلی ها شاید نخوانند، اما تماس را حتما جواب می دهند!
سلام آقای صابری عصر بخیر
امروز پروژه رو اجرا کردم جواب داد. خیلی خوب بود خداییش دستتون درد نکنه ممنونم از شما
الان خودم درگیر این بودم که همراه با تماس یه پیام هم ارسال بشه. ولی نتونستم. درخواستم از شما اینه اگه زحمتی نیست کد ارسال پیام قبل از زنگ زدن رو برام راهنمایی کنید. ممنونم
سلام و متشکرم از لطف شما
برای این مورد باید دستور ارسال پیامک را به کدها اضافه کنید، این آموزش را مطالعه کنید:
لینک آموزش پیامک sim800l، کلیک کنید
سلام عصر بخیر. ببخشید این خط برای چه منظور است؟
for (i = 0; i < 20; i++)
سلام
این خط یک حلقه تکرار ایجاد می کند. این حلقه ۲۰ مرتبه می شمارد.
سلام
به چه درد میخورد؟
میشه یکم ساده بگین
داخل این حلقه یک تاخیر یک ثانیه ای داریم. با تکرار این تاخیر برای ۲۰ مرتبه، تاخیر ۲۰ ثانیه ایجاد می شود.
ببخشید من در این پروژه یه مشکل پیدا کردم.
بعد از تماس با مخاطب و پایان تماس باید شبکه gsm قطع بشه تا در سنسور تداخل ایجاد نکند. اما بعد از تماس و قطع آن، ماژول همچنان چراغ چشمک زنش ۳ ثانیه یک بار روشن میشه! و وقتی به سیمکارت درون ماژول تماس میگیرم درحال زنگ خوردن است. در حالی که باید ماژول از دسترس خاموش میشد
مشکل از کجاست میشه کمک کنید
خواهش می کنم
نه، این مشکل نیست، من در ساختار برنامه این مورد را این طور طراحی کردم؛ برای اینکه ممکن است با تماس اول کاربر متوجه موضوع نشود و با تماس های بعدی متوجه شود.
من چندین بار تماس را جواب و قطع کردم اما همچنان ماژول به شبکه وصل است. میتوانید بگویید کدام قسمت از برنامه وظیفه قطع کردن ماژول را دارد؟
قسمت اول در void setup نه. اون قسمت که بعد از هشدار به شماره مخاطب باید ماژولو از شبکه خارج میکرد
قسمتی که دستور AT+CFUN=0 را به ماژول ارسال م یکند، تماس را قطع می کند.
روز بخیر اقای صابری من میخواستم همین کد رو به صورت پورت سریال مجازی تعریف کنم. یعنی از پایه ۰ و۱ برای ماژول استفاده نشه و از پایه های ۲و۳ استفاده کنم. حالا میخواستم بدونم باید تمام نوشته های SERYAL رو به MY SERYAL تغییر بدم؟ چجوری باید ازش استفاده کنم اگه زحمت نیست میشه یکم راهنمایی کنید. من از برنامه نویسی زیاد سر در نمیارم
سلام
بله باید همین کار را انجام دهید، همچنین می توانید این آموزش را مطالعه کنید:
لینک آموزش افزایش پورت سریال، کلیک کنید
همچنین در صورت تمایل، می توانید در دوره آنلاین آموزش برنامه نویسی آردوینو نیز شرکت کرده و مهارت خود را ارتقا دهید. برای این مورد به اینستاگرام دانشجوکیت پیام دهید:
https://www.instagram.com/daneshjookit/
سلام آقای صابری چجوری میشه از طریق پیامک ماژول pir رو خاموش و روشن کرد؟
میخواهم دزدگیر همیشه به تغذیه متصل باشد ولی وقتی در خانه هستم با ارسال پیامک بتونم اطلاعات از ماژولو قطع کنم و ماژول درواقع خاموش شود. و وقتی به بیرون میروم با ارسال پیامک ماژول دوباره روشن شود.
باید کدام قسمت از کد رو ویرایش کرد؟ لطفا کمک کنید
ممنونم که زمانتون رو در اختیار من میزارید
سلام
برای این مورد باید در کد برنامه شرط تعریف شده و کدها کاملا تغییر یابند. چراکه در این پروژه حین نمونه برداری، ماژول سیم کارت خاموش می شود. مجددا پیشنهاد می کنم در صورت علاقه مندی و تمایل، در دوره های آنلاین آردوینو که از ماه آبان توسط دانشجوکیت برگزار می شوند، شرکت کنید.
سلام وقت بخیر مهندس
یه مطلبی رو سه سال پیش گذاشته بودین با این موضوع که ماژول های سیمکام بعد از مدتی از شبکه خارج میشن و باید ریستارت کنید.
