سیم کارت GSM - GPRS

راه اندازی و کار با ماژول سیم کارت SIM800L بخش دوم: تغذیه

نوشته شده توسط معین صابری

در بخش قبل، به معرفی کلی ماژول سیم کارت SIM800L، امکانات و ویژگی های سخت افزاری آن پرداختیم. همانطور که بیان شد، این ماژول به شدت به تغذیه حساس بوده و در صورت ضعف در سیستم تغذیه، ماژول به درستی راه اندازی نخواهد شد. در این آموزش، به بررسی مبحث بسیار کلیدی در اه اندازی ماژول SIM800L، تغذیه می پردازیم. در این آموزش به روش های مختلف تامین تغذیه این ماژول پرداخته و نحوه تامین صحیح تغذیه این ماژول را، شرح می دهیم. در ادامه این آموزش با مرجع تخصصی ماژول سیم کارت به زبان فارسی، دیجی اسپارک همراه باشید.

 


محدوده ولتاژی تغذیه ماژول SIM800L


مطابق دیتاشیت ماژول SIM800L، تغذیه این ماژول بین بازه ۳٫۴ الی ۴٫۴ قرار می گیرد. این ولتاژ، با محدوده ولتاژ فول شارژ و تخلیه باتری های لیتیوم یونی و لیتیم پلیمری تک سلول، همخوانی دارد. به عبارت دیگر، این ماژول را به سادگی می توان به کمک باتری های لیتیم یونی و لیتیم پلیمر که در تلفن های همراه استفاده می شوند، راه اندازی نمود.

باتری لیتیومی گزینه مناسب تغذیه ماژول سیم کارت Sim800L - دیجی اسپارک

 

مطابق نمودار شارژ باتری‌ها لیتیوم پلیمری، این باتری‌ها بازه ولتاژ بین ۳٫۶ (تخلیه کامل) تا ۴٫۲۵ (شارژ کامل) دارند، بنابراین، انتخاب مناسبی برای تغذیه ماژول SIM800L، مخصوصا در دستگاه های قابل حمل مبتنی بر این ماژول خواهد بود. نمودار زیر، رابطه بین میزان شارژ باتری لیتیم پلیمر و ولتاژ آن را نشان می دهد.

نمودار شارژ و توان باتری لیتیومی - دیجی اسپارک

اما در کنار باتری‌های لیتیوم پلیمر، باتری‌های لیتیوم یونی قرار دارند. این باتری ها، بازه ولتاژ و شارژ بیشتری را نسبت به باتری‌های لیتیوم پلیمری در بر می گیرند. اما سایز و اندازه آن ها، بزرگتر است. این باتری ها هم در اندازه موبایلی و هم در اندازه ۱۸۶۵۰(کمی بزرگتر از باتری های قلمی) ساخته می شوند.

باتری لیتیوم یون 18650 مناسب ماژول سیم کارت - دیجی اسپارک

در بسیاری از مواقع، نیازی به تغذیه ماژول از طریق باتری نبوده و برق شهری می تواند کفایت کند. هرچند وجود باتری پشتیبان برای سیستم ها در هنگام قطع برق، امری ضروری است. برای تغذیه ماژول از طریق برق شهری، نیاز به یک آداپتور خواهیم داشت. اما در بازار نمی توان آداپتوری یافت که با بازه ولتاژ ماژول(۳٫۴ الی ۴٫۲۵) هم خوانی داشته باشد. بنابراین، نیاز به یک مبدل ولتاژ برای تبدیل ولتاژ آداپتور به ولتاژ مورد نیاز ماژول، خواهیم داشت. یکی از بهترین ماژول های مبدل ولتاژ، ماژول کاهنده ولتاژ LM2596 است. این ماژول دارای خروجی ۳ آمپری بوده و به کمک مولتی ترن قرار گرفته بر روی آن، می توانید ولتاژ خروجی مورد نظر خود را تنظیم نمایید. این ماژول یک رگولاتور سوییچینگ بوده می تواند بازه ولتاژی ۳ الی ۴۰ ولت را به عنوان ورودی در بر بگیرد. به عنوان مثال، شما می توانید با اتصال یک آداپتور ۹ ولت و یا حتی برق ۱۲ ولت خودرو، خروجی ماژول مبدل ولتاژ را روی ۴٫۲ تنظیم کرده و ماژول SIM800L را به سادگی تغذیه نمایید.

ماژول مبدل LM2596 تامین ولتاژ ماژول سیم کارت - دیجی اسپارک

 

در نوع پیشرفته تر ماژول LM2596، نوع HVS یا ولتاژ بالا قرار دارد. این ماژول می تواند تا ۶۰ ولت را نیز، در ورودی خود بپذیرد. اما در کنار ولتاژ، جریان یا به عبارت دیگر، توان منبع تغذیه امری بسیار مهم در تغذیه ماژول SIM800L به شمار می رود. در قسمت بعدی، به این مسئله، می پردازیم.

 


جریان مورد نیاز برای تغدیه ماژول SIM800L


در قسمت قبلی، در رابطه با ولتاژ مورد نیاز ماژول SIM800L و روش های تامین این ولتاژ، به طور کامل صحبت کردیم. در این قسمت، به بررسی میزان جریان مورد نیاز ماژول می پردازیم. برای تامین جریان مورد نیاز ماژول، منبع تغذیه حتما می بایست توان حداقل ۲ آمپری را تامین نماید. این ماژول در ابتدای راه اندازی و اتصال به شبکه، جریانی در حدود ۲ آمپر را برای اتصال به شبکه، طلب می کند. در صورتیکه منبع تغذیه نتواند این جریان را تامین نماید، ماژول خاموش شده و دوباره سعی در تلاش به اتصال به شبکه خواهد نمود. این موضوع را می توان از وضعیت چشمک زن ماژول متوجه شد. جدول زیر بیانگر وضعیت چشمک زن ماژول در حالات مختلف است.

وضعیت ماژول سیم کارت با ال ای دی روی ماژول - دیجی اسپارک

برای تامین تغذیه ماژول SIM800L، همانطور که گفته شد، باید از منبع حداقل دو آمپری استفاده نمود. پس از اتصال ماژول SIM800L به شبکه، این ماژول همچنان دارای پیک های جریان بالا خواهد بود. این پیک ها عبارتند از:

برقراری تماس تلفنی یا دریافت تماس

ارسال و دریافت پیامک

اتصال به اینترنت و ارسال و دریافت داده

در صورتیکه منبع تغذیه توان مناسب نداشته باشد، در زمان اجرای فرامین فوق، ماژول خاموش شده و موارد فوق اجرا نخواهند شد. بنابراین، چنانچه که قصد تغذیه ماژول از طریق آداپتور را دارید، آداپتور شما حتما باید توان حداقل سه آمپری را تامین نماید. در مورد باتری، این مورد کمی متفاوت است، این موضوع را در بخش بعدی بررسی می نماییم.

 


شماتیک اتصال تغذیه با باتری و برق شهری


در این قسمت شماتیک اتصال تغذیه از طریق برق شهری و باتری را مورد بررسی قرار می دهیم. در ابتدا، تصویر زیر، اتصال تغذیه با برق شهری را نمایش می دهد. برای ورودی ماژول lm2596 کاهنده ولتاژ، از یک آداپتور ۵ الی ۲۴ ولت با توان حداقل ۲ آمپر، استفاده نمایید. همچنین در اتصال تغذیه به SIM800L(خروجی مبدل کاهنده ولتاژ LM2596)، یک خازن ۱۰۰۰ میکروفارادی با ولتاژ حداقل ۱۰، به صورت موازی با تغذیه، قرار دهید.

