پروژه سیستم اعلام حریق سیم کارتی با تماس تلفنی SIM800L و صدای ضبط شده

fire-alarm-system-arduino-sim800l-gsm-module-automatic-call-digispark
نوشته شده توسط معین صابری

سیستم های دزدگیر و اعلام حریق، یکی از پرکاربردترین و مهم ترین ابزارها در برابر خطرات ناشی از بلایای طبیعی و انسانی به شمار می روند. سیستم های اعلام ورود غیر مجاز و یا همان دزدگیر، در صورت ورود غیر مجاز، می توانند موضوع را با آلارم هشدار دهند. همچنین سیستم های اعلام حریق و آتش سوزی نیز در صورت وقوع آتش سوزی، با اعلام موضوع به کاربر، وی را از خطر در حال وقوع آگاه می سازند.

در این آموزش به کمک برد آردویینو و ماژول SIM800L، به طراحی و پیاده سازی یک سیستم اعلام سرقت و حریق سیم کارتی، با قابلیت شماره گیری و پخش پیام صوتی از طریق تماس تلفنی می پردازیم. در این پروژه، زمانیکه ورود غیر مجاز تشخیص داده شود، آردویینو با شماره تلفن کاربر تماس گرفته و پس از پاسخ گویی، یک پیام ضبط شده از طریق خط تلفن پخش می کند. این پیام می تواند در مورد سرقت و ورود غیر مجاز باشد. به طور مشابه، زمانیکه دما از یک حد خاصی بیشتر شود، دستگاه با شماره کاربر تماس گرفته و یک پیام صوتی درباره آتش سوزی، برای وی پخش خواهد نمود. در ادامه با مرجع تخصصی آردوینو به زبان فارسی و مرجع تخصصی ماژول سیم کارت به زبان فارسی، دیجی اسپارک همراه باشید.

 


عملکرد سیستم اعلام حریق سیم کارتی


سیستم های دزدگیر واعلام حریق سنتی، زمانیکه خطری را احساس کنند، با به صدا درآوردن آژیر، موضوع را به کاربر اطلاع می دهند. ضعف بزرگ این سیستم ها این است که در اکثر مواقع، کاربر از محل نصب دستگاه فاصله زیادی داشته و از موضوع مطلع نخواهد شد. اما در سیستم های اعلام حریق و سرقت سیم کارتی، چنانچه خطری موقعیت مورد نظر را تهدید کند، دستگاه با شماره تماس کاربر تماس گرفته و موضوع را اطلاع می دهد.
عملکرد سیستم اعلام حریق سیم کارتی - دیجی اسپارک

 

در این آموزش، برد آردویینو به کمک سنسور فاصله سنج SRF و سنسور دما و رطوبت DHT11، در حال پایش وضعیت محیط است. چنانچه شی، وسیله و یا فردی به دستگاه نزدیک شود و یا اینکه دمای محیط از حد خاصی بالاتر رود، به کمک ماژول SIM800L با کاربر تماس گرفته می شود. پس از پاسخگویی کاربر به تماس، برای وی پیام ورود غیر مجاز و یا آتش سوزی(بسته به وقوع هر یک) پخش خواهد شد.


برد آردویینو UNO


هر پروژه محاسباتی و تصمیم گیر، نیاز به یک پردازنده مرکزی دارد. برد آردویینو UNO، یک برد پردازشی برای میکروکنترلر ATMEGA328P محسوب می شود. این برد می تواند دسترسی به پایه های وروردی/خروجی یا همان GPIO را تسریع بخشد. وجود کریستال برای پردازنده، مبدل سریال به USB، سادگی در پروگرام و… این برد به یکی از انتخاب های اصلی هم در زمینه نمونه سازی اولیه و یا محصولات تجاری، تبدیل می نماید.

تجهیزات ساخت پروژه سیستم اعلام حریق سیم کارتی - دیجی اسپارک

در این پروژه نیز از برد آردویینو UNO استفاده کرده ایم. سنسور فاصله سنج و سنسور دما و رطوبت به آردویینو متصل شده و دیتا خود را به آن ارسال می کنند. در اینجا برد آردویینو بر مبنای برنامه ای که برای آن نوشته ایم، عمل کرده و تماس را برقرار و پیام مناسب را پخش خواهد کرد.