میخواستم بدونم ایا در حال حاضر همچین مشکلی وجود دارد؟
و آیا چجوری میشه ماژول سیمکام رو ریستارت کرد؟
آیا میشه پایه DTR ماژول رو به پایه ریست آردوینو متصل کرد؟
سلام
بله مشکل همچنان وجود دارد. برای افزایش قابلیت اطمینان پروژه، این مورد باید رعایت شود. همچنین در رابطه با پایه DTR، این پایه زمانیکه داده ها آماده باشند، تغییر وضعیت وضعیت می دهد. برای ریست آردوینو آموزشی در چند روز آینده منتشر خواهد شد.
سلام اقای صابری خسته نباشید
میخواستم بدونم چجوری از این قابلیت استفاده کنم؟ میشه پایه ریست آدوینو رو به ریست ماژول متصل کرد؟
میشه در این پروژه از این قابلیت استفاده کرد؟
سلام و ممنونم
نه
پایه ریست آردوینو با اتصال به گراند، برد را ریست می کند. پایه ریست ماژول SIM800L هم همینطور، اگر این پایه به زمین متصل شود، ماژول ریست می شود.
سلام مهندس چند تا پیشنهاد برای بروز رسانی پروژه دارم
۱ بجای استفاده از یک سنسور pir از سنسور فراصوت استفاده کنیم چراکه دقت بالاتری نسبت به سنسور pir دارد و همچنین شاید نویز هم دیگر نداشته باشد
۲ و حداقل از سه الی چهار یا دو ورودی استفاده کنیم برای سنسور ها
۳ و استفاده از ماژول MP3 player و ذخیره مثلاً دو فایل صوتی برای دو سنسور به این ترتیب که برای ورودی یک یعنی سنسور یک فایل را متناسب با استفاده که میکنیم مثلاً داخل اتاق و فایل صوتی هم به این صورت ذخیره میکنیم هشدار ورودی اول فعال شد کسی وارد اتاق شد و همین طور برای ورودی های دیگر
و وقتی که شخصی داخل اتاق ما رفت سنسور شخص را تشخیص داده و دستگاه با ما تماس برقرار کند و فایل صوتی را بخونه
سلام
۱- بله، اتفاقا این مورد را پیشتر کار کرده ایم. اما سنسور مادون قرمز شعاع دید بیشتری دارد. با سنسور فراصوت، دزدگیر و اعلام حریق را در این آموزش پیاده سازی نموده ایم. سنسور به کار رفته در این آموزش همان سنسور فاصله سنج است. با کلیک بر روی این لینک می توانید آموزش آن را مطالعه کنید.
برای موارد ۲ و ۳، ایده فوق العاده بی نظری است. البته باید شبکه کنیم. ولی حتما روی آن کار می کنم.
ممنون از شما و ایده های جذاب
سلام مجدد
البته میشه همون سنسور pir را بصورت بیسیم به دستگاه متصل کنیم
با ماژول nrf یا
ماژول rf رادیویی که البته قیمت کمتری دارد
یا استفاده از esp8266
که بنظر من فوق العاده میشه
مثلاً سنسور ها بصورت بیسیم هرجای خانه با سیستم مرکزی در ارتباط باشن و وقتی که یکی از سنسور ها تشخیص داد که شخص از جلوی سنسور عبور کرد پیام به دستگاه مرکزی مخابره بشه و دستگاه تماس را برقرار کنه
عالی
بهرتین کار همین هست. حتما روی آن کار می کنم.
سلام اقای صابری خسته نباشید
آیا میشه بادریت رو روی ۹۶۰۰ تنظیم کرد؟
یه مشکلی که برام پیش اومده اینه که وصلش کردم به آردوینو پرو مینی ۳.۳ ولت. حالا نمیتواند با ماژول سیمکارت ارتباط برقرار کند. اطلاعات رو توی سریال مانیتور نمایش میده. ولی وقتی به شبکه متصل میشود آردوینو از آن بیخبر است و نمیتواند ماژول رو کنترل بکند! مشکل از چی میتونه باشه؟
سلام
بله برای باودریت مشکلی وجود ندارد.
آیا تقسیم مقاومتی قرار داده اید؟
سلام نخیر تقسیم مقاومتی انجام ندادم چون آردوینو ۳.۳ ولت است. ولی الان باودریت رو روی ۹۶۰۰ تنظیم کردم درست شد الان داره کار میکنه ممنونم از پاسخوگویی شما.
عالی
ممنونم
پس باودریت ماژول از قبل احتمالا روی ۹۶۰۰ تنظیم شده بوده
قبلا با باودریت دیگری با ماژول کار کردید؟
سلام بله با باودرت ۱۱۵۲۰۰
اما آقای صابری مشکلی که الان با آن روبرو هستم اینه که وقتی حرکت تشخیص داده میشه به ماژول سیمکارت دستور روشن شدن رو بدون مشکل ارسال میکنه. اما وقتی ماژول سیم کارت به شبکه وصل میشه که بخواد زنگ بزنه اردوینو پرو مینی ریستارت میشه و پیام راهندازی دوباره پروژه برام ارسال میشود؟
مشکل از چی میتواند باشد؟ ایا ولتاژ tx ماژول سیمکارت بیشتر از ۳.۳ ولت نیست چون اردوینو پرو مینی من ۳.۳ ولت است.اما فکر نکنم چون برای راهندازی پروژه اطلاعات بدون مشکل بینشون ردو بدل میشه! فقط اتصال برای دوباره سیمکارت اردوینو رو ریستارت میکنه
سلام
پس باودریت باید عوض شده باشد.