 

در صورتیکه قصد دارید ماژول SIM800L را از طریق باتری تغذیه کنید، می بایست از شماتیک زیر، استفاده کنید. در نظر بگیرید که باتری می بایست از نوع لیتیم یون و یا لیتیم پلیمر با ولتاژ اسمی ۳٫۷ باشد. مشابه تغذیه ماژول از طریق آداپتور، بر روی پایه های تغذیه ماژول SIM800L، یک خازن هزار میکروفاراد با ولتاژ حداقل ۱۰ ولت، به صورت موازی قرار دهید.

 


پارامتر جریان در تغذیه ماژول SIM800L از طریق باتری


برای تامین تغذیه مورد نیاز ماژول SIM800L، هم می توان از آداپتور و یا باتری استفاده نمود. در این قسمت، به بررسی تغذیه این ماژول از طریق باتری می پردازیم. همانطور که می دانید، هر باتری دارای ظرفیت مخصوص به خود است. به عنوان مثال، یک باتری ۱۰۰۰ میلی آمپری می تواند در یک ساعت به طور مداوم ۱۰۰۰ میلی آمپر به بار دهد و سپس تخلیه شود. طبعا این باتری می تواند در ۱۰ ساعت، با ۱۰۰ میلی آمپر بر ساعت تحویل بار به صورت مداوم، تخلیه شود. اما در کنار ظرفیت باتری که معمولا با Ah به معنای آمپر بر ساعت و mAh به معنای میلی آمپر بر ساعت مشخص می گردد، ظرفیت دیگری با نام نرخ C یا  C Rate وجود دارد. نرخ C در حقیقت بیان می کند که چه میزان از باتری، در لحظه بار کشید. به عنوان مثال، فرض کنید یک باتری دارای ظرفیت ۱۰۰۰ میلی آمپر و نرخ C برابر با ۵ است. این بدان معنی است که این باتری می تواند تا ۵ برابر ظرفیت خود، به بار دهد و سپس تخلیه شود. به عنوان مثال، چنانچه از این باتری، به اندازه ۵c بار بکشیم، این باتری در عرض  یک پنجم ساعت یا ۱۲ دقیقه، تخلیه خواهد شد.

باتری لیتیوم پلیمر در راه اندازی ماژول GSM - دیجی اسپارک

برای راه اندازی ماژول SIM800L، فرض کنید باتری شما دارای ظرفیت ۹۰۰ میلی آمپری با نرخ C برابر با ۳ است. از طرفی ماژول SIM800L برای اتصال به شبکه، جریانی در حدود دو آمپر، یعنی دو برابر جریان باتری نیاز دارد. البته به نظر می رسد که ماژول SIM800L برای مدت ۱۲۰ میلی ثانیه به این جریان نیاز دارد. با توجه به اینکه نرخ C باتری ما برابر با ۳ است، می توانیم ماژول SIM800L را بدون نگرانی از کم بودن ظرفیت باتری نسبت به جریان لحظه ای ماژول، راه اندازی نماییم. چراکه باتری ما می تواند تا ۳ برابر ظرفیت نامی آن، یعنی ۲۷۰۰ میلی آمپر جریان به بار تحویل دهد.


شارژ باتری متصل به SIM800L


یکی از مهم ترین چالش ها در راه اندازی ماژول SIM800L به کمک باتری، نحوه شارژ باتری است. برای شارژ باتری های لیتیم یونی و لیتیم پلیمری، می بایست روال خاصی را در پیش گرفته و به طراحی مدار بپردازید. این مورد می تواند پیچیدگی های خاص خود را داشته باشد. این در حالیست که به کمک ماژول شارژر باتری، می توانید به سادگی و بدون نیاز به هیچ ابزار جانبی، باتری های لیتیم یون و لیتیم پلیمر تک سلول را شارژ کنید.

به کمک این ماژول می توانید باتری خود را از طریق شارژرهای تلفن همراه شارژ کنید. همچنین بر روی این ماژول چراغ نشانگر جهت اعلام شارژ شدن باتری به کاربر تعبیه شده است. در ادامه به کمک شماتیک زیر می توانید باتری متصل به مازول را بدون جداسازی باتری از مدار، شارژ کنید. ماژول شارژر باتری پس از شارژ کامل و قرار گرفتن ولتاژ باتری بر روی ۴٫۲۵ ولت، جریان الکتریکی را قطع می کند.


مشکلات متداول در تغذیه ماژول SIM800L


همانطور که بیان شد، ماژول SIM800L به شدت به تغذیه حساس است. این حساسیت، تنها با تامین منبع تغذیه قدرتمند، بر طرف نمی شود. بلکه گاهی اوقات، عدم موفقیت در راه اندازی این ماژول، مربوط به نامناسب بودن سیم های تغذیه، عدم استفاده از خازن در تغذیه ماژول، وجود پین کد روی سیم کارت، ضعیف بودن پوشش آنتن و عدم استفاده از آنتن مناسب است. به طور خلاصه، این نکات را به صورت زیر، صورت بندی می نماییم.

برای تغذیه ماژول SIM800L، از سیم های مناسب استفاده شود. سیم های برد بوردی مناسب نیستند، بلکه سیم های خشک مسی تک رشته مناسب اند.

طول کابل های تغذیه ماژول SIM800L، کوتاهترین اندازه باشد.

از یک خازن هزار میکروفاراد، به موازات تغذیه ماژول SIM800L استفاده شود. این خازن در نزدکترین فاصله ممکن به پایه های تغذیه ماژول قرار گیرد.

حتما از عدم وجود پین کد بر روی سیم کارت مطمئن شوید.

ماژول های SIM800L در طرح رجیستری قرار نمیگیرند، اما حتما از آنتن مناسب برای آنتن دهی آن استفاده نمایید. آنتن فنری و آنتن PCB برای مناطق با پوشش ضعیف آنتن دهی، مناسب نیستند.

ولتاژ تغذیه ماژول را هیچگاه نه بالاتر از حد مجاز(۴٫۴) و نه پایین تر از آن(۳٫۴) تنظیم ننمایید.

 


وسایل مورد نیاز


ماژول SIM800L

مبدل ولتاژ  LM2596

خازن 

باتری

ماژول شارژر باتری

 


جمع بندی


در این آموزش که سری دوم از سلسله آموزش های ماژول SIM800L است، به مهم ترین بحث در راه اندازی ماژول SIM800L، تامین تغذیه آن، پرداختیم. ماژول SIM800L، برای راه اندازی، چالش های فراوانی برای کاربر، ایجاد می نماید. یکی از این چالش ها، بحث تامین تغذیه و روش های آن است. با توجه به حساسیت بالای این ماژول نسبت به تغذیه و از طرفی دیگر، پیک های جریانی بالای این ماژول حین اتصال به شبکه، لازم است نسبت به تغذیه ماژول، دقت نظر لازم اعمال گردد. از این گذشته، این ماژول، حین برقراری تماس، ارسال پیامک، اتصال به اینترنت و… دارای پیک های جریانی بالا نیز، خواهد بود. از این رو، مدار منبع تغذیه آن، می بایست توانایی لازم را در جهت تامین نیازهای جریانی این ماژول، داشته باشد.