 


سنسور فاصله سنج SRF05


سنسور فاصله سنج SRF05، یک سنسور اندازه گیری فاصله تا اجسام از نوع التراسونیک است. سازو کار کلی این سنور این است که ابتدا یک موج از التراسونیک را منتشر کرده و سپس منتظر برخورد و انعکاس موج ارسال شده می شود. با اندازه گیری زمان و سرعت صوت، فاصله نیز محاسبه خواهد شد. در این پروژه نیز به منظور تشخیص ورود غیر مجاز، از این سنسور استفاده کرده ایم. این سنسور داده های خود را به برد آردویینو ارسال کرده و آردویینو با محاسبه فاصله، چنانچه ورود غیر مجاز را تشخیص دهد، فرمان تماس تلفنی را صادر خواهد کرد.

سنسور فاصله سنج SRF آلتراسونیک - دیجی اسپارک

 

برای تشخیص حرکت، می توانیم از سنسورهای PIR نظیر سنسور SRF05 نیز استفاده کنیم. اما از آنجاییکه در این پروژه از ماژول مخابراتی جهت تماس استفاده نموده و سیگنال های GSM باعث ایجاد خطا در عملکرد ماژول PIR می شوند، بنابراین جهت جلوگیری از این تداخل، از سنسور فاصله سنج التراسونیک استفاده کرده ایم. البته جهت استفاده همزمان از سنسور PIR و ماژول مخابراتی در پروژه های دزدگیر، راهکارهای دیگری نیز وجود دارد که در اینجا از آن ها می گذریم.

 


سنسور دما و رطوبت DHT11


سنسور دما و رطوبت DHT11، یک سنسور ارزان قیمت، با دقت مطلوب جهت اندازه گیری دما و رطوبت است. این سنسور با برد آردویینو سازگاری کامل داشته و برای ارتباط با آن، کتابخانه تحت آردویینو توسعه داده شده است. برای ارتباط با این سنسور تنها از یک پایه استفاده شده و از طریق همین یک پایه، داده های مربوط به دما و رطوبت به آردویینو ارسال می گردد.

سنسور دما رطوبت DHT11 - دیجی اسپارک

 


ماژول سیم کارت SIM800L


در این قسمت به بررسی واحد تلفن کننده، می پردازیم. همانطور که گفته شد، در این پروژه زمانیکه ورود غیر مجاز و یا افزایش دما تشخیص داده شود، مورد از طریق تماس تلفنی به اطلاع کاربر می رسد. برای برقراری تماس، از ماژول سیم کارت SIM800L در این پروژه استفاده شده است. این ماژول قابلیت اتصال به شبکه موبایل را داشته و می تواند دقیقا مثل یک تلفن همراه، به برقراری تماس تلفنی صوتی، ارسال و دریافت پیامک، اینترنت و…. بپردازد.

ماژول سیم کارت SIM800L - دیجی اسپارک

 

ماژول SIM800L از طریق پروتکل سریال UART با برد آردویینو به برقراری ارتباط می پردازد. این ماژول دارای دستورات از پیش تعیین شده ای به نام AT-Command ها بوده که قابلیت های آن از طریق این دسورات کنترل می شود. برد آدرویینو UNO از طریق ایجاد رابط سریال نرم افزاری و یا به کمک رابط سریال سخت افزاری خود، با این ماژول ارتباط برقرار کرده و دستورات مربوط به تماس تلفنی، پیامک، اینترنت و … را به ماژول ارسال می نماید. همچنین این ماژول دارای پایه های مربوط به میکروفون و بلندگو برای برقراری تماس صوتی دو طرفه است.

 


ماژول MP3 PLAYER با رابط سریال


ماژول MP3 PLAYER با رابط سریال، یک ماژول مناسب پخش موزیک است. این ماژول دارای سوکت کارت SD بوده و قابلیت پخش آهنگ های ذخیره شده در کارت SD را داراست. این ماژول دارای پایه های بلندگو و هندزفری بوده و به سادگی می تواند از طریق بلندگو و یا هدفون، به پخش موزیک بپردازد.

ماژول MP3 PLAYER با رابط سریال - دیجی اسپارک

 

برای پخش موزیک، کنترل صدا و… می توانید به دو صورت سخت افزاری و نرم افزاری عمل کنید. در حالت نرم افزاری، به کمک رابط سریال ماژول، دستورات جهت کنترل صدا، پخش موزیک و… ارسال می شود. در حالت سخت افزاری، برای کنترل ولوم صدا و پخش موزیک، از پایه های ماژول می توان استفاده نمود. پایه های IO1، IO2، ADDKEY1 و ADDKEY2 مخصوص کنترل پخش صدا و آهنگ است. در این پروژه نیز برای پخش صدا حین تماس تلفنی، از این ماژول استفاده نموده ایم. برای هشدار ورود غیر مجاز یک پیام و برای هشدار آتش سوزی، یک پیام دیگر در کارت SD ذخیره کرده تا در حین تماس، بسته به شرایط، پیام مناسب از طریق تماس برای کاربر، پخش شود. همچنین، برای اطلاعات بیشتر در رابطه با نحوه کنترل ماژول و تشریح پایه ها و ویژگی ها، به دیتاشیت ماژول مراجعه نمایید.