برای این مشکل، خیر ولتاژ TX ماژول سیم کارت در حدود ۲٫۸ است. تغذیه سیستم چگونه تامین می گردد؟ به طور کلی سیم کشی تغذیه مدار شما به چه صورت است؟
خروجی ماژول شارژر (باتری لیتیوم) رو به ورودی ماژول پاوربانک(از اون کوچیک ها که هم خودشو شارژ میکنه و هم گوشی) وصل کردم. خروجی ۵ ولت رو به ماژول pir و پایه row آردوینو متصل کردم.
از دو قسمتی+ – که باتری رو شارژ میکنه، متصل کردم به ماژول سیمکارت. مشکلی داره آیا؟
ایکاش اردوینو ۵ ولت میخریدم
نه، مشکلی نیست، با همین برد هم قابل اجراست
اما آیا ولتاژی که به ماژول sim800l می رسد را اندازه گرفته اید؟ این قسمتی که شما گفتید احتمالا ولتاژ ۵ دارد به ماژول سیم کارت می رساند. ماژول سیم کارت نهایتا تا ۴٫۴ می تواند تحمل کند.
سلام ولتاژ ماژول سیمکارت ۴.۲ ولت است چون از باتری مستقیم گرفته ام. میدانم که مشکل از این ماژول نیست، از آردوینو است
چون در زمان های غیر ثابت ریستارت میشود. احتمال دارد که کد نوشته شده برای این اردوینو سنگین باشد؟ چون با اردوینو یونو تست کردم درست بود.اگر روشی پیشنهاد دارید لطفا کمک کنید
خیر
هردو پردازنده یکسانی دارند
مشکلی از سمت تغذیه برد پرو مینی هست
گفتید تغذیه را به پایه row وصل می کنید؟ لطفا کمی بیشتر توضیح دهید.
بله تغذیه به پایه raw است. از مثبت خروجی ماژول پاور بانک که ۵ ولت است استفاده کرده ام. همزمان به پایه pir نیز متصل است. اندازه گرفتم ۵ ولت بود.
بسیار خب
برد شما پایه VCC دارد، چرا به این پایه متصل نکردید؟
سلام بله اردوینو پایه vcc دارد اما باید ولتاژ ۳.۳ ولت به آن بدهیم. که همین کار را هم کردم و خدارو شکل بدون ریستارت شدن کار میکنه. از یه رگولاتور متغیر استفاده کردم(LD1117) و با یه پتانسیومتر آن را روی ۳.۳ ولت تنظیم کردم. البته یک ال ای دی هم به خروجی رگولاتور متصل کردم تا ولتاژ ثابت بشه.ممنونم از شما
فقط یه سوال دیگه که داشتم این بود که این خط رو اگر پاک کنم مشکلی به وجود نمیاد؟ for (i = 0; i < 20; i++)
این خط چه عملی رو انجام میده؟ یکبار گفتین تا ۲۰ سانیه میشمارد ولی کاربردش چیست
عالی شد
مشکل از تغذیه بود
این خط همانطور که قبلا هم گفتم، ۲۰ ثانیه صبر می کند تا سنسور کالیبره شود. زمانیکه سنسور PIR راه اندازی می شود برای مدتی نیاز دارد تا صبر کند تا کالیبره شود.
سلام مهندس.. وقت بخیر… من این پروژه رو قبلا با موفقیت اجرا کردم و جواب داد… الان میخوام کاری بکنم که به جای اینکه تماس سیم کارتی بگیره، به واتسآپ تماس بگیره…. یعنی تماس صوتی با واتسآپ بگیره… یعنی به محض تشخیص حرکت با واتسآپ تماس بگیره…. میتونید راهنمایی کنید؟ ممنون…
سلام
تماس صوتی واتس آپ داخل خود شبکه واتس آپ معتبر است. برای این مورد یا باید سراغ بردهای رزبری برویم تا بتوانیم تماس صوتی را روی آن برقرار کنیم یا اینکه به نحو دیگری، ببینم که آیا وب سرویسی از این قابلیت پشتیبانی می کند؟ تا درخواست تماس را به یک وب سرویس ارسال کنیم.