 


دیگر آموزش‌های راه اندازی Sim800L


راه اندازی و کار با ماژول سیم کارت SIM800L بخش اول: معرفی

راه اندازی و کار با ماژول سیم کارت SIM800L بخش سوم: تماس تلفنی

راه اندازی و کار با ماژول SIM800L بخش چهارم: ارسال و دریافت پیامک

راه اندازی و کار با ماژول SIM800L بخش پنجم: اینترنت GPRS سیم کارت

راه اندازی و کار با ماژول SIM800L بخش ششم: آپلود و دانلود فایل در اینترنت

راه اندازی و کار با ماژول SIM800L بخش هفتم: ارتباط TCP با سرور

راه اندازی و کار با ماژول SIM800L بخش هشتم: ارسال و دریافت ایمیل

راه اندازی و کار با ماژول SIM800L، بخش نهم: کنترل و کاهش توان مصرفی

راه اندازی و کار با ماژول SIM800L: بخش دهم فعال سازی DTMF

راه اندازی و کار با ماژول SIM800L بخش یازدهم: دستورات و امکانات جانبی

 

چنانچه در مراحل راه اندازی و انجام این پروژه با مشکل مواجه شدید، بدون هیچ نگرانی در انتهای همین پست، به صورت ثبت نظر سوالتان را مطرح کنید. من در سریع‌ترین زمان ممکن پاسخ رفع مشکل شما را خواهم داد. همچنین اگر ایرادی در مراحل اجرایی وجود داشته و یا با رعایت نکات فوق، همچنان ماژول SIM800L به شبکه متصل نشده است، می‌توانید از همین طریق اطلاع رسانی کنید.

 

درباره نویسنده

معین صابری

کارشناسی ارشد رشته معماری سیستم های کامپیوتری

مالي که ز تو کس نستاند، علم است
حرزي که تو را به حق رساند، علم است
جز علم طلب مکن تو اندر عالم
چيزي که تو را ز غم رهاند، علم است
(شیخ بهایی)

تبادل نظر و رفع عیب با ثبت دیدگاه

۱۵۰ دیدگاه

  • با سلام
    در صورتکیه بخوام از باتری لیتیوم پلمیر استفاده کنم کدام جریان را پیشنهاد میدهید؟؟

    • عرض سلام
      این مورد بستگی به مدت زمانی دارد که شما قصد دارید تا سیستم خود را با باتری روشن نگه دارید. اما معمولا یک باتری ۹۰۰ میلی آمپر به بالا مناسب است.

    • سلام وضعیت چشمک زنه ماژول من حالت سوم هست یعنی چند بار چشمک و چند ثانیه مکث و مجدد …
      ولتاژ ۴.۳۱ و آمپر ۳ وارد میشود و ازنظر تغذیه مشکلی نداره اما بازم مشکل بر طرف نمیشه از سیم تلفن هم استفاده میکنم

      • مدلی که برای چشمک زن بیان کردید برای حالتی است که جریان کافی به ماژول نمی رسد. اتصال کابل به ماژول را چک کنید. برخی از برد بودرها اتصال را به درستی برقرار نمی کنند. اتصال کابل به پایه را چک کرده و در کامنت بعدی اعلام نمایید. همچنین دقت کنید که طول سیم متصل به پایه های تغذیه ماژول، کمترین باشد.

        • سلام من از ادامپور ۱۲ ولت ۵ امپر استفاده کردم و با ماژول کاهنده ولتاژ به ۴ ولت تغییر دادم اما روشن نشد بعد که ما مولتی متر تست کردم پایه vccوgnd صدا داد احتمالش هست سوخته باشه

    • سلام
      علت این موضوع می تواند موارد باشد:
      ۱-سیم کارت به درستی جای نگرفته
      ۲- سیم کارت دارای پین کد است.
      ۳-آنتن به درستی بر رو ی ماژول قرار نگرفته و از پوشش شبکه خارج است.

  • سلام و درود
    چراغ ال ای دی ماژول سیم کارت من فقط یک بار چشمک قرمز می زند و دیگر هیچ چراغی روشن نشده است. در حال رفع عیب هستم اما به نتیجه ای نرسیدم. لطفا راهنمایی کنید.

    • سلام
      برای باتری منظورتان است؟ بله، البته در نظر بگیرید که بارتی ها یلیتیمی با ولتاژ ۳٫۷، زمانیکه به شارژ کامل می رسند، ولتاژ ۴٫۲ ولتی خواهند داشت. در این مورد همچنان برای اطمینان بشتر به خازن نیاز خواهید داشت.

  • آقا دمتون گرم، مشکل بزرگی از منو حل کردین، همه میگن برو بزن به آردوینو کار میده، ولی از من نمیداد

  • با سلام
    سوالی که برای من پیش امد این بود که خازنی که باید درمدار نصب کنیم باید به چه صورتی باشه و اینکه اگه نقشه ی نصب باشه خیلی کاملتر میشه متنتون عالیه
    با تشکر

    • سلام و متشکرم از نظر شما
      خزان باید به صورت موازی با تغذیه ماژول، قرار گیرد. همچنین مورد شماتیک به آموزش، اضافه گردید.

  • سلام متشکرم بابت آموزش خوبتون
    یه جا نوشتید که جریان باید ۳ باشد درسته؟
    یه جا هم نوشتید ۱/۵ ساعت یا ۲۰ دقیقه! منظورتون چیه؟

    • سلام و ممنونم از شما
      در رابطه با جریان ۳ آمپر، منظور بیشترین جریانی است که ماژول کاهنده می تواند در خروجی تحمل کند. هر رگولاتوری، تا حد خاصی از جریان را می تواند در خروجی تحمل کند. این میزان برای مازول رگولاتور کاهنده، تا ۳ امپر است. بنابراین ماژول SIM800L که برای راه اندازی به ۲ آمپر جریان نیاز دارد، به سادگی با این ماژول راه اندازی می شود.
      در رابطه با ۱/۵ ساعت و یا ۲۰ دقیقه، منظور یک پنجم ساعت است نه ۱٫۵ ساعت. همانطور که اطلاع دارید، یک ساعت ۶۰ دقیقه بوده که یک پنجم آن، ۱۲ دقیقه می شود. ۲۰ دقیقه اشتباه تایپی است که هم اکنون اصلاح می گردد.
      اگر بازهم وردی مبهم است، لطفا در کامنت بعدی مطرح نمایید.

  • سلام و تشکر بابت مطالب
    خواستم اگر تجربه ای در مورد شارژر باتری های لیتیومی دارید هم اضافه بفرمایید. چون تغذیه با باتری بدون شارژر، کاربردی نیست.