 


شماتیک و اتصالات


در این قسمت به بررسی شماتیک مدار می و اتصالات آن می پردازیم. در ابتدا، در تصویر زیر شمای کلی اتصالات بین قطعات مختلف را مشاهده می نمایید.

اتصالات پروژه سیستم اعلام حریق سیم کارتی - دیجی اسپارک

 

همانطور که مشاهده میکنید، مدار و به طور کلی سیم کشی این پروژه کمی پیچیده است. بنابراین، مرحله به مرحله به تشریح اتصالات قسمت های مختلف پرداخته تا از پیچیدگی کاسته شده و جای ابهامی باقی نماند.

 


اتصالات سنسور فاصله سنج SRF05


اتصال پایه VCC به پایه ۵V آردویینو

اتصال پایه GND به یکی از پایه های GND آردویینو

اتصال پایه TRIG سنسور به پایه GPIO13 آردویینو

اتصال پایه ECHO سنسور به پایه GPIO12 آردویینو

 


اتصالات سنسور دما و رطوبت DHT11


اتصال پایه VCC به پایه خروجی ۴٫۲ ولتاژ ماژول کاهنده LM2596(تغذیه مثبت سنسور را می توانید از ۵ ولت آردویینو هم تامین کنید)

اتصال پایه GND سنسور به GND مشترک زمین

اتصال پایه دیتای سنسور به پایه GPIO7 آردویینو

 


اتصالات ماژول مخابراتی SIM800L


در این قسمت، پیش از هر چیز، ولتاژ خروجی ماژول کاهنده LM2596 را بر روی ۴٫۲ ولت تنظیم نموده و سپس اتصالات را به شیوه زیر، در پیش بگیرید.

اتصال پایه VCC ماژول به پایه خروجی ولتاژ مثبت ماژول کاهنده

اتصال پایه GND ماژول به پایه GND خروجی کاهنده ولتاژ و یکی از پایه های GND آردویینو

اتصال پایه TX ماژول به پایه GPIO10 آردویینو

همچنین پایه GPIO11 آردویینو از طریق دو مقاومت یک کیلو اهمی به صورت تقسیم مقاومتی، به پایه RX ماژول SIM800L متصل می گردد.

 


اتصالات ماژول MP3 PLAYER


ماژول MP3 PLAYER وظیفه پخش پیام صوتی ضبط شده از طریق تماس تلفنی را بر عهده دارد. به همین منظور، دو فایل صوتی، اولی را برای اعلام سرقت در کارت SD ذخیره کرده و سپس فایل بعدی را برای اعلام حریق در حافظه آن ذخیره کنید. کارت SD را درون سوکت ماژول قرار داده و اتصالات را به شیوه زیر در پیش بگیرید.

اتصال پایه VCC به پایه خروجی مثبت ماژول LM2596

اتصال پایه GND ماژول به GND خروجی ماژول کاهنده ولتاژ

اتصال پایه SPK1 ماژول MP3 به پایه +MIC ماژول SIM800L

اتصال پایه SPK2 ماژول MP3 به پایه -MIC ماژول SIM800L

پیش از ادامه سیم کشی و اتصالات ماژول MP3، ذکر این نکته ضروریست که در این مازول کنترل پخش فایل های صوتی بر عهده پایه ADDKEY1 است. مطابق دیتاشیت ماژول، زمانیکه این پایه بدون مقاومت، برای لحظه کوتاهی به زمین متصل شود، نخستین فایل صوتی به پخش در می آید. چنانچه این پایه با یک مقاومت ۳ کیلو اهم(یا سه مقاومت یک کیلو به صورت سری) برای لحظه کوتاه به زمین متصل شود، دومین فایل صوتی به اجرا درخواهد آمد. برای اطلاعات بیشتر، دیتاشیت ماژول را مطالعه نمایید.

 

با توجه به مطالب فوق، ما برای پخش صدا و اتصال پایه ADDLEY1 به زمین، از ترانزیستور استفاده نموده ایم. به همین منظور، دو پایه GPIO6 و GPIO5، وظیفه پخش فایل صوتی شماره یک و دو را به ترتیب به منظور وقوع سرقت و آتش سوزی، بر عهده دارند. همچنین، با توجه به اینکه پخش فایل دوم نیاز به مقاومت سه کیلویی دارد، این مقاومت که از ترکیب سه مقاومت یک کیلو اهمی به صورت سری حاصل می شود، در پایه کلکتور ترانزیستور دوم اعمل شده است. اتصال ترانزیستورها به شکل زیر است. در ابتدا، در زیر اتصالات مربوط به پخش آهنگ نخست را مشاهده می کنید.