سلام اقای صابری میخاستم کاری کنم وقتی یک کلید روشن یا خاموش میشه تا ۱ دقیقه صبر کنه بعد اطلاعات از pir رو شناسایی کنه. برای زمانی که کلید رو روشن میکنی و تا ۱ دقیقه فرصت داری تا از اتاق خارج بشی. دقیقا مثل کدی که توی setup نوشتین نوشتین و توی ۱۰ ده دقیقه برای کالیبره نیاز داره. ولی من که نوشتم وقتی که کلید روشن بود تا ۶۰ میشمارد و دوباره به ۰ و باز تا ۶۰. در این زمان اگه سنسور چیزی تشخیص میداد هیچ عملی انجام نمیداد. میشه کمک کنید. سپاسگزارم
سلام
خواهش می کنم
باید در قسمت setup شرط بزارید، درون شرط وضعیت پایه ای که برای کلید تعریف کردید را بخوانید، حالا اگر کلید فشرده شده باشد، یک دقیقه صبر کند و سپس اجرا کند
سلام
برای ریست کردن ماژول SIM800L باید پایه ریست ش رو به زمین متصل کرد؟ برای آردوینو هم همین روش کارایی دارد؟ چه نکاتی رو باید احتیات کرد؟
سلام
بله، باید پایه ریست sim800l به زمین وصل گردد. برای آردوینو هم این پایه باید به زمین متصل گردد. شما آردوینو را چرا می خواهید ریست کنید؟ منظورم این هست که تحت چه شرایطی می خواهید آن را ریست کنید؟
سلام آقای صابری
بیشتر برای ماژول سیم۸۰۰ میخواستم. چون وقتی ماژول از دسترس خارج میشه با کلید ریستارت آردوینو، ماژول سیم۸۰۰ همچنان قطع هستش و یا باید از تغذیه جدا کنید یا باید ریستارت کنید تا دوباره به شبکه وصل بشه.
یک سوال. اگر من بخواهم مثلا پین شماره ۴ آردوینو رو که خروجی قرار دادم رو به پین ۵ که ورودی در نظر گفتم، متصل کنم آیا مشکلی پیشمیاد. میخواهم همانند کلید با آردوینو ، پین ۵ رو کنترل کنم. مشکلی نداره؟
سلام مجدد
الان متوجه شدم
شما می توانید یک مکانیزم هوشمند برای کنترل هنگی ماژول انجام دهید. بدین صورت که در بازه های زمانی مختلف وضعیت ماژول را چک کرده و در صورتیکه ماژول از شبکه خارج شده باشد، به صورت سخت افزاری آن را ریست می کنیم. لینک زیر را مطالعه نمایید:
لینک آموزش کنترل وضعیت اتصال به شبکه، کلیک کنید
سلام مهندس میشه این پروژه را آپدیت کنید و قابلیت های زیر را اضافه کنید
مهندس بعضی از دزدگیر ها روی خودشون کیپد دارن و میتونیم شماره موبایل که میخواهیم تماس برقرار کنه را وارد کنیم این قابلیت را اضافه کنید البته بتونیم بجای یک شماره حداقل چند شماره وارد کنیم
داخل همون کیپد مثلاً مشخص کنیم که هشدار به چه صورت برامون بیاد تماس یا پیامک یا هردو
سلام
خیلی عالی هست
این مورد را هم باید انجام دهم. ممنون از شما، البته یک پروژه در همین رابطه در حال انتشار هست، منظر باشید.
و حتی میتونیم ماژول MP3 player را هم اضافه کنیم تا وقتی که دزدگیر تماس برقرار کرد و تماس را جواب دادیم برامون صدایی که از قبل ذخیره کردیم را بخونه
این مورد را قبلا انجام دادیم:
لینک آموزش اعلام حریق و دزدگیر سیم کارتی، کلیک کنید
سلام مهندس
یه پروژه ای گفته بودید که منتشر میشه
منظورم پروژه ای است که
مثلاً من با شماره ۲۰۲۰ تماس میگیرم و منو صوتی میخونه و با کلیک بر روی هر شماره به کارشناس مربوطه متصل میشویم
این پروژه را کی منتشر میکنید چون من منتظر این پروژه هستم
سلام
حتما برای این ماه روی آن کار خواهم کرد و احتمالا تا آخر ماه منتشر شود.
ممنونم از یادآوری شما
سلام مهندس یه پروژه ای قبلاً منتشر کرده بودید با نام
پروژه سیستم تبلیغ تلفنی خودکار با ماژول سیم کارت SIM800L
اگر میشه پروژه شو آپدیت کنید و تغییرات زیر را اعمال کنید
با اتصال اردوینو یا esp8266 یا esp32 به ماژول سیمکارت بشه تبلیغ تلفنی خودکار انجام دهیم بصورت زیر
که با استفاده از یه موبایل بتونیم مثلاً ۱۰ شماره را بصورت پیامک برای دستگاه بفرستیم و شماره ها داخل دستگاه ذخیره شود و البته پیام صوتی دلخواه را از قبل داخل مموری ذخیره و مموری را داخل ماژول MP3 player بزاریم و با ارسال دستور پیامکی از طرف موبایل سیستم شروع کنه به ترتیب با شماره های ذخیره شده تماس برقرار کنه
یا بجای اینکه شماره ها را با پیامک برای دستگاه بفرستیم یه کیپد به دستگاه اضافه کنیم و شماره ها را با استفاده از کیپد ذخیره و حذف کنیم و با فشردن مثلاً کلید A روی کیپد شروع به برقراری تماس کنه و اگر بتونیم نمایشگر oled هم به پروژه متصل کنیم عالی میشه وقتی که سیستم با تمامی شماره ها تماس گرفت و مثلاً شماره موبایل اول تماس را جواب نداد روی نمایشگر oled نشون بده
خواهشاً مهندس این پروژه را آپدیت کنید که خیلی بدرد میخوره
خیلی ممنونم از پیشنهادات شما
ویژگی های عالی هستند، باید کم کم اضافه کنم، ولی حتما انجام خواهم داد.