    • سلام و متشکرم از لطف شما
      بله این مورد را هم حتما اضافه می کنم. البته در نظر داشته باشید که شارژ باتری های لیتیمی به سادگی و از طریق ماژول شارژر صورت می گیرد. با کیلک بر روی لینک زیر می توانید این ماژول را مشاهده نمایید.
      لینک ماژول شارژر باتری

  • سلام
    وقتتون بخیر
    من ماژول SIM800L رو با مبدل LM2596 با ولتاژ ۴/۲ ولت تغذیه دادم. خازن ۱۰۰۰ میکرو فارادی هم قرار دادم، سیم‌ها تک رشته‌ای کلفت هستند، چک کردم همه موارد درست می‌باشد. آداپتور از نوع ۵ ولت ۳ آمپری است. اتصال زمین LM2596 را هم با آردوینو نیز متصل کردم
    هنگام اتصال ماژول SIM800L هر ۳ ثانیه چشمک می‌زند
    وقتی سریال مانیتور را باز می ‌کنم هر چند ثانیه و گاهی اوقات هر چند دقیقه علامت سوال (?) می‌فرستد.
    به دستورات AT به هیچ وجه پاسخ نمی‌دهد
    باند ریت را هم روی موارد مختلف تست کردم باز هم تغییری نکرد.
    به نظر شما علت چه چیزی مب تواند باشد.
    ممنون می‌شوم راهنماییم کنید

    • سلام
      موارد زیر را کنترل کنید:
      ۱- سیم کارت پین کد نداشته باشد.
      ۲- آنتن مناسب نصب شده باشد.
      ۳-سیم کارت برعکس قرار نگرفته باشد.
      جهت تست بهتر از مبدل سریال به USB جهت کار با ماژول استفاده کنید.

      • سلام
        ممنونم بابت راهنماییتان و پاسخگویی سریعتان
        موارد فوق رو هم دوباره چک کردم
        سیم کارت فاقد پین کد می‌باشد و به درستی در داخل ماژول قرار دادم
        آنتن مناسب نیز نصب نموده‌ام.

        • سلام و خواهش می کنم
          دستور زیر را برای ماژول ارسال کنید و در کامنت بعد پاسخ آن را قرار دهید:
          ?AT+CCALR
          توجه: باودریت سریال مانیتور را روی ۹۶۰۰ قرار دهید.

          • سلام مجدد
            دستور را بر ای ماژول ارسال کردم.
            پاسخ:

            Tesing GSM 800l


            ��

            ��

            ��

            ��

            ��

            ��

            ��

            ��

            • شما مشغول تست از طریق یک برنامه آماده هستید. منظور من استفاده از مبدل سریال و استفاده مستقیم است. با توجه به اطلاعات بالا، ظاهرا باودریت ماژول و برد اردوینو یکسان نیست. یک مبدل سریال تهییه کنید و پس از آن در کامنت بعدی اطلاع دهید تا مورد را پیش ببریم.

              • سلام وقتتون بخیر
                ممنون بابت راهنمایی‌هایتان
                مبدل سریال در بازار پیدا نکردم و (مدل FT232RL) سفارش دادم هنوز به دستم نرسیده!
                به محض آن‌که به دستم برسد نتایج را خدمتتان ارسال می‌کنم.

                در این حین، سیم‌ بندی ماژول و آردوینو و … را از ابتدا انجام دادم.
                {اشکال از این بود که من خروجی GND (-) مبدل دی‌سی به دی‌سی را با GND آردوینو متصل کرده بودم،
                درحالی که هنگامی‌که ورودی GND مبدل را با آردینو متصل کردم مشکل رفع شد}.
                در قسمت سریال مانیتور نرم افزار آردوینو به دستورات AT پاسخ OK داد.
                Testing GSM SIM800L

                AT
                OK
                Call Ready

                AT+CMGF=1
                OK

                Call Ready

                AT+CREG=?
                +CREG: (0-2)
                OK

                +CPIN: READY
                Call Ready
                SMS Ready

                RDY
                +CFUN: 1
                +CPIN: READY

                Call Ready
                SMS Ready

                AT+CCID=?
                OK

                Call Ready
                SMS Ready

                AT+CSQ=?
                +CSQ: (0-31,99),(0-7,99)

                OK
                +CPIN: READY

                Call Ready

                AT+CREG?
                +CREG: 0,2
                OK

                AT+CMGR=1
                ERROR
                Call Ready

                AT+CMGF?
                +CMGF: 0
                OK

                SMS Ready

                AT+CMGR?
                ERROR

                AT+CCALR?
                +CCALR: 0
                OK

                • سلام و متشکرم از شما
                  ظاهرا مبدل DC-DC مشکلی دارد. اتصال خروجی GND آن به GND آردوینو نباید مشکلی ایجاد کند. در کنار این، با توجه به پیغام های دریافتی، ماژول شما گویا در حال ریست شدن است. این به معنای ضعف سیستم تغذیه در تامین جریان ۲ آمپری ماژول SIM800L است. شما از چه منبع تغذیه و با چه جریان و ولتاژی استفاده می کنید؟

          • سلام
            منم همچین وضعبتی دارم و این دستور رو فرستادم و عدد ۰ را برام فرستاد
            باید چکار کنم؟

  • سلام،
    آداپتور ۵ ولت ۳ آمپر،
    که مستقیم به ورودی(VIN) آردوینو متصل و دو سیم نیز به صورت موازی به ورودی ماژول LM2698 متصل می‌باشد وخروجی ماژول LM2698 روی ولتاژ ۴/۲ تنظیم شده که ماژول SIM800L را تغذیه می‌کند.
    {لازم به ذکر است که یک آداپتور ۱۶ ولت نیز در خانه دارم ولی هنوز متصل نکردم}
    می‌توانم این دفعه ورودی ماژول LM2698 که با ۴/۲ ولت به SIM800L می‌رود را با آداپتور ۱۶ ولت تغذیه کنم و آردوینو را با آداپتور ۵ ولت ۳ آمپری! آیا در آن صورت باید زمین‌های آداپتور ۱۶ ولت را با زمین آداپتور ۵ ولت متصل کنم یا نیازی نیست؟

    • توجه داشته باشید که زمانیکه آداپتور را به پایه VIN آردوینو متصل می کنید و از طرف دیگر به مبدل کاهنده، گراند ها مشترک هستند و نیازی به اتصال گراند مشتکر نیست. اما مسئله ای که وجود دارد، برای اتصال تغذیه به پایه VIN، باید آداپتور در بازه ۶ الی ۱۲ ولت باشد. ولتاژ ۵ باعث می شود آردوینو عملکرد صحیح نداشته باشد. شما می توانید تغذیه آردوینو را از کابل USB تامین کنید. سپس تغذیه SIM800L را با آداپتور و کاهنده تامین کنید. سپس مورد را تست و نتیجه را اعلام نمایید. توجه داشته باشید که در این حالت گراند ها باید مشترک باشند. در کنار این، وضعیت چشمک زن ماژول شما به چه صورت است؟

      • با سلام
        ممنون بابت راهنمایی‌هایتان و پیگیری‌هایتان
        بسیار مفید و کمک کننده بود.
        اشکال کار در پیاده سازی ماژول و مدار بر روی بِردبورد بود که دائماً باعث ریست شدن ماژول می‌گردد.
        حقیقتش اولش خندیدم که اصلاً چه ربطی به بردبورد داره!
        نهایتاً ماژول و مدار را بر روی بُرد مدار چاپی پیاده‌سازی کردم و جواب داد.
        جواب:
        AT
        OK
        AT+CMGF=1
        OK
        AT+CMGR=?
        OK
        AT+CCALR?
        +CCALR: 1

        با تشکر

        • سلام
          خواهش می کنم لطف دارید
          امان از برد بورد!!!!!!!!!!!!!!!!
          در لایو های sim800l هم به این موضوع پرداختیم.
          الان با توجه به پاسخ CCALR که عدد ۱ دریافت شده، ماژول به شبکه متصل شده است.