اتصال پایه GPIO6 آردویینو به صورت سری با یک مقاومت یک کیلو به بیس ترانزیستور 

اتصال پایه ADDKEY1 به پایه کلکتور ترانزیستور

اتصال پایه امیتر ترانزیستور به GND مدار

در ادامه، جهت پخش فایل دوم در فضای کارت SD، اتصالات مربوط به پایه ADDKEY1 و ترانزیستور مربوط به آن را به شکل زیر انجام دهید.

اتصال پایه ADDKEY1 به کمک یک مقاومت سه کیلو اهمی(یا سه مقاومت یک کیلو اهمی به صورت سری) به پایه کلکتور ترانزیستور

اتصال پایه GPIO5 آردویینو به صورت سری با یک مقاومت یک کیلو اهمی به بیس ترانزیستور

اتصال پایه امیتر ترانزیستور به GND مدار

 


کد پروژه دزدگیر و اعلام حریق سیم کارتی


در این قسمت به کدهای برنامه را مشاهده می کنید. این کدها را برای برد آردووینو uno کپی و آپلود نمایید. دقت داشته باشید که در کدهای برنامه شماره تماس خود را قرار دهید.

 

محدودیت در دسترسی کامل به این مجموعه آموزش

 

دسترسی کامل به آموزش برای اعضای دیجی اسپارک امکان پذیر است. بخش اصلی آموزش شامل سورس کدهای توسعه داده شده توسط مهندس‌های دیجی اسپارک است. به همین دلیل این آموزش خاص و یکتاست. برای استفاده از آن بایستی عضویت تهیه کنید. تبادل نظر با کاربران و پرسش سوال رایگان است و میتوانید از بخش نظرات همین آموزش اقدام کنید.

 


تحلیل کدهای پروژه دزدگیر و اعلام حریق سیم کارتی


در این قسمت به بررسی کدهای به کار رفته در این پروژه می پردازیم. اگرچه درون کدهای پروژه به اندازه کافی کامنت و توضیح درج شده، اما در اینجا نیز به طور مختصر به بررسی عملکرد کدها می پردازیم. در این پروژه، جهت تشخیص سرقت و ورود غیر مجاز، از سنسور فاصله سنج SRF05 استفاده کرده ایم. عملکرد این سنسور به صورت ارسال یک موج اندازه گیری زمان انعکاس همان موج است. جهت اندازه گیری این زمان، از تابع زیر استفاده می کنیم.

pulseIn();

تابع فوق، مدت زمان تغییر از HIGH به LOW و یا برعکس را بر روی پایه تعیین شده توسط کاربر، اندازه می گیرد. بدین ترتیب، می توانیم مدت زمان و در نهایت فاصله را اندازه بگیریم. چنانچه این فاصله از حد مشخص، در اینجا ۵۰ سانتی متر، کمتر شود، به کمک ماژول SIM800L و با دستور AT زیر، با کاربر تماس می گیریم.

ATD

پس از برقراری تماس تلفنی، چنانچه کاربر تماس را پاسخ دهد، فایل صوتی ذخیره شده در کارت SD به کمک ماژول MP3PLAYER، پخش خواهد شد. این روال دقیقا برای سنسور دما نیز اجرا خواهد شد. در این شرایط، چنانچه دمای محیط از حد خاصی بیشتر شود(در اینجا ۴۵ درجه سانتی گراد)، مجددا به کمک ماژول SIM800L با شماره کاربر تماس گرفته و در صورت پاسخ، فایل صوتی مربوط به اعلام حریق، برای وی پخش خواهد شد. برای اطلاعات بیشتر و بررسی روند اجرا، می توانید کدها را بررسی نمایید.

 


اجرای سیستم اعلام حریق سیم کارتی


در این قسمت به اجرای پروژه می پردازیم. پیش از هر چیز، ابتدا کارت SD خود را یکبار به طور کامل فرمت کنید. پس از این مرحله، نخست فایل صوتی مربوط به اعلام سرقت را در کارت SD ذخیره کنید. در گام دوم، فایل مربوط به اعلام حریق را در کارت، قرار دهید. فرمت فایل ها ترجیحا به صورت MP3 بوده و زمان آن حداکثر ۱۰ ثانیه تعیین شود. اجرای برنامه را می توانید در سریال مانیتور آردویینو، مطابق تصویر زیر دنبال نمایید. چنانچه دست خود را جلوی سنسور فاصله قرار دهید، عبارت calling… در سریال مانیتور نمایش داده می شود. پس از چند لحظه، سیم کارت درون ماژول SIM800L با شما تماس خواهد گرفت. چنانچه تماس را پاسخ دهید، فایل صوتی برای شما پخش خواهد شد.