ممنونم
مهندس با استفاده از قطعات زیر
ماژول NRF
اردوینو
یه رادیو کنترل و یه گیرنده بسازید که بشه باهاش از راه دور دور موتور های دی سی را کنترل کرد
ایده جالبی هست
اما نظر شما راجع به ماژول ESP8266 و تلفن همراه چیست؟ با تلفن می توانیم به ماشین فرمان بدهیم.
سلام مجدد مهندس کواد کوپتر ۴ تا ملخ داره
دو تا ملخ ها روبروی هم هست و تا ملخ دیگر هم روبرو هم هستن
سوالی که دارم اینه که هر چهار موتور کواد کوپتر موقعی که میخوان کواد کوپتر را از زمین بلند کنن با یه سرعت میچرخن ؟ یا ملخ ها A که روبرو هم هستن سرعت شون بیشتر از ملخ های B که روبرو هم هستن میشه ؟
و سوال دیگه اینکه من تو یه سایت خواندم که مثلاً دو ملخ Aروبرو هم هوا را از پایین به بالا و دو ملخ دیگر هوا را از بالا به پایین میفرستند
خب مگه نباید هر چهار ملخ هوا را از بالا به پایین بفرستن پس چرا باید دوملخ A هوا را از پایین به بالا بفرستن و دوملخ دیگر هوا را از بالا به پایین؟
سلام
حقیقتا اطلاعاتی در این رابطه ندارم؛ اما یک پهپاد کوچک که در خانه هم می توان استفاده کرد دارم، این پهپاد به نظرم هر ۴ موتور هنگام بلند شدن سرعت یکسانی دارند.
سلام ایده خوبی دادید
ولی نظر شما راجع esp32cam و تلفن همراه چیست ؟
یعنی با وارد کردن ip داخل گوگل کروم که برد داخل سریال مانیتور اردوینو میده بتونیم هم کنترل و هم تصویر زنده را داشته باشیم
این که عالی هست
عالی!!!
باید روی این مورد هم کار کنم
ایده فوق العاده ای بود!!!!!
سلام
برای اینکه بتوانیم با پیامک چندین شماره تعین کنیم که به آن ها زنگ بزند باید از چه کدی استفاده کنیم؟ میشه راهنمایی کنید مثلا اون چند خط رو برام بنویسید. ممنونم از شما
سلام
برای همین منظور یک کیت کامل در دانشجو کیت طراحی شده است:
لینک کیت دزدگیر، کلیک کنید
دیدم خیلی خوب بود. ولی نمیشه فقط کد رو خرید؟ چون قطعات رو دارم
ممنونم
آموزش آن به زودی منتشر خواهد شد. فعلا در دست ویراستاری است. به زودی منتشر خواهد شد.
سلام استاد واقعا دستتون درد نکنه با صبر و حوصله پاسخ ارایه میفرمایید از شکیبایی شما از طرف همه سپاسگزارم
همچنین کی اموزش معرفی شماره تلفن از طریق پیامک به برنامه را بارگذاری میکنید
ممنون میشم
سلام و بی نهایت از لطف شما ممنونم
انشالا به زودی و طی هفته های آینده منتشر خواهد شد
سلام مهندس آپدیت این پروژه را کی میزارید ؟
یک آموزش در حال انتشار است، کمی صبور باشید!!!!!!
ممنونم از همراهی شما
سلام آقای صابری ببخشید ماژول PIR اگر یک بار کالیبره بشه میتوان برای مدت طولانی بدون خطا ازش استفاده کرد؟ من میخوام یک بار کالیبره بشه و به وسیله کلید، سیم سیگنال ارسالی و آردوینو رو قطع کنم.
سلام
خواهش می کنم
بله، پس از کالیبراسیون قابل اعتماد خواهد بود. البته به شرطی که جریان برق آن قطع نشود. با قطع جریان برق مجددا کالیبراسیون باید انجام شود.
سلام بخشید من دوتا از این ماژول ها را از یک سایت خریداری کردم که متاسفانه الان وقتی میخوام تست بکنم با مشکل روشن شدن خروجی در زمان های که چیزی عبور نمیکند مواجه شده ام! قبلا یکی توی جای دیگه ای خریدم بدون مشکل کار میکنه اما این ماژول ها هردو این مشکل رو دارن که ناخواسته خروجیشون وصل میشه. سیم ها بدون مشکل وصل شده و تغذیه هم از ۵ولت تا ۹ ولت وصل کردم ولی مشکل از تغذیه نیست.