          • سلام،
            وقت بخیر
            یه ماژول sim800l دارم قبلاً راه‌اندازی کرده بودم و به‌راحتی کار می‌کرد و هیچ مشکلی هم نداشتم. دیروز ماژول رو خاموش کردم و امروز وقتی روشنش کردم دیگه به دستورات AT پاسخ نمی‌ده و حتی چراغ چشمک‌زن هم دیگه چشمک نمی‌زنه!!!
            تمام اتصالات را بررسی کردم موردی نداره
            (از ابتدا سیم‌‌بندی کردم و تمامی المان‌ها رو از اول چک کردم)
            حتی اضافه ولتاژ هم روی ماژول نیافتاده.
            به نظرتون چه مشکلی برای ماژول پیش اومده؟!
            با تشکر

            • سلام
              ممکن است دچار آسیب شده باشد. برای اطمینان بیشتر یک امپرمتر به صورتی سری با تغذیه ماژول قرار دهید. سپس تغذیه ماژول را متصل کرده و جریان اندازه گیری شده را در کامنت بعدی اعلام نمایید.

              • سلام
                ماکزیمم جریان خروجی از مبدل L2596 برابر با ۲٫۹۲ آمپر با ولتاژ ۴٫۲۱ ولت.
                و به صورت سری که فرمودین به ماژول sim800l نصب کنم:
                در ابتدای وصل کردن، آمپرمتر برابر با ۰٫۰۷ آمپر (۷۰mA) و در ادامه برابر با ۰٫۰۲ تا ۰٫۰۴ آمپر (۲۰mA تا ۴۰mA) متغیر نشان می‌دهد و بعد از ده ثانیه پس از اتصال برابر با ۰٫۰۲ آمپر (۲۰mA) را به صورت دائم نشان می‌دهد.

                • همه چیز عادیست، اما به نظر می رسد led ماژول سوخته، یک led کلاهی معمولی روی پایه های led ماژول قرار دهید و نتیجه را در کامنت بعدی لطفا اعلام نمایید.

                  • سلام
                    دمتون گرم
                    بررسی کردم، نکته جالب این بود که وقتی led کلاهی را نصب کردم، ال ای دی اصلی ماژول هم شروع به چشمک زدن کرد. یه جورایی ماژول حالی به حالی شده یک بار کار می‌کنه و بار بعد خیر!
                    یک سوالی هم از خدمتتون داشتم: می‌خواهم پین هدر‌های نری که تو بسته‌بندی ماژول بود را روی ماژول لحیم کنم و روی بُرد، پین هدر مادگی (ازنوعی که روی ماژول آردوینو هست) لحیم کنم که به راحتی بتونم در آینده ماژول رو از بُرد جدا کنم.
                    به نظرتون با توجه به این‌که پین‌ هدرهای مادگی بسیار نازک هستن و ماژول هم جریان بالایی می‌کشد، این کار جواب می‌دهد یا خیر؟

                    • سلام
                      خواهش می کنم
                      مشکلی برای اتصال به پین هدر مادگی نیست. این پین هدر ها می توانند جریان را به خوبی منتقل کنند. از این رو مشکلی نخواهد بود.

  • سلام وقتتون بخیر. ببخشید امکانش هست لینک یک آداپتور مناسب که به کمک آن بتوان هم آردینو و هم sim800l را که مجهز به کاهنده ولتاژ است را تغذیه کرد ، قرار دهید. ایا اداپتور ۹ ولتی و ۳ امپری مناسب ترین گزینه هم از لحاظ کارایی و هم از لحاظ اقتصادی است؟

    • سلام
      بله آداپتور ۹ ولت ۳A گزینه مناسبی است. شما نیز می توانید لینک زیر را مشاهده کنید. در این لینک بر روی قسمت اطلاعات بیشتر کلیک کرده ونحوه اتصالات را نیز بررسی نمایید.
      لینک آداپتور

  • سلام ببخشید من هر دو قسمت تغذیه با باتری و آداپتور رو خوندم . امکانش هست راهنمایی بفرمایید که اگر بخواهیم هر دو منبع باتری و اداپتور رو داشته باشیم چه مداری مناسب هست؟ به طور مثال بخواهیم تا زمانی که به برق متصل است از برق استفاده کند و اگر برق به هردلیلی قطع شد به روی باتری سوئیچ شود.

  • سلام
    من یه ماژول sim800l خریدم وقتی تغذیه رو وصل میکنم هیچ اتفاقی نمی‌افته نه led روشن میشه نه به دستورات پاسخ میده میشه بگید مشکلش چیه

    • سلام
      تغذیه شما چند ولت چند آمپر است؟
      این نتغذیه باتری است یا آداپتور؟
      تغذیه را چطور به ماژول متصل می کنید؟
      کابل های تغذیه به کدام پایه از ماژول متصل شده؟

      • تغذیه آداپتور ۱۲ ولت و ۲ آمپر هست که با ماژول کاهنده ولتاژ رو روی ۴.۲ تنظیم کردم
        اتصالات هم که مثبت تغذیه به vcc و منفی به gnd

        • به کمک یک آمپر متر باید جریان را اندازه گیری نمایید. مولتی متر خود را در حالت آمپر قرار داده و با تغذیه مثبت خروجی ماژول سری کرده و به ماژول سیم کارت متصل کنید. حال جریان مصرفی را اندازه گیری کرده و در کامنت بعدی اعلام نمایید.

    • مولتی متر خود را در حالت ولتاژ قرار داده و زمانیکه تغذیه را به ماژول متصل می کنید، ولتاژی که دو سر تغذیه ماژول قرار می گیرد را اندازه گیری کرده و در کامنت بعدی اعلام نمایید. به نظر می رسد افت ولتاژ وجود دارد.

      • سلام ولتاژ رو قبل از وصل کردن گرفتم با بعد از وصل کردن هیچ فرقی نکرده
        در ضمن به دستورات at هم پاسخ نمیده یعنی چه مشکلی داره سوخته ؟

        • سلام
          با این توصیفات احتمال زیاد آسیب داخلی دارد، شاید اتصالات داخلی ماژول مشکل پیدا کرده است. لطفا یک ماژول دیگر جایگزین و تست کنید و سپس نتیجه را اعلام نمایید.

  • با سلام و احترام
    موقع راه اندازی سیم ۸۰۰ ال روی برد بورد با مشکل نویز مواجه هستم، به طوری که اگه سنسوری مثلا pir یا تشخیص حرکت در مدار کار شده باشه موقع برقراری تماس یا ارسال و دریافت پیامک نویز ایجاد می‌شه و عملکرد سنسور رو موقتا مختل میکنه و باعث می شه سنسور خروجی اشتباه بده‌. می‌خواستم ببینم راه حلی برای این مشکل هست؟

    • سلام
      برای این مورد آموزشی در حال انتشار است که تا چند روز آینده منتشر خواهد شد. در این آموزش به طور کامل به شرح موضوع پرداخته و راه حل ارائه شده است.