اجرای سیستم اعلام حریق سیم کارتی آردوینو - دیجی اسپارک

 

در صورتیکه دست خود را جلوی سنسور فاصله بگیرید، دستگاه با شما تماس می گیرد. در صورت قبول تماس از سوی شما، پیام ضبط شده از طریق تلفن پخش خواهد گردید. به طور مشابه، چنانچه دمای محیط از ۴۵ درجه سانتی گراد فراتر رود، تماس با شما برقرار شده و پیام اعلام حریق، پخش خواهد شد.

 


وسایل مورد نیاز


برد آردویینو UNO

سنسور دما و رطوبت DHT11

سنسور فاصله سنج SRF05

ماژول مخابراتی سیم کارت SIM800L

ماژول MP3PLAYER

ماژول کاهنده ولتاژ LM2596

 


جمع بندی


در این آموزش به طراحی و پیاده سازی یک سیستم اعلام سرقت و حریق سیم کارتی، پرداختیم. در این سیستم، چنانچه به محل ورد نظر، ورود غیر مجاز صورت بگیرد، دستگاه با شماره از پیش تعیین شده تماس میگیرد. پس از برقراری تماس، یک پیام ضبط شده پخش خواهد شد. به طور مشابه، چنانچه دمای محیط به هر دلیل از حد مشخصی بالاتر رود، دستگاه با شماره کاربر تماس گرفته و یک پیام ضبط شده دیگر(اعلام حریق) را پخش خواهد نمود. این پروژه با برد آردویینو UNO پیاده سازی شده و برای برقراری تماس تلفنی، از ماژول سیم کارت SIM800L استفاده نموده ایم.

 

چنانچه در مراحل راه اندازی و انجام این پروژه با مشکل مواجه شدید، بدون هیچ نگرانی در انتهای همین پست، به صورت ثبت نظر سوالتان را مطرح کنید. من در سریع‌ترین زمان ممکن پاسخ رفع مشکل شما را خواهم داد. همچنین اگر ایرادی در کدها و یا مراحل اجرایی وجود دارند می‌توانید از همین طریق اطلاع رسانی کنید.

 

درباره نویسنده

معین صابری

کارشناسی ارشد رشته معماری سیستم های کامپیوتری

مالي که ز تو کس نستاند، علم است
حرزي که تو را به حق رساند، علم است
جز علم طلب مکن تو اندر عالم
چيزي که تو را ز غم رهاند، علم است
(شیخ بهایی)

تبادل نظر و رفع عیب با ثبت دیدگاه

۱۰۳ دیدگاه

  • سلام وقت بخیر.
    عذر میخوام همین پروژه رو میشه به صورت آدرس پذیر انجام داد؟؟ یعنی سیستم اعلام حریق آدرس پذیر
    اگر امکانش هست راهنمایی میفرمایید؟

    • سلام
      خواهش می کنم
      بله این امکان وجود دارد. پروژه ای را در نظر بگیرید که فاصله زون ها از یکدیگر بسیار است. در این پروژه، کافیست تعدادی از دستگاه های ساخته شده در این پروژه را در مناطق مختلف قرار دهید. سپس هر موقع که آتش سوزی صورت گرفت، طی تماس تلفنی و یا پیامک، مورد به کاربر یا سیستم مرکزی اعلام شود. طی تماس تلفنی شما می توانید صدایی را پخش کنید که در آن بیانگر وقوع اعلام حریق در منطقه مورد نظر باشد.

  • سلام میشه به یک بلندگو هم وصل کرد وقتی فرد وارد شد بلندگو فعال شود و بشود با گوشی خاموش و روشنش کرد
    مثل دزد گیر و سوال دوم منبع تغذیه اش چی هست به برق شهر وصل باید بکنیم

    • سلام
      هر قسمتی را که گنگ است، در کامنت بعدی بفرمایید تا مورد را رفع کنیم. ضمن اینکه پس از تصویر شماتیک، به صورت مرحله به مرحله و متنی، اتصالات را شرح داده ایم. می توانید با مطالعه آن، روال کار را به صورت مرحله به مرحله در پیش بگیرید.