اکه میتونید یه کمکی بکنید واقعا گیرم.
سلام
احتمال زیاد مشکل از سنسورها هست؛ اما پیچ های تنظیم سنسور را دقت کنید. یکی از این پیچ ها برای تنظیم حساسیت هست. با چرخاندن آن حساسیت را می توان کم یا زیاد کرد. همچنین در خروجی سنسور یک مقاومت ۱۰ کیلو پول داون کنید و مورد را تست نمایید.
سلام آقای صابری مقاومت ۱۰ کیلو قبلا گذاشتم و همین مشکلو داشت و چون قبلا یه ماژول pir خریده بودم و پیچ تنظیم رو تا آخر گذاشته بودم و مشکل نداشت برای این ماژول هم همینطور فکر میکردم ولی این بار پیچ تنظیم حساسیت رو تا نصفه کم کردم و الان ۳ ساعته خداروشکر مشکل نداره ازتون ممنونم واقعا. یک ماهه گرفتار این موضوع بودم میدونستم مشکل از ماژوله ولی دیگه چیزی به زهنم نمیرسید. دوباره مزاحمتون میشم برای پروژه واقعا ممنونم
سلام
خواهش می کنم
خداروشکر که مشکل برطرف شده،
خواهش می کنم، باز هم اگر سوالی بود از همین طریق مطرح بفرمایید.
سلامی دوباره
اقای صابری آیا مودم و وایفای هم روی pir مثل gsm تاثیر میزاره؟
سلام
باید بررسی کنم. اتفاقا این مورد را خیلی علاقه مندم بررسی کنم. شما هم لطفا بررسی کنید و نتیجه را به اشتراک بگذارید.
با سلامی دوباره
اقای صابری این مدت منتظر دریافت خریدم بودم که یک nodeMCU بود.
اومدم و کد روشن کردن ال ای دی از طریق وایفای رو جلوی ماژول PIR اجرا کردم و مشکلی نداشت! این خیلی خوبه
حالا اومدم یه کاری کنم که با روشن کردن ال ای دی pir روشن بشه اما بعد از استفاده ماژول nodemcu ریستارت میشه و این نوشته رو توی سریال مانیتور مینویسه
ets Jan 8 2013,rst cause:4, boot mode:(3,6)
wdt reset
load 0x4010f000, len 3460, room 16
tail 4
chksum 0xcc
load 0x3fff20b8, len 40, room 4
tail 4
chksum 0xc9
csum 0xc9
v0004b100
~ld
مشکل از چی میتونه باشه
آیا باودریت ۱۱۵۲۰۰ برای ماژول sim800l مشکلی نداره؟ چون وقتی میخواست زنگ بزنه و بعد از ۲۰ سانیه قطع کنه خارج از اون قسمت زنگ میزد و طبق برنامه نبود یا اصلا زنگ نمیزد!
یا آیا فرکانس ۸۰ یا ۱۶۰ هرتز علت این خطا ها نیست؟ چون من با اردوینو یونو تست کردم بدون مشکل تمام قسمت ها کار میکرد اما با nodemcu به مشکل میخوره یا زنگ نمیزنه یا بعضی وقت ها ریستارت میشه و اون نوشته رو روی سریال مانیتور نمایش میده
سلام
خیلی عالی شد، ممنونم
این مورد بستگی به کد برنامه دارد. برنامه نویسی ماژول NODEMCU به دلیل تفاوت ساختاری، کمی متفاوت با بردهای آردوینو هست. شما لطفا برنامه ای که باعث این مشکل می شود را در کامنت بعدی قرار دهید تا بررسی کنیم.
برنامه یکم زیاده
#include
#include
****
برنامه را بررسی کردم. ظاهرا در قسمت هایی که برای سرور ایجاد کرده اید مشکلاتی وجود دارد. لطفا در منوی tools نرم افزار آردوینو، گزینه debug port عبارت serial را انتخاب کنید. سپس در همان منوی tools گزینه debug_level را http_server انتخاب کنید. سپس از این مججد برنامه را پروگرام کنید. سپس از پروگرام، کلیه عبارت هایی که در سریال مانیتور نمایش داده می شود را در کامنت بعدی قرار دهید.
سلام
متاسفانه هنوز همون مشکل رو داره
به نظر من شاید مشکل از ارتباط sim800 و nodeMCU باشه چون وقتی یک دستور رو به ماژول سیم ۸۰۰ ارسال میکنه، بعد از سی سانیه اجرا میکنه و بعضی وقت ها که پیامی دریافت میشه دوباره ریستارت میشه! مشکل از باودریت ۱۱۹۲۰۰ نیست؟ نه چون با ۵۷۶۰۰ هم امتحان کردن و باز همین بود.