  • سلام وققتون بخیر. من یک ماژول sim800l دارم. با کامند at دارم تماس برقرار میکنم. وقتی من تماس رو دریافت یا رد میکنم یک خروجی دارم مثلا busy یا recived یا no carrier من ازینا برگشت هایی که به من میده میخام استفاده کنم. مثلا اگه خط مشغول باشه به یکی دیگه مثلا زنگ بزنه. ولی این خروجی های busy و… خود استرینگ “busy” نیست انگار و شرط که میزارم نمیره تو شرط . کسی میتونه منو راهنمایی کنه ؟ سپاس

    • سلام و متشکرم از شما
      در رابطه با کدی برای این کار نوشته اید کمی بیشتر توضیح دهید یا قسمتی از آن را در کامنت بعدی قرار دهید تا بررسی کنیم.

  • سلام ایا ماژول فقط با گذاشتن سیمکارت و تغذیه مناسب باید کار کنه یا باید به اردینو هم وصل بشه
    من ی تغذیه خوب دارم ولی باز با قرار دادن سیمکارت و اتصال تغذیه ولی بدون اتصال به اردینو فقط چشمک زن دارم و شبکه رو پیدا نمیکنه

  • سلام و عرض ادب

    من جدیدا این ماژول رو تهیه کردم و برای تست اولیه ، فقط ولتاژ منبع تغذیه آزمایشگاهی خودم رو روی ۴ وات تنظیم کردم و به پین های تغذیه ماژول به همراه یک خازن ۱۰۰۰ میکرو متصل کردم تا از کارکرد و صحتش مطمئن بشم ، ولی اصلا ماژول هیچ جریانی نمیکشه و حتی LED روی ماژول هم زوشن نمیشه ، علت چی میتونه باشه؟

    • سلام
      به احتمال زیاد پین هدرهایی که لحیم کرده اید به درستی به پایه های ماژول متصل نشده اند. لحیم کاری را بار دیگر چک کنید.

  • سلام و عرض ادب

    من این ماژول رو خریدم و برای اینکه از صحت عملکردش مطمئن بشن ، فقط به پایه های منفی و مثبت اون ، ولتاژ ۴ ولت اعمال کردم ولی چراغ ال ای دی زوی برد چشمک نزد ، دلیلش چی میتونه باشه؟

  • ببخشید یعنی اگر به کمک ماژول شارژر باتری که با تصویر هم نشان داده اید (یعنی با کابل یو اس بی که به ماژول شارژر باتری وصل است باتری رو مستقیم شارژ کنیم و از باتری سیم وصل کنیم به ماژول sim800L ) دیگر نیازی به اتصال خازن ۱۰۰۰ میکروفارادی نمی باشد ؟ (چون تو تصویر شارژ با کمک ماژول شارژ خازن رو دیگه قرار ندادید)
    ؟
    سوال ۲ این که امکانش هست روی این ماژول sim800L آنتن gps نصب کرد یا اصلا راهی وجود داره که بتونیم با sim800L موقعیت جغرافیایی gps رو دریافت کنیم ؟ (چه با آردواینو و چه با sim800L )
    ممنون میششم کمکم کنید.

    • سلام
      خیر
      هم جریان ضعیف هست و هم اینکه ولتاژ باید کاهش یابد. اما جریان شارژر ضعیف است. دست کم ۲ آمپر باید منبع تغذیه توان جریان دهی داشته باشد.

  • سلام
    من از یک باتری لیتیوم پلیمری ۳٫۷ ولت و ۴۰۰۰mah استفاده می کنم برای تغذیه ماژول خود ماژول شبکه را شناسایی کرده و هر ۳ثانیه یک بار ال ای دی چشمک میزنه اما با باز کردن سریال مانیتور بعداز ارسال دستور AT فقط علامت ؟؟؟؟؟؟ چاپ میشه ممنون میشم اگر راهنمایی کنید

  • با سلام
    آیا اتصال کوتاه دوسر باتری که به ماژول وصل شده است باعث سوختن ماژول میشود؟ سیم ها لحیم شده است و من چند بار این کار را انجام دادم تا ماژول تغذیه‌ش قطع بشه و ریست بشه.
    اما ظاهرا وقتی از شبکه خارجش میکنم و دوباره میخوام به شبکه وصل بشه، نمیشه و باید پایه ریست ماژول رو با کلید به زمین متصل کنم تا شبکه رو پیدا کنه. مشکل از چی میتونه باشه؟ قبلا اینطور نبود

    • سلام
      بله سبب اسیب به ماژول خواهد شد. به هیچ وجه با اتصال کوتاه برق را قطع نکنید. احتمالا ماژول آسیب دیده است.

  • سلام امیدوارم حالتون خوب باشه .
    ببخشید ماژول tp4056 ولتاژ خروجی که من ازش گرفتم با مولتی متر حدود ۴.۶ تا ۴.۸ ولت نشون میده. بعد برای شارژ باتری که به sim800l وصله فرمودین بدون جدا سازی میشه باتری رو شارژ کرد اسیبی به sim800l نمیرسونه؟ البته من ولتاژ باتریای ۱۸۶۵۰ رو هم که اندازه میگیرم از ۴.۴ ولت بیشتر نشون میده و نگرانم که باعث سوختن sim800 بشه .

    • سلام و متشکرم از شما
      در این رابطه، دقت کنید که بیشینه ولتاژ مجاز برای ماژول sim800l برابر با ۴٫۴ است. ماژول tp4056 زمانیکه باتری به بیشینه شارژ برسد، ولتاژ ۴٫۲ به باتری اعمال کرده و آن را قطع می کند. دقت داشته باشید که ماژول tp4056 بدون اتصال باتری این ولتاژ را در خروجی قرار می دهد. همچنین دقت داشته باشید که باتری های ۱۸۶۵۰ نباید ولتاژی بیش از ۴٫۲۵ داشته باشند، اگر چنین ولتاژی دارند، مشکلی در شارژر متصل به آن ها وجود دارد. در آخر اینکه اتصال مازول شارژر TP4056 به باتری و از طرف دیگر اتصال آن به ماژول سیم کارت منع و یا موردی ندارد.

  • سلام یک سوال داشتم سیم کارت ایرانسل یا همراه اول فرق نداره بگذاری روی ماژول sim800l بخاطر اینکه با سیم کارت ایرانسل خوب کار میکنه

  • سلام از سایت الکترونیک ۹۸ یک مدار نشتی گاز شهریبا تماس تلفنی گرفتم و آنرا نصب کردم فقط این مدار آردووینو را با یک باتری کتابی ۹ ولت راه اندازی کردم ماژول سیم کارت sim800lمن ظاهرا کار نمیکند حتی روشن هم نمیشود علت چیست

  • سلام وقت بخیر
    با آردینو uno این پروژه راه اندازی کردم ولی آردینو خاموش میکنم پروژه اجرا نمیشه برد نیاز به ریست داره تا ماژول اجرا بشه
    برای رفع این مشکل چه کار کنیم؟

    • سلام و متشکرم
      لطفا کمی بیشتر توضیح دهید، نحوه اتصالات به چگونه است؟ کدهای پروژه چگونه کار می کنند؟

  • سلام وقت بخیر
    به کمک کاهنده (lm2596) و اداپتور ۵ ولت ۱ امپر برای ماژول sim800l مناسب هست؟ چون داخل انجمن خارجی از پورت usb کامپیوتر با خازن تانتالیوم جواب گرفته بودند .
    من با اداپتور و کاهنده بدون خازن تانتالیوم خروجی میتونم بگیرم ؟
    با تشکر

    • سلام
      حداقل جریان باید و حتما آمپر باشد. وجود خازن تانتالیوم بیشتر در پروسه تجاری سازی لازم بوده و در مرحله تست نیازی نیست. ولی حتما دقت کنید که حداقل جریان منبع تغذیه باید۲ آمپر باشد.