  • سنسور فاصله سنج رو یک سرش میره با اردوینو سر سیمی که باید به سنسور فاصله سنج وصل شود رو چجوری وصل کنم؟؟

    • اتصالات این سنسور در بخش اتصالات سنسور فاصله سنج SRF05 آمده است. اتصال سنسور و آردینو را به شکل زیر انجام دهید:

      اتصال پایه VCC سنسور به پایه ۵V آردویینو

      اتصال پایه GND سنسور به یکی از پایه های GND آردویینو

      اتصال پایه TRIG سنسور به پایه GPIO13 آردویینو

      اتصال پایه ECHO سنسور به پایه GPIO12 آردویینو

    • سلام و متشکرم از شما
      شما به ۷ مقاومت و هر کدام به اندازه یک کیلو اهم نیاز دارید.

    • سلام
      برای این کار می بابیست ماژول مخاربراتی را حین نمونه برداری و کار سنسور PIR خاموش کنید. سپس زمانیکه حرکت تشخیص داده شد، ماژول مخابراتی را روشن کرده و تماس را برقرار کنید.

      • با تشکر
        در حالت عادی اثری نداره ولی زمانیکه تماس گرفته میشه نویز ایجاد میکنه .
        برای استفاده همزمان راهکاری نیست؟

        • خواهش می کنم
          برای استفاده همزمان باید فاصله سنسور تشخیص حرکت را از ماژول مخابراتی زیاد کنید. پروتکل سریال UART تا تقریبا ۱۰ متر می تواند از کابل پشتیبانی کند. شما می توانید این ماژول را در فاصله ۱۰ متری از آردوینو و سنسور قرار دهید و پروژه را اجرا کنید.

  • سلام مهندس
    میشه یه همچین پروژه ای را منتشر کنید که
    با استفاده از اردوینو و ماژول سیم‌کارت یه پروژه ای طراحی کنید که دارای چهار ورودی باشه برای اتصال چشمی یا سنسور که مثلاً اگر شخصی از جلوی این چشمی عبور کرد دستگاه با ما تماس بگیره و برامون بخونه که ورودی اول یا دوم یا سوم یا چهارم فعال شد و وقتی هم که ما با سیستم تماس برقرار میکنیم مثلاً گزینه های زیر را بخونه وضعیت سیستم عدد ۱ و کنترل رله یک عدد ۱ کنترل رله دو عدد ۲ و مثلاً خاموش کردن همه رله ها و روشن کردن همه رله ها

  • سلام مهندس یه ایده جالب به ذهنم رسید
    که با استفاده از اردوینو و ماژول بلوتوث و ماژول MP3 player یه دستیار صوتی بسازیم به این صورت که ماژول بلوتوث و ماژول MP3 player را به اردوینو متصل میکنیم و طبق برنامه که روی اردوینو ریختیم بشه از طریق بلوتوث چهار رله را کنترل کرد و با نصب یه اپلیکیشن که صدای ما را به متن تبدیل و برای ماژول بلوتوث ارسال کند مثلاً ما داخل کد برای روشن کردن رله یک نوشتیم relay 1on و وقتی که ما داخل اپلیکیشن همین جمله را می‌خوانیم این جمله تبدیل به متن شده و برای ماژول بلوتوث ارسال شده و اردوینو هم رله یک را روشن میکند و بعد از روشن کردن رله یک پیام صوتی از قبل ذخیره شده برامون خونده بشه مثلاً رله یک روشن شد

  • سلام خسته نباشید
    همین پروژه را بدون ماژول دما و رطوبت و به جای sim800 از sim 808 استفاده کرد که قابلیت جی پی اس هم داشته باشد؟
    و مورد دوم اینکه پروژه هایی که میزارید می توان از بقیه سری اردینو ها دیگری هم استفاده یا از رزبری استفاده کرد؟

  • مهندس میشه بجای سنسور فراصوت از سنسور PIR استفاده کرد ؟
    اگر میشه لطفاً بگید کدوم پایه را باید به کدوم پایه اردوینو متصل کنم ؟

    • بله کاملا ممکن است. آموزش زیر را مطالعه کنید.
      لینک آموزش PIR، کلیک کنید

      اما با سنسور PIR به دلیل نویز ماژول SIM800L روی این سنسور، سنسور PIR عملکرد قابل اطمینانی نخواهد داشت. برای این مورد در آموزش فوق راه حل ارائه کرده ایم، اما این راه حل سرعت عملکرد سیستم را کاهش می دهد. به همین دلیل در این آموزش از SRF استفاده کرده ایم.

    • سلام
      فکر نمی کنم این امکان وجود داشته باشد، این پروژه را برای عملکرد صحیح باید پیاده سازی نمایید.