نمیدونم چیکار کنم کمک کنید اقای صابری…
سلام
با باودریت ۱۱۵۲۰۰ چطور؟
۵۷۶۰۰ تست نکنید چون مد دیباگ ماژول هست و تداخل ایجاد می کند.
دوباره همون پیام ریستارت رو میاره
ets Jan 8 2013,rst cause:4, boot mode:(3,7)
wdt reset
load 0x4010f000, len 3460, room 16
tail 4
chksum 0xcc
load 0x3fff20b8, len 40, room 4
tail 4
chksum 0xc9
csum 0xc9
v0004b940
~ld
SDK:2.2.2-dev(38a443e)/Core:3.0.2=30002000/lwIP:STABLE-2_1_2_RELEASE/glue:1.2-48-g7421258/BearSSL:6105635
fpm close 1
mode : softAP(ee:fa:bc:58:e6:c7)
add if1
dhcp server start:(ip:192.168.4.1,mask:255.255.255.0,gw:192.168.4.1)
bcn 100
bcn 0
del if1
usl
add if1
dhcp server start:(ip:192.168.1.1,mask:255.255.255.0,gw:192.168.4.1)
bcn 100
add 1
aid 1
station: 90:97:f3:3b:d4:de join,
راستی یه نوشته هایی توی سریال مانیتور چاپ میکنه که نباید چاپ میکرد! دایما در حال چاپ کردنه، اصلا صبر نمیکنه در حالی که توی اردوینو صبر میکنه تا به اون کد برسه بعد چاپ میکرد.
اقای صابری احتمال داره که مشکل این برنامه از پیام های AT باشه که به ماژول SIM800 میفرسته؟ چون nodeMCU خودش قابلیت خاندن پیام های AT رو داره. میگم شاید تاثیر بزاره روی میکروش. چون برنامه روشن کرد ال ای دی به درستی کار میکنه اما وقتی ادغامش کردم ظاهرا با پیام های AT به مشکل میخوره
ماهیت ESP با آردوینو فرق دارد
با گزینه ای که شما فعال کردید ماژول در حال دیباگ هست . شما از منوی TOOLS گزینه debug level را روی core قرار دهید. سپس مجددا برنامه را آپلود کرده و محتویات سریال مانیتور را قرار دهید.
سلام وقت بخیر.
مطلب عالی بود. مرسی.
حال سوال بنده این هست که آیا این برد سر هم امکان روشن شود با باتری موتور سیکلت رو داره؟
باتری موتور حدود ۶ ولت و ۴ یا ۷ آمپر ساعت هست
نظر شما چیه استاد بنده تخصوص ندارم
کمک کنید لطفا منتظر پاسخ شما هستم
پیام به شماره واتساب ************ بدین خواهشن
ممنونم.
سلام و متشکرم از لطف شما
بله برای این کار می توانید از باتری ۶ ولت استفاده کنید اما احتیاج به رگولاتور خواهید داشت. توجه داشته باشید که پرسش و پاسخ در رابطه با پست های آموزشی تنها در انتهای هر پست و آن هم به صورت کامنت صورت می پذیرد.
سلام استاد عزیز
من یه برد sim800l رو راه اندازی کردم و به شبکه هم وصل میشه و چراغ ال ای دی روش هر سه ثانیه یه بار روشن میشه.
GND خروجی ماژول کاهنده رو هم به برد آردوینو وصل کردم ولی با هیچ کدی نمیتونم ارتباط سریال رو درست برقرار کنم
برد آردوینو هم از uno استفاده میکنم.
البته یکم که کدهارو بالا پایین کردم تونستم یه خروجی ای بگیرم ولی عجیب غریبه و خروجی علامت های @ و یه سری مربع نمایش میده
سلام
دو مورد را کنترل کنید:
۱- باودریت ماژول SIM800L، آردوینو و صفحه سریال مانیتور یکسان باشد.
۲- پایه GND ماژول SIM800L به GND اردوینو متصل شده باشد.
ممنون بابت پاسخگویی
هر دو مورد رو چک کردم.
باودریت رو هم عوض کردم روی چند مورد بازم جواب درست رو نمیگیرم
دو روزه درگیرشم واقعا عجیبه برام
خواهش می کنم
یکبار ماژول را با مبدل سریال به USB به رایانه متصل کنید و فرامین AT را ارسال کنید. ببینید آیا جواب میگیرید؟
سلام من میخواهم sim800l را راه اندازی کنم
ولی وقتی که بهش ولتاژ ۴.۲ را میدهم چراغ کاهنده خاموش میشه
(سر راهش خازن گزاشته ام)
(مقاومت هم گزاشته ام)
الان باید چیکارش کنم
سلام
احتمالا پلاریته خروجی را اشتباه متصل کرده اید و ماژول سوخته است.
یعنی دیگه امیدی نیست به سالم بودن ماژول
احتمال زیاد نیاز به تعویض است.
سلام من میخواهم sim800l را راه اندازی کنم
ولی وقتی که بهش ولتاژ ۴.۲ را میدهم چراغ کاهنده خاموش میشه
(سر راهش خازن گزاشته ام)
(مقاومت هم گزاشته ام)
چیکارش کنم
احتمالا ماژول آسیب دیده است.