  • درود بر شما اقای صابری سیم بندی و کیفیت تغذیه مدار من بسیار مطمئن است ماژول را هم با باتری شما و هم با ماژول تغذیهLM2596 راه اندازی کردم ولی متاسفانه کانکت نشد چند تا سیم کارت (ه اول و ایرانسل) زدم نشد که نشد ! جالبه که ارتباط I/O (ازطریق ماژول TTL/USB ) به خوبی انجام میشه!

    • سلام
      ارتباط UART متفاوت از تغذیه هست.لطفا تصویری از مدار خود روی یکی از سرویس های آپلود فایل قرار دهید. سپس لینک آن را در کامنت بعد قرار داده تا مورد بررسی گردد.

  • سلام و عرض ادب
    من قصد دارم که از طریق یو اس بی ماژول سیم ۸۰۰ را دائما به کامپیوتر وصل و استفاده کنم
    در این صورت آیا می‌توانم جهت تغذیه مدار از برق یو اس بی و تنظیم ولتاژ از ماژول کاهنده ولتاژ LM2596 و همچنین خازن استفاده کنم ؟

    • سلام
      خیر این مورد پیشنهاد نمی شود. معمولا USB رایانه ها روی ۵۰۰ میلی آمپر جریان محدود می شوند.

    • سلام و خواهش می کنم
      اتصالات تغذیه ماژول SIM800L نا مناسب هست. این ماژول به شدت تغذیه حساس هست. لطفا کابل های باتری را بدون هیچ کابل واسطی و به صورت مستقیم به پایه های ماژول متصل کنید.

    • سلام
      بسیار عالی
      ارتباط سریال را باید بین برد آردوینو و ماژول SIM800L برقرار کنید برای این مورد به صورت زیر عمل نمایید:
      اتصال پایه TX ماژول سیم کارت به پایه RX آردوینو
      اتصال پایه TX برد آردوینو از طریق تقسیم مقاومتی با دو مقاومت یک کیلو به پایه RX ماژول SIM800L
      اتصال پایه GND برد آردوینو به GND ماژول سیم کارت
      در اینجا برای ارسال دستورات AT باید از سریال استفاده کنید. به صورت زیر:
      Serial.print(“AT\r\n”);
      delay(500);
      در این خصوص کار کنید، در صورت وجود هر ابهام باز مجددا مورد را مطرح نمایید.

      • سلام مجدد – ممنونم از راهنمایی شما – امکانش هست قطعه کدی که باید توی آردوینو بنویسم برام ارسال کنید؟ کدهایی که توی اینترنت هست میزنم علامت سوال و چیزای ناخوانا برمیگردونه

        • خواهش می کنم
          موردی که گفتید به دلیل عدم تطبیق باودریت بین آردوینو و ماژول اتفاق می افتد. اما با این حال قطعه کد خود را بفرستید تا مورد را بررسی کنیم.

  • سلام وقت عالی بخیر
    من میخوام به برد اردوینو uno
    یه برنامه بدم که سیم ۸۰۰ ال رو رو راه اندازی کنه
    و دو عدد رله رو با پیامک خاموش و روشن کنه
    برنامه رو برلی من ارسال میکنید ایا؟؟؟
    و کجای برنامه باید شماره خودم بنویسم
    وکجا باید شماره ی روی سیم۸۰۰ رو بنویسم
    من یه برد و سیم۸۰۰ ال و ربه خریداری کردم
    الان یک ساله انداختم و راه اندازی نمیتونم بکنم
    ******* این شماره واتس اپم هست
    اگه میتونید راهنمایی کنید ممنون میشم
    مبلغ اموزش هم روی سر میزارم

  • با سلام اقای صابری عزیز.
    یک باتری دارم با این مشخصات
    استفاده از یک باتری لیتوم پلیمر با مشخصات ۱۵۰۰mah و ۲۵C مشکلی ایجاد میکند ؟
    یا باتری لیتیوم پلیمر ۳٫۷ ولتی ۲۰۰۰mah پیشنهاد میکنید ؟

    • سلام
      هر دو جهت راه اندازی کاملا مناسب هستند. هیچ فرقی نخواهند داشت. فقط ولتاژ باتری باید ۳٫۷ باشد.

  • سلام مهندس شاید به نظر مسخره باشه اما من نمیدونم چطور باید اداپتور رو به کاهنده متصل کنم؟ممکنه راهنمایی کنید

    • سلام
      اختیار دارید، این چه حرفی است.
      برای اتصال آداپتور به کاهنده، فیش آداپتور را از آن جدا کنید. سپس آداپتور را به برق متصل کنید. به کمک مولتی متر ولتاژ را اندازه گیری کنید. اگر عدد مولتی متر مثبت بود، کابل مثبت مولتی متر به کابل مثبت آداپتور و کابل منفی مولتی متر به کابل منفی آداپتور متصل است. اگر عدد منفی بود، اتصال کابل مولتی متر را برعکس کنید تا کابل مثبت و منفی آداپتور را تشخیص دهید. حال کابل مثبت آداپتور را به پایه IN+ کاهنده و کابل منفی آداپتور را به پایه IN- کاهنده متصل کنید. در نهایت مولتی متر را به خروجی ماژول کاهنده متصل کرده و با چرخاندن ولوم آبی رنگ کاهنده، ولتاژ را تنظیم کنید.

  • مهندس سلام وقت بخیر
    من این ماژول و یکبار با اردوینو بدون هیچ منبع تغذیه ی خاصی (فقط ماژول و به اردوینو وصل کردم)ران کردم و حتی به من اس ام اس هم داد اما بعد که اتصالشو جدا کردم و به نود ام سی یو زدمش تا اونجا با منبع تست کنم دیگه کار نکرد حتی با اردوینو
    الان نکته ی من اینه که چرا من وقتی با اداپتور و رگولاتور lm2596 میخوام ولتاژشو تامین کنم بازم چشمک میزنه به نحوی که انگار جریانش کافی نیست(از اداپتور ۵ولت استفاده کردم از شارژر لپ تاپ تا ۱۹ ولت هم برای ورودی lm استفاده کردم حتی و خروجی رو هم تا ۴.۴ هم بالا بردم) مشکل کجاست؟واقعا بیچارم کرده این ماژول

    • سلام و متشکرم
      ببخشید که دیر پاسخ می دهم.
      ماژول SIM800L با نهایت ولتاژ ۴٫۳ قابل راه اندازی است، شما با آردوینو ولتاژ ۵ به آن اعمل کرده اید و ماژول آسیب دیده است.