  • سلام وقت بخیر
    میخواستم بدونم میشه به جای SIM800L از ماژول SIMهای مشابهش استفاده کرد؟
    مثلا SIM900

  • سلام وقت بخیر
    در خط ۳۵ یک تاخیر ۲ میکرو ثانیه داریم میخواستم بدونم دلیلش چیه؟
    و اینکه در خط ۴۰ برنامه زمان رو بر ۲۹ و ۲ تقسیم کردین این خط چه کاری انجام میده؟

    • سلام و متشکرم از شما
      همانطور که اطلاع دارید، سنسور فاصله سنج srf بر مبنای امواج التراسونیک عمل می کند. در این روش، سنسور امواج صوتی را منتشر کرده و منتظر بازگشت(اکو) آن می شود. با محاسبه زمان رفت و برگشت، فاصله نیز به دست می آید. البته در نظر داشته باشید که از سرعت صوت در محیط هم مطلع هستیم. به همین منظور انتشار امواج. پایه trig سنسور باید برای ۲ ثانیه LOW و سپس برای ۱۰ میکرو ثانیه HIGH شود. سپس به کمک تابع pulsein مدت زمان قرارگیری پالس روی پایه echo را اندازه می گیریم. در قسمت بعدی که بر ۲۹ و سپس ۲ تقسیم کرده ایم، در حقیقت مطابق رابطه سرعت صوت التراسونیک در هوا، محاسبات را انجام داده ایم. جهت اطلاعات بیشتر، می توانید جست و جویی در رابطه با معادله سرعت امواج التراسونیک داشته باشید.

      • ممنون
        میخواستم بدونم برای ماژول sim800L از چه نوع سیم کارتی باید استفاده کنیم؟
        میتوان از سیم های موبایل استفاده کرد؟

        • خواهش می کنم
          بله با سیم کارت های موبایل کاملا قابل راه اندازی است. سیم کارت هم باید از نوع mini باشد.

          • ممن.ن
            ما این پروژه رو به عنوان پروژه دانشگاه برداشتیم طبق مطالب گفته شده مداررو بستیم ولی کار نمیکنه میشه ادرس ایمیلتون رو بدید باهاتون مشورت کنیم؟

            • سلام مجدد
              رفع اشکال در زمینه پروژه ها، فقط از طریق ثبت کامنت در انتهای پست صورت می گیرد. لطفا مشکل ایجاد شده را بفرمایید تا مورد را برطرف کنیم.

  • سلام میتونین قطعات مورد نیاز به صورت کامل بگید ؟
    نوع سیم و مقاومت های استفاده شده گفته نشده

  • با عرض سلام
    ببخشید میتونید نمایی کلی از قطعات متصل به بردبورد را اپلود نمایید
    عکسی که در متن گذاشتید اتصالات ترانزیستور و مبدل mp3 را نشان ندادهو در ساخت پروژه به مشکل بر خوردم

    • سلام
      در قسمت شماتیک و اتصالات کامل این موضوع را شرح داده ایم. در این قسمت بخش اتصالات ماژول MP3 را مطالعه کنید. این قسمت شرح اتصالات را کامل بیان کرده است.

  • برای اتصال برق به ماژول کاهنده ولتاژ باید از باتری استفاده بشه یا برق شهری ؟ اگر باتری هست نوع باتری لطف کنید بفرمایید

  • سلام برای ورودی ماژول lm2596 چند ولت باید قرار بدیم و از کجا تامینش کنیم؟
    برای تامین تغذیه ی ماژول سیم کارت میشه بازهم از ۵ ولت خود اردویینو بکشیم و یه مقاومت سر راهش بگذاریم؟

  • سلام برای من سیستم کار نمیکنه طبق نقشه پیش رفتم و با کاهند ولتاژ به ولتاژ ۴.۲ تبدیل کردم ولی فقط ماژول sim008 کار میکنه و بقیه قطعات روشن نمیشه
    تمامی سیم ها و ترانزیستور و مقاوت ها چک کردم و سالم بودن

      • چشمک میزنه ولی ماژول mp3 چشمکی نمیزنه و همچنین اردویینو روشن نمیشه
        باید برق اردویینو از usb به صورت جدا تامین کنیم ؟

        • بله باید برق آردوینو از USB تامین شود.
          وضعیت چشمک زن ماژول SIM00L چطور هست؟ حالت های مختلفی این ماژول چشمک می زند.