چرا کد کامپایل نمیشه ؟؟ لطفا کد هایی که باهاش تولید محتوا میکنید رو کامل بزارید تا افرادی که زبان سی بلد نیستن و برنامه نویسی رو درک نمیکنن هم بتونن استفاده کنن . من الان سیم هشتصد رو با پی آی آر و آردوینو متصل کردم اما از ظهر دارم کلنجار میرم که چرا کد ناقصه و کامپایل نمیشه
سلام
چه خطاهایی دریافت کرده اید؟ لطفا متن خطاها را در کامنت بعدی قرار دهید.
درود بر شما ، مهندس چرا این کد وریفای نمیشه؟؟؟
سلام
لطفا خطاها را در کامنت بعدی قرار دهید.
درود بر شما . مهندس ما از سنسور های دیگه هم استفاده کردیم در پروژمون و کنترله چند رله ، لذا باید همیشه ماژول gsm روشن باشه . راهکار دیگه ای وجود نداره برای رفع نویز pir??? مثلا پوشش سربی در حالت قاب روی سنسور pir??? یا تغییر در کد ؟ یا استفاده از قطعات جانبی؟؟
درود بر شما
از سنسور فاصله سنج التراسونیک هم میتونید استفاده کنید .
درود بر شما ، مهندس من تونستم نویز و امواج رو از سنسور pir دور کنم . دوست دارم این راهکار رو اراعه بدم به دوستان . اول که امتحان کردم جواب نگرفتم ، چون انتن فنری روی ماژول سیم ۸۰۰ رو جدا نکرده بودم . دوستان عزیز ، اول اینکه آنتن فنری استفاده نکنید ، از آنتن های اکسترنال استفاده کنید . دوم اینکه برای ماژولتون یه باکس با ورق سربی درست کنید که ورق سرب را پامنار میفروشه . و سوم اینکه حتما روی سه سیم متصل به ماژول شیلد و وارنیش بکشید . الان فاصله سنسور pir با سیم ۸۰۰ حدودا ۸ سانته و مشکلی در کار کردش نداره و هنگام برقراری تماس و پیامک امواجی تداخل ایجاد نمیکنه . با تشکر از این سایت معتبر و همکاران عزیز . موفق باشید
از اینکه تجربیات مفید و ارزشمند خود را در اختیار قرار دادید، بی نهایت سپاسگزارم
درودی دوباره خدمت شما بزرگوار ، من برای سنسور pir یه باکس با فلز سرب طراحی کردم و ساختم . مشکلم حل شد . الان سنسور در فاصله ۵ سانتی متری ماژول sim800 است و دیگر نویز و اختلالی نیست . دوستانی که این مشکل رو دارن حتما استفاده کنن این راه کار رو . فقط چند نکته هست که باید رعایت کنید . یک اینکه از آنتن فنری ماژول استفاده نکنید و حتما یک آنتن اکسترنال تهیه کنید ، دوم اینکه باکسی که با ورق سربی تهیه میکنید باید حد اقل ضخامت دیواره هاش سه میل باشه . ضلع های باکس رو با قلع به هم لحیم کنید. پشت باکس یه سوراخ به اندازه ای که سه سیم متصل به ماژول به سختی عبور کنه تعبیه کنید . ورق سرب هم از پامنار تهیه کنید . برای دیدن نمونه ساخته شده اگر مدیر مجموعه اجازه بدن میتونین با من در ارتباط باشین . هر کس دانش خود را پنهان نگه دارد نادان است ، شکسپیر
سپاس از همه اساتید مجموعه دی جی اسپارک
از اینکه تجربیات خود را در اختیار قرار دادید، بی نهایت سپاسگزارم
سپاس از شما ، من همه ی راه ها رو امتحان کردم نشد . باکس سربی طراحی کردم برای ماژول pir و دور سیم هاش هم شیلد ضد امواج کشیدم ولی نشد . حتما فردا راهکار شمارو انجام میدم . فقط یه سوال داشتم از خدمتتون ، این امواجی که gsm تولید میکنه ، خود سنسور اون رو دریافت میکنه یا قطعات روی ماژول و یا سیم ها؟ امواج تولید شده روی ir تاثیر میذاره؟ بیزحمت لینک ترکیبی pir و ultrasonic رو ارسال کنید . سپاس از محبت شما
امواج روی سنسور تاثیر می گذارد. لطفا روی این لینک کلیک کرده و آموزش آن را مطالعه کنید.
سلام، وقت بخیر
وقتی کد رو اپلود میکنم و بقیه کارها رو انجام میدم، کیت کار میکنه ولی همین که کابل رو جدا میکنم، عمل نمیکنه و باید کابل usb وصل باشه، مشکل از کجاست؟
با سلام
کابل usb نقش تغذیه را هم دارد. بهتر است تغذیه مجزا در نظر بگیرید.