  • بسیار عالی و مفید بود ممنون از شما
    البته این مورد رو اضافه کنم که ولتاژ تخلیه باتری های لیتیومی در حدود ۳ ولت هستش، اگر از خروجی اون ماژول شارژر باتری(همون پینهای کناری) استفاده کنید از دشارژ کامل هم محافظت میکنه

  • سلام تجربه زیاد من درباره ی این برد اینه که باید به برد جتما خازن ۴۷۰۰ میکروفاراد یا همین اندازه ها و باتری لیتیومی قلمی ۲۰۰۰ میلی امپر اگر هم کارتونی خیلی حساسه امپر بالاتری بزارید.
    کسانی هم که به برد اردوینو وصل می کنن حتما حتما به جزء اتصال tx و rx، یه سیم از منفی تغذیه ماژول به پایه منفی اردوینو متصل کنن.
    حتما هم حواستون باشه سیمکارت درست به داخل رفته و متصل شده باشد.

    • سلام
      از اینکه اطلاعات و تجربه خود را با دیگران به اشتراک می گذارید، صمیمانه سپاسگزارم.

  • سلام وقت بخیر
    مهندس جان ال ای دی ماژول sim800 وقتی هر دو دقیقه سه بار چشمک میزنه معنیش چیه مشکل از کجاست

    • سلام
      لطفا یک فیلم از وضعیت چشمک زن آپلود کنید روی سرویس های اشتراک فایل و لینک آن را ارسال کنید

  • سلام
    من ماژول رو با باتری راه اندازی کردم و از طریق مبدل FTDI به کامپیوتر وصل کردم تا ارتباط سریال داشته باشم. وقتی به سیم کارت زنگ میزنم بوق میخوره ینی رو شبکه رجیستر شده. ایندیکتور ماژول بصورت چشمک زن اهسته هست. به دستورات AT هم هیچ عکس العملی نشون نمیده و جواب نمیده. لطفا راهنمایی کنید. ممنون

  • سلام و سپاس از مطلب کاربردیتان
    مهندس برای بخش VRTC در SIM800 خازن رو چه اندازه ای پیشنهاد میدید؟
    خازن عملکردش چطوره از ماژول ولتاژش رو تامین میکنه وشارژ و دشارژ میشه؟
    اگر اینطور باشه ظاهرا عمرش بیشتر از باطری سکه ای ۳ ولت میتونه باشه درسته؟
    بنظر شما باطری عملکرد بهتری داره یا خازن؟
    ممنونم

    • سلام و از لطف شما ممنونم
      متاسفانه در این زمینه کار نکردم. امیدوارم سایر دوستان در بحث شرکت کنند.

  • سلام وقتتون بخیر
    ممن ماژول LM2596 را روی ۴٫۲ ولت تنظیم کردم و ادامپتور ۱۲ ولت، ۳ آمپر دارم اگه به ماژول متصل کنم ۳ آمپر مشکلی ایجاد نمیکنه؟و اینکه خازن حتما باید باشه؟

    • سلام و متشکرم
      نه هیچ مشکلی نخواهد بود. جریان ۳ آمپر مثل یک تانکر آب هست. هر مصرف کننده به اندازه نیاز خود از این تانکر استفاده میکند. پس جریان زیاد منبع به مصرف کننده آسیبی نمی زند. خازن هم بهتر هست استفاده شود‌

  • سلام وقت بخیر
    زمانی که ماژول راه اندازی میشه ۲ آمپر از منبع تغذیه جریان میکشه ، سوالم این هست که در زمان های استفاده از اینترنت برای ارسال اطلاعات این جریان کشی ۲ آمپری لحظه ای است یا به صورت کامل است ؟
    و اینکه به طور کلی این ماژول چه مقدار جریانی مصرف می‌کنه ؟
    با تشکر

    • سلام و متشکرم
      خیر، لحظه ای هست. در حالت عادی جریان در حدود ۲۰ میلی آمپر هست.

  • سلام
    من قصد راه اندازی ماژول سیم ۸۰۰ به جهت استفاده از اینترنت را دارم و میخواهم از هر دو روش تغذیه با باتری و برق مستقیم بهره ببرم تا هنگامی که ظرفیت باتری تخلیه شد، تا زمان شارژ مجدد آن قادر باشم با برق مستقیم ( شهری با آداپتور و یا برق خودرو ) ماژول را روشن نگه دارم. شماتیک هر کدام از روش های تغذیه را به صورت جداگانه متوجه شدم اما بسته به نوع مصرف خاص مورد انتظار خود، چند سوال اساسی برایم پیش آمده است :
    ۱- موازی کردن خروجی هر دو روش تغذیه در ورودی ماژول سیم ۸۰۰ (وصل نمودن همزمان باتری و خروجی مبدل ولتاژ LM۲۵۹۶ به پایه های ورودی ماژول سیم کارت) آیا آسیبی به این ماژول وارد خواهد کرد یا نه ؟
    ۲- در صورت امکان پذیر بودن مورد شماره ۱، اولین راهی که به ذهن میرسد استفاده از دو ورودی ۱۲ و ۵ ولتی (شارژر موبایل) است تا هر کدام از مدار های تغذیه ورودی های مورد نیاز خود را دریافت کنند، اما به جهت ساده سازی ورودی سیستم و حمل نمودن یک آداپتور به جای دو آداپتور، آیا میتوانم از دو مبدل ولتاژ LM۲۵۹۶ به صورت موازی در ورودی سیستم تغذیه استفاده نمایم ؟ بدین صورت که بعد موازی کردن ورودی های دو مبدل و تغذیه آنها با برق مستقیم (برق خودرو یا برق شهری بوسیله آداپتور ۱۲ ولت)، خروجی یکی را روی ۴.۲ ولت تنظیم و مستقیما به ماژول سیم کارت بدهم و خروجی دیگری را با تنظیم روی ۵ ولت به ماژول شارژ باتری و در نهایت از باتری به ماژول سیم کارت برسانم ؟
    عذرخواهم که پیامم طولانی شد

  • با سلام خدمت شما و سایت خوبتون
    من با مشکلی مواجه شدم. هنگامی که ماژول را چه به باتری با جریان دهی مناسب و چه منبع تغذیه مناسب متصل می کنم ماژول هم درست عمل می کنه و هر سه ثانیه یک بار چشمک میزنه ولی پیام یا دستورات را ارسال نمی کند مشکل از چیست؟
    من ماژول را به برد آردوینو متصل کرده ام
    تشکر

  • سلام،من یک ماژول سیم۸۰۰lرو می خوام راه اندازی کنم،ولی با وجود اعمال تغذیه در حدود ۴ولت از طریق مبدل باک که تو دیتا شیت ماژول سفارش شده ، ال ای دی وضعیت ماژول اصلا روشن نمیشه ،می خواستم بدونم ماژول ایراد داره یا مشکل از جای دیگه هستش؟

    • اگر چراغ اصلا روشن نمیشود شاید ماژول ایراد دارد البته با مولتی متر خروجی مبدل برو را کنترل کنید ببینید اصلا ولتاژ درست حین با به ماژول می رساند؟

      • سلام ،مبدل ایرادی نداره خروجی اش رو روی ۴.۲ ولت تنظیم کردم درسته و کرسان بالای ۲آمپررو هم میده.به احتمال زیاد ایراد از خود ماژول باید باشه

  • سلام ببخشید من یک ماژول GSM800L رو با باتری لیتیومی ۳٫۷ ولت با ۲۰۰۰ میلی امپر و اردوینو راه انداختم ولی متاسفانه هر کار میکنم این ماژول به شبکه وصل نمیشه یعنی به صورت دائم چشمک میزنه واقعا نمیدونم باید چی کار کنم؟ممنون میشم اگر کمکم کنید برام خیلی ضروری هست