          • سیم کارت به شبکه وصل است و هر ۳ ثانیه یک بار چشمک میزند ولی بقیه قطعات کار نمیکنن.
            و یک سوال دارم من میخوام ماژول mp3 از مدار حذف کنم ، با همین کد نویسی بازم مدار کار میکند ؟ یعنی اگه سنسور دما الارم دهد sim800l به ما زنگ میزند ؟

  • سلام
    مهندس ممکنه بفرمایید از کجا متوجه شدید که مقاومت ۱ کیلو نیازه؟ و دلیل استفاده از ترانزیستور و نقش ترانزیستور چیه تو این پروژه
    و در کل در مورد مدار یه توضیحی اگر ممکنه بدید

    • سلام
      مقاومت یک کیلو اهمی برای اینست که ترانزیستور آسیب نبیند. از آنجاییکه پالس خروجی میکروکنترلر ۵ ولت است، این پالس باید با یک مقاومت سری شده تا جریان محدود شود. در غیر اینصورت دیود بیس امیتر مربوط به ترانزیستور آسیب خواهید دید. از طرف دیگر ترانزیستور به عنوان سوییچ عمل کرده و فرمان میکروکتترلر را اجرا می کند. مطابق آموزش هرگاه پایه متصل به ترانزیستور به گراند متصل شود آهنگ پخش می شود، ترانزیستور هم در واقع به عنوان سوییچ پایه را به زمین متصل می کند. جهت اطلاعات بیشتر پیشنهاد می کنم این آموزش را مطالعه کنید:
      https://digispark.ir/bjt-transistor-and-base-resistor-in-electronics/

  • سلام . موقع تست توی سریال مینویسه WAITING TO CONNECT TO NETWORK
    و تماسی با شماره ای که دادم نمیگیره مشکل از چیه؟

    • سلام
      در این قسمت برنامه منتظر اتصال ماژول سیم کارت به شبکه می ماند. هرگاه که اتصال به شبکه برقرار شود عبارت CONNECTED TO NETWORK در صفحه نمایش داده می شود. ماژول شما به شبکه منتصل نشده است. وضعیت چشمک زن ماژول سیم کارت به چه صورت است؟

      • چند ثانیه چشمک میزند و بعد ۳ ثانیه متوقف می شود بعد دوباره چشمک میزند .
        با سیم کارت های مختلفم تست کردم زنگ نمیزنه. منبع تغدیشم یه باتری ۳.۷ ولته ک خودتون معرفی کردین

        • پس لطفا یک یک تصویر از سیم کشی و اتصالات پروژه(قسمت تغذیه SIM800L) روی یکی از سایت های آپلود فایل آپلود کنید و لینک آن را در کامنت بعد قرار دهید تا مورد بررسی گردد.

            • ممنونم
              اتصال ماژول SIM800L به هیچ وجه نباید از طریق کابل برد بوردی صورت گیرد. لطفا کابل های باتری را مستقیما به ماژول متصل کنید. همچنین آنتن ماژول را حتما متصل کنید.

              • سلام . اگر از خروجی ماژول کاهنده ی ولتاژ (با ولتاژ تنظیم شده) و با سیم جامپر برد بوردی متصل کنیم به تغذیه ی sim800l اوکیه یا باید طبق اموزش استفاده از sim800l از خازن استفاده کنیم

                • سلام و بابت تاخیر زیاد در پاسخگویی عذرخواهی می کنم
                  سیسم های جامپر دار اصلا مناسب تغذیه ماژول نبوده و باعث عدم روشن شدن ماژول خواهند شد. باید حتما از کابل های خشک، مثل سیم تلفن استفاده کنید.

    • هر اسمی که خواستید، فرقی نمی کند. ترتیب ذخیره شدن آهنگ ها مهم است که آهنگ اول مربوط به سرقت و دمی مربوط به آتش سوزی باشد.

  • سلام وقت بخیر
    کدهایی که نوشته شده رو میشه تو محیط eagle پیاده سازی کرد؟

  • درود بر شما ‌. مهندس برای رفع تداخل سنسور PIR و sim800 چه راهکاری مناسبه؟
    من چند کد رو ترکیب کردم ولی وقتی پیامک به ماژول میفرستم یا زمانی که پیامکی از سایر سنسور هام میخوام دریافت کنم ، ماژول pir قاطی میکنه پشت سر هم پیامک میده ‌. ممنون میشم راهکاری مناسب و راحت اراعه بدید . من مبتدی هستم . سپاس

    • یکی از راهکارها خاموش کردن ماژول gsm است. راهکار بعدی فاصله دادن ماژول gsm از سنسور است. راهکار بعد که نیاز به فاصله دادن و خاموش کردن ندارد، استفاده از سنسور التراسونیک است.

  • سلام
    آیا میشه همین سیستم رو روی ماشین هم اجرا کرد که وقتی درب های ماشین باز بشه بلافاصله به صاحب ماشین زنگ بزنه و اطلاع بده؟

    فقط نمیدونم آیا ماژولی هم وجود داره که مختص تشخیص باز و بسته شدن درب ماشین باشه؟ اگه هست لطفا اسمشو بگید متشکرم